Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

8 Amazon Tips Tablet Api Anda Harus Cuba

Mungkin nir. Paling nir, anda kehilangan Google Store.

Walaupun anda memiliki versi bajet $ 50, anda mungkin nir mengharapkan banyak menurut itu. Tetapi tablet Amazon Fire anda jauh lebih fleksibel daripada yang anda fikirkan. Berikut adalah beberapa petua cantik yang perlu anda cuba.

1. Pasang Gedung Google Play & Dapatkan Apl Android

Malah, ia sahih-benar gampang buat memasang Google Play Store dan berbagi perpustakaan apl & permainan yg anda boleh pasang dalam tablet Amazon Fire anda. Selama bertahun-tahun, ini agak rumit, namun bila peranti anda menjalankan Fire OS lima.X, anda akan bisa memasang fail yg anda perlukan melalui penyemak impak peranti.
Kerana sistem operasi mudah alih Amazon didasarkan  pada Android, tablet itu harmonis dengan hampir semua aplikasi Android & permainan. (Sebilangan mini   permainan hanya bertujuan buat perkakasan spesifik, misalnya yang memerlukan perkakasan grafik Nvidia ).
Selagi anda sudah membolehkan keupayaan buat memasang aplikasi dari sumber yang tidak diketahui (yang bermaksud mana-mana lokasi yang bukan App Store Amazon), ini akan berfungsi. Ambil perhatian bahawa lebih banyak sumber buat apl Android boleh didapati , namun ini mungkin tidak boleh dipercayai seperti Play Store atau Amazon.

Ikuti pedoman kami buat langkah penuh dan pasang Google Play Store dalam peranti Amazon Fire anda pada beberapa minit.

2. Buka Simpanan Asal

Salah satu kelemahan tablet Amazon Fire-end adalah penyimpanan terhad. Jika anda mempunyai contoh 8GB, anda melihat kira-kira 5GB buat bermain menggunakan (selebihnya menyimpan sistem operasi). Itu nir banyak, terutamanya apabila anda berminat buat menggunakan peranti ini buat bermain permainan, atau menyimpan video buat ditinjau kemudian.

Jawapannya adalah buat menyebarkan storan dengan kad microSD. Ramai orang tidak menyedari ini, namun tablet Amazon Fire memiliki slot kad penyimpanan microSD pada sebelahnya. Apa yang perlu anda lakukan merupakan membeli kad pengembangan yang sinkron, kemudian saat tablet dimatikan, masukkannya ke dalam slot. Anda boleh memakai kad microSD sehingga 256 GB pada Amazon Fire.

Setelah ini terselesaikan, but semula tablet. Kad microSD perlu dikesan, jadi ikuti arahan buat memformatnya. Banyak pelaksanaan boleh dipasang pada kad microSD.

Apl sedia terdapat boleh dipindahkan ke kad microSD melalui Tetapan> Storan> Gerakkan Apl ke Kad Sekolah Dasar buat memindahkan pelaksanaan yang disokong. Muzik pula boleh dipindahkan ke peranti storan yang diperluas; pergi ke Muzik> Menu> Tetapan> Pindahkan Semua Muzik Luar Talian , kemudian Pindahkan Semua ke Sekolah Dasar Card .
Anda jua boleh menyemak petua tambahan ini buat menyimpan & menerima semula ruang penyimpanan pada Amazon Fire Tablet anda .

3. Tonton Filem Anda Sendiri

Dengan storan tambahan dipasang pada tablet Amazon Fire anda, anda boleh menikmati manfaatnya menjadi peranti media mudah alih. Pasti, ini cara yang baik buat memastikan tablet anda tidak kehabisan ruang, namun anda juga boleh memakai storan buat menyimpan filem, rancangan TV & muzik dari koleksi anda sendiri.

