Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Telefon Pintar Terbaik Dengan Mikro-USB dalam tahun 2017

Seluruh dunia perlahan-huma beranjak ke port pengisian USB Type C yg boleh diterbalikkan . Tapi ayo kita hadapi: ramai orang masih memakai telefon dengan Micro-USB dan akan menggunakannya untuk beberapa tahun akan tiba. Micro-USB masih adalah standard pengecasan yang paling biasa dipakai buat indera elektronik.

Mempunyai telefon dengan port Micro-USB menjadikan kehidupan lebih gampang jika anda berada pada luar loka dan tidak memiliki pengecas bermanfaat. Juga, banyak elektro misalnya fon kepala tanpa wayar, penceramah gampang alih, dan alat lain masih menggunakan Micro-USB buat mengecas. Jadi mungkin lebih mudah apabila anda membeli telefon Mikro-USB, jadi anda boleh menggunakan pengecas tunggal buat juz semuanya.

Berikut adalah lima telefon Android pada setiap braket harga yg adalah pembelian yang layak dan masih sukan pelabuhan yg baik.

1.  Samsung Galaxy S7 & Edge Galaxy S7

Samsung Galaxy S8 dan Galaxy S8 + mungkin bisa meraih perhatian  hari ini dengan "Memaparkan Infinity" mereka, tetapi lebih berdasarkan itu, mereka nir yang berbeza daripada mereka yg terdahulu, Galaxy S7 dan Galaxy S7 Edge.

Navigasi Samsung berdasarkan tahun 2016 masih memiliki paparan yang sangat bergerak maju, internal bertenaga, kamera yang hebat, rintangan air dan debu, pengecasan tanpa wayar, dan poly lagi masalah yang dapat disukai ( periksa kajian kami tentang Edge S7 yg lebih besar  ). Terdapat 2 perbezaan primer antara Galaxy S7 dan S7 Edge: bekas memiliki skrin rata 5 inci manakala yang kedua mempunyai paparan 5.5 inci yg lengkung pada tepi. Ini membuahkan S7 Edge lebih baik daripada penampilan berbanding S7, namun secara fungsionalnya tidak terdapat kelebihan yg akbar. Sebenarnya, tepi melengkung kadangkala menjadikannya lebih sukar buat mengetuk hidangan terbuka pada aplikasi.

Apa yang anda akan dapati bila anda menentukan Edge S7, walaupun, merupakan bateri yg memuaskan menggunakan bateri yg lebih akbar 3500mAh. Untuk bersikap adil, unit 3000mAh pada Galaxy S7 biasa nir terlalu buruk sama ada.

Akhir sekali, tetapi tidak sekurang-kurangnya, ke 2-2 telefon ini memiliki port Mikro USB & mengenakan bayaran lebih cepat apabila anda menggunakan pengecas cepat yang dibundel atau mana-mana pengecas yang serasi Qualcomm QuickCharge 2.0 . Tetapi mereka akan mengenakan bayaran walaupun anda memakai sebarang pengecas Micro-USB umum, walaupun perlahan.

2.  Motorola Moto G5 Plus

Moto G5 Plus merupakan lelaran kelima siri Moto G yg popular, yang Motorola yang dimiliki Lenovo kini   sudah mendefinisikan semula pandai  peringkat kemasukan yg 5 tahun lalu. Beli telefon ini bila anda peduli menggunakan pengalaman perisian, kerana Moto G5 Plus sudah berjalan mendekati Android 7.0 Nougat . Sekurang-kurangnya sekurang-kurangnya mendapat kemas kinian Android O yang seterusnya   (masalah yg sama tidak boleh dikatakan mengenai banyak lagi peringkat telefon). Juga, beberapa karakteristik yg dimasak Motorola sebenarnya bermanfaat, misalnya potongan dua buat menghidupkan isyarat lampu suluh atau isyarat double-twist buat menghidupkan kamera.

Moto G5 Plus dikuasakan sang cip Snapdragon 625 & memiliki 4 GB RAM dan 64 GB storan dalaman yg mencukupi. Ini membantu antara muka telefon beroperasi dengan pantas. Dengan bateri 3000mAh yg cukup besar  dan dalaman mengikat kuasa, Moto G5 Plus juga tidak akan mengecewakan bila hayat bateri.

