Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Resep Membuat Smoothie Cauliflower

Smoothies hijau merupakan cara yg paling trendi buat memakan sayur-sayuran anda. Tetapi sayur-sayuran berdaun misalnya bayam dan kale bukanlah satu-satunya sayuran yg menciptakan minuman lazat (dan sihat). Ia adalah masa buat up ante veggie yg dengan menggabungkan dalam kembang kol beku ringan-merasa buat serat tambahan dan vitamin C . Resipi ini memerlukan nanas, pisang, bayam, dan, anda meneka, kembang Kolonel . Ia adalah keseimbangan sempurna butir-buahan & sayuran, jumlah yang ideal dari legit dan manis.

Kembang kol rendah pada kalori namun tinggi dalam vitamin, menjadikannya keliru satu superfood yg paling rendah . Malah, kembang kol memiliki sekurang-kurangnya beberapa hampir semua vitamin dan mineral yang diharapkan oleh tubuh anda. Ia dibungkus menggunakan vitamin C, vitamin K, vitamin B6, buat menamakan beberapa. Ia juga serat super tinggi dan asal antioksidan yang hebat. Bottom line: Kita seluruh memerlukan lebih banyak kembang kol pada kehidupan kita, & smoothie ini adalah loka yg indah buat bermula.

Bahan-bahan:

1 lb nasi segar dicincang (3 cawan) 1 10-oz. Pkg. Bunga periuk beku atau floret beku dua pisang masak mini  , dikupas, dipotong menjadi 1-dalam. Keping, & beku tiga auns bayam bayam segar (4 cawan longgar) 1 1/dua cawan kosong 2% yoghurt Yunani kasar 1 cawan 2% susu kurang lemak

Cara Membuatnya:

Letakkan nanas cincang, kembang kucai beku, pisang beku, bayam, yogurt, & susu dalam pengisar; Proses tinggi sehingga campuran halus dan dicampur, 30 hingga 40 waktu, berhenti buat mengikis sisi apabila diperlukan. Bahagikan antara cermin mata.