Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Restoran Jolene, All Day Bakery Meletakkan Carbs Center Peringkat

Malah sebaik sahaja anda masuk, beliau berasa lebih seperti berjalan ke tempat tinggal   orang yg tidak dikenali dari sebuah restoran - itu adalah daya tarikan David Gingell dan Jeremie Cometto-Lingenheim yang terbaru.

Pada tahun 2014, kedua-duanya membuka Primeur, sebuah garaj motor yg diubahsuai di Canonbury dengan meja komunal dan papan tulis khas harian seperti perut daging babi menggunakan chard, lemon & capers. Mereka mengikuti tahun lepas dengan Western Laundry pada Highbury, pada mana tumpuan beralih sedikit dari daging ke ikan (pasta video yg dipanggang menggunakan cumi adalah antara hidangan yg lebih mengasyikkan).

Yang membawa kami ke Jolene, yg dibuka bulan lalu. Kali ini beliau adalah sebuah kedai roti dan restoran, yang pertama pada restoran-restoran mereka buat memberikan makan sepanjang hari & tempat pada mana penduduk tempatan boleh menjatuhkan kopi & pulang dengan roti.
"Kami bermain dengan sarapan pagi saat kami membuka Primeur namun aku  benar-benar berfikir buat melakukannya menggunakan baik, anda perlu mempunyai kedai roti," kentara Gingell.

Selepas bertahun-tahun mencari loka yang sempurna dan menunggu masa yang sempurna, idea itu sudah direalisasikan. Jolene juga memiliki kilang pada tempat buat membuat seluruh roti, pasta & pastri menurut awal setiap hari menggunakan bijirin yg diperolehi dari sebuah ladang pada Gascony.

Banyak perhatian diberikan pada provinsi daging, ikan & tenusu, tetapi kurang kesedaran mengenai kesan kesihatan dan alam lebih kurang pertanian besar  yg terlibat pada biji-bijian yg semakin meningkat. Jolene sedang berusaha mencari penyelesaian yang lebih lestari memakai output menurut Perancis pada mana petani Andy Cato sudah menemui cara menanam tanaman  tanpa bahan kimia secara lestari & bukannya tanah yg diserahkan begitu seringkali dia dilucutkan seluruh nutrien.

Bukti merupakan dalam puding (dan roti, & pasta ...), kerana menjadi lebih baik untuk planet ini & kesihatan anda, apa yang tiba di pinggan anda bukanlah kuliner gluten yg kaya dengan gluten, bersekutu menggunakan roti atau pasta, namun cara lain  kaya nutrisi dipenuhi menggunakan pelbagai rasa.

Manakala biji-bijian seringkali sebagai bahagian pengisi yang kurang menarik pada sajian, di Jolene mereka adalah bintang pertunjukan, dengan plat dieja, courgettes dan kemangi yg menunjukkan adonan rasa mudah & ramuan berkualiti tinggi yg kelihatan mudah tetapi anda memahami anda boleh tidak pernah mencipta semula di rumah.

"Resipi roti kami sendiri sangat gampang, namun bila hanya membeli beg yg mana tepung Perancis, dia tidak akan sama," istilah Gingell. "Semuanya bekerja dalam tumbuh-tumbuhan bijirin."

Walaupun hidangan bebas gluten semakin berleluasa, karbohidrat pulang ke hidangan menggunakan cara yang besar  pada London dengan restoran pasta segar seperti Pastaio dan Padella beratur jam panjang. Sama ada croissant bengkak pada Pophams Bakery atau paya masam yang dipangkas dengan kerak kenyal di The Dusty Knuckle, Instagram menandakan bahawa karbohidrat mempunyai kultus berikut.

"Sesetengah orang melihat karbohidrat menjadi kejahatan tetapi kerana mereka sudah disalahgunakan," kata Gingell, dengan alasan bahawa apabila anda memprioritaskan kualiti melebihi kuantiti, tidak ada yg galat tentang makan semangkuk pasta atau sebilangan masam.

Datang sang Jolene buat sarapan pagi, dan anda boleh duduk pada sepanjang bar yang ditimbun dengan rol & sosej rol atau duduk di galat satu meja komunal & memulakan pagi dengan jamon, telur goreng & kentang panggang - secara kebetulan, sajian mereka yg paling popular.

Walaupun alpukat dalam obsesi roti bakar akan kecewa kerana beliau hilang dari menu, malah sarapan sahih-sahih mencabar. "Anda tidak boleh membina sendiri," Gingell ketawa. "Ini masih restoran, walaupun sarapan pagi."

Makan tengahari dalam tengah hari dan, misalnya yg anda lihat berdasarkan hidangan goresan pena tangan yg dimuat naik setiap hari ke halaman Instagram mereka , termasuk sajian misalnya sup labu atau ayam panggang, permata & salad ikan bilis. Terdapat juga sebuah page kecil, sekiranya anda relatif masuk akal buat timbul sedikit sebelum makan malam.

Jangan tinggalkan tanpa sepotong kek coklat - sajian yg memungkiri tajuk hambarnya dan mengambil cinta dalam musuh coklat River Cafe yang terkenal, dengan tambahan mentega Perancis masin.

Ia menyegarkan buat mencari restoran misalnya ini di London yg anda tidak perlu beratur selama sejam pada luar atau menunggu di pub pada seberang jalan yg meninggalkan nama anda pada senarai. Walaupun mereka mencuba menampung walk-in, seperti restoran lain, anda boleh menempah setiap sajian yang ditawarkan di Jolene. "Ramai orang menggunakan anak-anak perlu memahami anda akan bisa masuk ke suatu tempat dan bukannya menunggu hujan," kata Gingell dengan bijak.