Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Google Chrome Tidak Menjawab atau Mematikan atau Pembekuan?

Ia mengecewakan jika Chrome terus terhempas. Sama ada anda tidak boleh mendapatkannya terbuka atau kemalangan Chrome di halaman web eksklusif, anda mungkin tergiur buat beralih ke pelayar lain misalnya Firefox .
Namun jangan buat begitu. Kami akan menunjukkan kepada anda perbaikan buat kemalangan Chrome biasa & bagaimana buat mendapatkan penyemak imbas anda kembali ke keadaan stabil.

Google Chrome Tidak Menjawab: Penyelesaian Masalah
Jika Chrome mula terhempas atau membeku, mula-mula cuba semak semula sepenuhnya.

Untuk berbuat demikian, pulang ke Menu> Keluar atau tekan Ctrl + Shift + Q . Kemudian buka semula Chrome & lihat bila info itu bertambah baik. Jika anda hanya klik X pada penjuru kanan sebelah atas, Chrome akan terus berjalan di latar belakang apabila anda telah mendayakan pilihan itu.

Seterusnya, anda wajib  melihat sejauh mana anda buka di Chrome. Jika personal komputer  anda rendah pada RAM (seringkali perkara dengan Chrome kerana penggunaan memori yg tinggi ), dia boleh mengakibatkan kemusnahan laman web. Cuba tutup seluruh tab yg nir anda pakai, menjeda sebarang muat turun Chrome, & berhenti acara lain yg berjalan dalam komputer anda.

Apabila tiada pemugaran di atas kelihatan berfungsi, anda wajib  memulakan semula komputer anda. Seperti yg anda ketahui, menaikkan semula membetulkan banyak berita , & boleh membersihkan apa-apa sifat ad interim dengan Chrome.

Mengapa Reboot Komputer Anda Betulkan Jadi Banyak Isu?  
Akhirnya, merupakan idea yg baik buat menyemak kemas sekarang Chrome di Menu> Bantuan> Perihal Google Chrome . Versi baru boleh mengakibatkan gangguan.

Google Chrome Keep Crashing: Pembaikan Lanjutan
apabila langkah pertama di atas nir mengungkapkan kasus anda, lanjutkan kepada beberapa kaedah penyelesaian kasus selanjutnya.

Lumpuhkan Sambungan

Anda perlu menyemak sambungan anda yang sudah dipasang pada Menu> Alat lanjut> Halaman sambungan . Lumpuhkan atau alih keluar apa-apa yang anda nir aktif pakai. Dan pastikan buat melemparkan apa sahaja yg terdapat dalam senarai pelanjutan Chrome anda yg perlu anda keluarkan .

Mempunyai terlalu banyak sambungan boleh merosakkan penyemak efek anda, sementara sambungan berniat jahat boleh mengganggu operasi Chrome.

Jika anda memiliki banyak sambungan dan tidak mahu melumpuhkannya secara manual, cuba buka tetingkap inkognito. Secara lalai, ini melumpuhkan seluruh pelanjutan. Mengunjungi page web yg dipersoalkan semasa incognito menjadikannya lebih gampang buat menentukan apabila pelanjutan bersalah.

Imbas buat Perisian Malware

Walaupun tidak semua perkara Chrome ditimbulkan sang perisian hasad, perlu diketepikan sebelum anda meneruskan. Program berniat dursila boleh bermasalah dengan tetapan keselamatan atau rangkaian penyemak pengaruh anda dan mengakibatkan kasus sambungan.

Chrome memiliki pengimbas malware terbina pada , tetapi anda lebih baik mengimbas menggunakan Malwarebytes buat inspeksi yang lebih teliti.

Semak Perseteruan Apl

Chrome mempunyai ciri yg lebih baru yang membolehkan anda memahami apabila pelaksanaan lain dalam PC anda mungkin mengganggu kegunaannya. Untuk mengaksesnya, pulang ke Menu> Tetapan dan klik Advanced pada bahagian bawah page ini.

Tatal sepanjang jalan ke Kemaskini atau alih keluar aplikasi yg tidak sesuai , dan Chrome akan menunjukkan kepada anda aplikasi yang bermasalah.

Sama terdapat anda mengeluarkan ini atau tidak terpulang kepada anda. Contohnya, nir bernilai mengeluarkan Malwarebytes Premium walaupun Chrome mengungkapkan dia boleh mengakibatkan perkara. Malwarebytes menghalang halaman web berbahaya buat membuat anda selamat, yg mungkin menyebabkan kesilapan Chrome.

Cuba Pelayar Lain

Sekiranya anda nir dapat menerima tapak tertentu buat memuatkan, anda perlu mengesahkan sama ada info ini hanya di Chrome atau di seluruh pelayar. Buka pelayar lain, seperti Firefox atau Edge, & lihat bila tapak web itu menaruh ralat yang sama.
Sekiranya ia berlaku, tapak eksklusif mungkin memiliki kasus. Anda perlu menunggu buat menyelesaikannya; mungkin menghubungi pemilik page web melalui media sosial buat memberitahu mereka.

Namun jika halaman web ini dimuatkan menggunakan baik dalam pelayar lain, masalahnya terletak pada Chrome. Teruskan langkah pada bawah buat penyelesaian perkara lebih lanjut.

Lumpuhkan Percepatan Perkakasan

Percepatan perkakasan adalah karakteristik yang mengimbangi kerja berat kepada komponen lain dan bukannya CPU anda. Selalunya, tugas grafik tangan ini ke GPU anda. Mengaktifkan ini dapat membantu Chrome berjalan lebih lancar, tetapi beliau pula boleh menyebabkan perkara dalam beberapa kes.

