Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Burger ini Memang Unik!

Jika anda ingin memesan burger tuna di Redeye Grill , anda perlu sebagai lebih spesifik. Tempat meluncur-&-rumput Midtown Manhattan yang sibuk menyediakan sajian tuna yang dimasak dalam roti hamburger biasa yang dilewati oleh nama itu, namun mungkin bukan yg anda cari pada sana. "Kami telah menghantar begitu banyak orang keluar ke meja - dan kemudian pulang ke dapur," ketawa chef eksekutif Jawn Chasteen. Tidak kerana mereka tidak baik; mereka bukan sahaja yg ditinjau oleh tetamu di Instagram. Itulah sushi burger , yg menipu juga tuna yg diisi antara 2 roti, tetapi roti terbentuk dari beras & tuna yg mentah jenis yang akan anda temukan dalam sushi sushi tradisional.

Chef pada Redeye Grill mula membuat sushi burger hampir setahun lalu. Inspirasi melanda selepas melihat sesuatu yang serupa pada Los Angeles, dan Chasteen memahami beliau akan berlepas buat restorannya juga. "Gulungan tuna pedas adalah galat satu hidangan kami yang paling popular, jadi burger itu hanya satu persembahan yang tidak dikenali untuk tetamu," katanya. Gimmik meletup untuk Redeye Grill sebelum para chef bahkan boleh secara rasmi membuat item sajian, menggunakan itu kekeliruan pesanan. Dan kerana ia nir ditulis pada batu (atau sebaliknya, dicetak dalam hidangan), Chasteen mempunyai peluang buat bereksperimen menggunakan kombinasi yg berbeza. Anda boleh memesan roti beras putih atau yang dibuat dari beras hitam atau campuran quinoa. Dia jua mencuba kuliner yg berbeza - sayur-sayuran jeruk dan udang tempura - namun ikan tuna masih sebagai yg paling diperintahkan. Pada malam hujung minggu yg sibuk,

Walaupun ia memiliki semua suspek biasa pada roll sushi (halia, alpukat, rumpai bahari), beliau bukan hidangan Jepun yg paling tradisional yang anda boleh dapatkan. Tetapi sekali lagi, ini adalah New York - hutan konkrit di mana impian dibuat. Dan jika impian tersebut termasuk burger yg dibentuk menurut sushi , anda niscaya konfiden kita akan menyokong mereka.