Satu-satunya tempat pada mana anda mungkin mendapati telefon ini kekurangan pada kualiti gambar yg diambil dalam cahaya rendah, yg dicadangkan oleh hampir setiap semakan peranti, termasuk CNET . Namun begitulah menggunakan telefon pandai  pada hari ini: kamera terbaik umumnya dikhaskan untuk model glamor.

Akhirnya, Moto G5 Plus dilengkapi menggunakan pengecas cepat & (bersyukur) masih menggunakan port Micro-USB.

3.  Samsung Galaxy J7 2016

Samsung Galaxy J7 2016 merupakan pilihan yang berpatutan bila anda lebih suka  jenama popular misalnya Samsung. Ia memakai cip Exynos 7870 berasal Samsung, ditambah menggunakan dua GB RAM dan 16 GB storan (yg boleh diperkembangkan memakai kad microSD).

Kajian GSMArena terhadap peranti ini menampakan bahawa telefon ini memiliki kualiti membina yang baik, hayat bateri dan prestasi holistik. Kamera hadapan memiliki flash LED sendiri, jadi telefon ini mempunyai sedikit kelebihan ketika mengambil selfies dalam kegelapan mutlak. Ciri yg hilang besar  pada Galaxy J7 2016 akan sebagai pengimbas cap jari, yg telah menjadi cara yg mudah buat membuka kunci peranti anda, daripada memakai PIN atau kata laluan.

Seperti seluruh telefon lain pada senarai ini, Galaxy J7 2016 jua dilengkapi dengan port Micro-USB.

4.  Huawei Honor 6X

Ciri kemuncak Honor 6X mungkin sensor kamera 2 di belakang, tapi yuk kita dapatkan sesuatu yg tidak diingini: nir terdapat kelebihan sebenar buat mempunyai sensor kedalaman tambahan itu. Walaupun sensor kamera 12 MP utama boleh mengambil gambar yg baik, kamera potret sekunder 2 MP (buat latar belakang kabur, atau bokeh, kesan) gagal menarik perhatian. Anda boleh membaca lebih lanjut tentang kamera dalam ulasan Android Polis tentang telefon pandai .

Di luar ini, membina logam telefon menjadikannya baik buat ditahan. The Honor 6X menawarkan prestasi yang relatif baik, terima kasih pada cip HiSilicon Kirin 655 kustom Huawei. Kirin dilengkapi dengan 3 GB RAM dan 32 GB storan. Telefon ini jua bersinar di jabatan bateri, dengan pek kuasa akbar 3340mAh yang bisa menyalurkan telefon sepanjang hari dengan bayaran tunggal, menggunakan kegunaan biasa. Pengimbas cap jari pula cukup laju.

Kelebihan terbesar Honor 6X adalah gosip perisian. Tetapi Huawei termasuk penambahbaikan pada kemas sekarang Nougat, yg dilaporkan menciptakan pengalaman perisian lebih baik. Dan akhirnya, ya, ia mendapat pelabuhan Micro-USB yg dipercayai pada bahagian bawah.

5.  Sony Xperia X

Sony Xperia X dilancarkan menjadi telefon pandai  premium. Malangnya, cip Qualcomm Snapdragon 650 mid-range nir dijual menggunakan baik. Ia menerima kejatuhan harga yg banyak dalam beberapa bulan kebelakangan ini. Telefon skrin lima-inci ini padat, menjadikannya mudah dipegang & digunakan dengan satu tangan. CNET memuji kamera 23 MP yang juga mempunyai butang pengatup khusus (anda tidak melihat banyak hari ini). Ia pula terdapat pada pilihan warna yg menarik seperti Lime Gold dan Rose Gold, selain Black and White.

Bagaimanapun, apabila anda masih memiliki loka yang lembut buat jenama Sony, maka Xperia X memberikan nilai yang hebat.

Apakah Telefon Pintar Terbaik Dengan Mikro-USB?

Apabila anda bertanya pada aku , saya akan mengesyorkan Edge Galaxy S7 / S7 atau Moto G5 Plus ke atas yang lain, kerana mereka merupakan telefon yg hebat menggunakan kelemahan yg sepenuhnya boleh diampunkan.