Apabila anda masih mengalami Google Chrome membeku selepas mencuba pemugaran di atas, anda harus mematikan pecutan perkakasan & melihat jika ia membuat perbezaan. Untuk melakukannya, pulang ke Menu> Tetapan> Lanjutan dan matikan Gunakan pecutan perkakasan apabila tersedia .

Cuba Profil Lain dan Pasang Semula Chrome

Pada ketika ini, salinan Chrome anda mungkin mempunyai perkara serius yang mengakibatkan ia terus terhempas. Cuba buat profil penyemak efek baru buat menilik rasuah. Sekiranya itu nir membetulkan apa-apa, anda perlu memutuskan semula atau memasang semula Chrome.

Anda boleh menggunakan fungsi semula set semula Chrome buat menerima keadaan baharu tanpa memasang semula. Kepala ke Menu> Tetapan> Maju> Kembalikan tetapan ke tetapan lalai asalnya untuk menggunakan indera ini. Seperti kata Chrome, ini akan memutuskan semula segalanya selain penanda kitab  , sejarah, dan kata laluan yg disimpan.

Untuk penyingkiran Chrome yang lengkap, anda perlu memasangnya semula menggunakan benar . Kepala ke Tetapan> Apl> Apl & ciri & cari Google Chrome dalam senarai. Klik dan pilih Nyahpasang . Kemudian muat turun salinan Chrome yang baru .
Google Chrome Memadamkan Pembekuan buat Setiap Laman Web
Jika Chrome memaparkan ralat buat setiap laman web yang anda cuba akses, anda mungkin memiliki masalah menggunakan sambungan internet anda. Untuk itu, kami cadangkan mengikuti langkah gampang kami buat mendiagnosis masalah rangkaian .

Google Chrome Tidak Menjawab: Tidak Akan Mulakan Semua
Chrome tidak akan bermula di loka pertama? Pertama, pastikan dia nir dibuka menggunakan memeriksa Pengurus Tugas. Tekan Ctrl + Shift + Esc buat membukanya. Jika anda melihat Google Chrome atau chrome.Exe disenaraikan, klik kanan entri itu & pilih tugas Akhir . Kemudian cuba buka Chrome sekali lagi.

Apabila ini bukan kasus, antivirus atau sesetengah perisian hasad mungkin menyekat Chrome. Cuba buat ad interim melumpuhkan antivirus anda buat melihat apakah itu membolehkan Chrome dibuka. Lihat bahagian "Imbas buat Malware" di atas buat cadangan mengenai itu, & ikut pedoman penyingkiran malware lengkap bila anda memerlukan lebih banyak donasi.

Sekiranya Chrome masih gagal dibuka, cuba mulakan semula PC anda. Selepas itu, pertaruhan terbaik anda adalah untuk menyahpasang dan memasang semula Chrome mengikut arahan pada atas.

Chrome Crashing: Kesalahan Khusus
Petua penyelesaian masalah pada atas wajib  berfungsi buat majoriti perkara Chrome. Untuk kes lain, ayo bincang beberapa mesej ralat Chrome biasa & apa yang boleh anda lakukan buat membetulkannya.

Beberapa kesilapan Chrome biasa termasuk:

ERR_NAME_NOT_RESOLVED: Alamat web nir wujud. Semak typos dalam URL.
ERR_CONNECTION_REFUSED: Laman web nir membenarkan penyemak dampak anda disambungkan. Ini mungkin disebabkan sang penggunaan VPN.
ERR_CONNECTION_RESET: Sambungan anda terganggu sebagai akibatnya pertengahan beban. Cuba menyegarkan laman.
ERR_CONNECTION_TIMED_OUT: Halaman terlalu usang buat memuatkan. Ini sama ada kerana dia sangat sibuk, atau sambungan anda terlalu lambat.
Aw, Snap !: Ini umumnya memaparkan jika laman web menyebabkan Chrome terhempas kerana sebab tertentu. Ini mungkin ditimbulkan oleh masalah plugin.
Sentiasa cuba menyegarkan halaman menggunakan Ctrl + R atau ikon Refresh ke sebelah kiri bar alamat apabila anda melihat mesej ini. Anda juga boleh menggunakan Ctrl + Shift + R buat mengabaikan cache & muat semula salinan baharu dari halaman web.

Seperti yg dinyatakan di atas, anda wajib  cuba tetingkap inkognito buat membuka tapak web yg memaparkan ralat. Kerana ini tidak menyimpan cookies atau maklumat penyemakan impak yg lain, mereka merupakan indera penyelesaian kasus yg berguna. Apabila tapak berfungsi pada penyamaran tetapi nir biasanya, jelaskan data penyemakan efek anda .

Bagaimana Cara Menghapus Sejarah Pelayar Secara Secara Secara Secara Automatik & 

Cara Bersihkan Sejarah Penyemak Imbas 

Apabila Chrome runtuh, anda boleh memasukkan chrome: // crash / ke bar alamat anda buat melihat maklumat tentangnya. Malangnya, ini tidak menaruh sebarang maklumat berguna pada anda, tetapi anda boleh menghantar kemalangan ke Google buat penyiasatan.

Chrome Crashing and Issues Freezing Solved!

Oleh kerana anda banyak melakukan penyemak impak anda, ini sangat mengecewakan bila dia nir bertindak balas. Tidak kira punca masalah anda, gampang-mudahan arahan penyelesaian kasus ini membantu anda menyelesaikannya. Anda jua mungkin melihat penyelesaian kasus Chrome yg menjengkelkan semasa anda berada di situ.