Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Tips Membuat Burger Enak Ala Chef Terkenal

Sama terdapat anda suka  daging renyah pada atas atau jeruk suka  / lelah adalah semua perkara pilihan, tentu saja. Tetapi keju biru dan brioche bun mengetepikan, bagaimana anda boleh bereksperimen menggunakan komponen asas burger daging sapi klasik buat mencari apa yang anda senang?

Selalu ada ruang buat penambahbaikan, dan siapa yg lebih baik buat membantu anda daripada beberapa chef terkemuka pada global.

Mark Hix dalam memperjuangkan daging yang baik

Bekas E tuan kolumnis Mark Hix sudah menciptakan nama buat dirinya berjalan beberapa restoran terbaik di London, pada mana ciri yang sentiasa menggunakan daging yg berkualiti terbaik. Oleh itu, tidak hairanlah bahawa resipi burger yang sempurna memberi tumpuan kepada standard daging lembu yg sangat baik. Dia mengesyorkan "1.4kg rusuk cincang berkualiti baik atau stik chuck, dengan lemak 20-30 peratus". Dengan cara itu, anda sahih-sahih mencicipi kualiti daging sementara kandungan lemak menyimpan burger berair daripada kemarau.

Gordon Ramsay berkata serbuan almari bumbu anda

Koki sweatest di TV mengejutkan peserta Nightmares Dapur jika beliau mendedahkan bintang resipi burger yg sempurna adalah bumbu yang mungkin anda sudah terbaring di sekelilingnya. Untuk menciptakan adonan patty, tambah 1 sudu ketuhar dan ½ sudu teh Dijon mustard, tabasco dan saus Worcester buat daging lembu & perasa. Cara mudah buat menambah rempah dan kedalaman rasa kepada daging tanpa bahan rumit.

Richard Turner mendail tambahan

Sebagai Chef Eksekutif di belakang keajaiban gemuk seperti Meatopia, Hawksmoor, Blacklock & Pitt Cue Co, Richard Turner tahu satu kasus atau mengenai daging. Kita semua jatuh buat burger Hawksmoornya dalam tahun 2009 & sudah memakannya semenjak itu. Rahsia itu? "Di Hawksmoor kami menggunakan 40g-90g sumsum tulang , yang membantu membuat tekstur yg kaya & tidak bersuara," katanya. "Sekiranya anda nir boleh memakai sumsum tulang, anda perlu menentukan luka yang secara semulajadi mempunyai lemak kira-kira 20 peratus, misalnya chuck atau tulang rusuk pendek."

Jamie Oliver menyimpannya beserta

Koki telanjang merupakan pelekat saat tiba ke resep praktikal yg berfungsi setiap kali. Resipi burger klasiknya nir terkecuali, dan sang itu dia menasihati anda untuk menambah satu telur mentah yg dipukul ke adonan patty. Telur mengikat adonan beserta-sama dengan baik bila memasak sehingga burger anda mengekalkan bentuk yg baik. Praktis dimakan, & kuning telur memberikan rasa yang lezat  .

Heston Blumenthal umumnya menerima saintifik

Biarkan beliau untuk makanan forensik Heston buat mendapatkan ketegangan tentang sains bagaimana anda mengolah burger. Gastronomi British bahkan mendedikasikan pertunjukan holistik buat mencari Amerika buat patty yang sempurna. Kesimpulannya? Mengisar kiub sirloin stik, penyejuk & pengisaran lagi sambil "cuba buat menyimpan bijian untaian individu berjalan memanjang ke arah yg sama tanpa terkelirukan bersama-sama." Panduan penuh terdapat di sini , apabila anda terpulang pada cabaran.