Mengambil perjalanan kereta api yg panjang? Hanya salin filem kegemaran anda ke tablet anda dan nikmatinya semasa anda menunggang. Anda boleh melakukan ini menggunakan menyambungkan tablet Amazon Fire ke personal komputer  anda melalui USB. Setelah dikesan, semak imbas ke storan kad microSD dan salin fail video menurut PC anda.

Untuk melihat video, pergi ke Video> Perpustakaan dan buka hidangan hamburger. Tatal ke Video Peribadi dan ketik media peribadi tersegerak anda disenaraikan di sini. Selagi dia berada dalam format yang benar  , video anda akan dimainkan. (MP4, MKV, 3GP, M4V, dan WEBM semua perlu berfungsi. Tidak terdapat sokongan buat video AVI.)

4. Menghapuskan Iklan Pesky & Tawaran Khas

Sekiranya anda memiliki versi termurah tablet Amazon Fire, kemungkinan anda perlu bertanding dengan iklan. Banyak daripada mereka, terutamanya pada skrin kunci. Jadi, apa yg anda lakukan?

Satu pilihan merupakan untuk membayar untuk dikeluarkan melalui Amazon. Walau bagaimanapun, beliau juga mungkin menyekat iklan secara automatik daripada memukul tablet Amazon Fire anda dengan bantuan utiliti spesial  . Lihat panduan kami mengenai bagaimana buat menggunakan dan memasang Amazon Fire SuperTool untuk mengeluarkan iklan .

Lebih suka  membayar? Log masuk ke Amazon dalam komputer anda, lalu pilih Urus kandungan dan peranti anda dalam sajian footer. Cari tablet Amazon Fire anda pada senarai, & klik butang ellipsis. Cari Tawaran spesial , dan klik Edit . Di sini anda akan dibentangkan dengan pilihan buat berhenti melanggan buat bayaran $ 10. Jika anda ingin meneruskan, klik Nyahlanggan sekarang dengan 1 klik .

Nikmati tablet Amazon Fire percuma anda!

5. Melaksanakan Tugas Pejabat

PC atau personal komputer  riba tidak beraksi? Perlukan penyelesaian kerja gampang alih? Hebatnya, Amazon Fire adalah indera yg ideal buat kerja gampang alih. Dengan Bluetooth terbina pada & beberapa aplikasi pejabat yg tersedia, dia pula sangat gampang buat ditubuhkan.

Pelbagai papan kekunci Bluetooth gampang alih boleh didapati menggunakan hampir semua tablet atau telefon. Hanya berpasangan galat satu ini ke tablet Amazon Fire anda akan meletakkan anda di jalan ke fungsi pejabat. Anda akan menemui sekumpulan peranti ini pada Amazon; mungkin papan kekunci ultra mudah alih dan dilipat?

Setelah itu terselesaikan, cari aplikasi pejabat yg anda perlukan pada App Store Amazon, atau Google Play Store. Aplikasi Microsoft Office, Dokumen & Helaian Google, dan beberapa indera pejabat lain boleh didapati.

Bimbang menggunakan kasus seperti salinan & tampal? Jangan jadi. Fungsi ini dibina. Amazon Fire juga dilengkapi menggunakan beberapa aplikasi produktiviti yang telah dibina, seperti aplikasi e-mel, kalendar, dan kalkulator.

6. Tonton Filem pada mana-mana sahaja!

Anda tahu bahawa anda boleh menyalin filem ke Amazon Fire anda. Anda mungkin pula memahami bahawa anda boleh menonton filem dan rancangan TV melalui pelaksanaan Video Instan Amazon. Mungkin anda memiliki langganan Perdana Amazon dan mendapat manfaat daripada beberapa filem dan rancangan penstriman percuma.

Jika ya, & anda menggunakan perkhidmatan penstriman filem lain misalnya Google Play, iTunes, dan Vudu, mungkin bernilai menggunakan aplikasi Movies Anywhere. Ini merupakan perkhidmatan disokong Disney yang menyatukan koleksi video pada talian anda dari ketiga-3 penyedia ini. Ia pula memperlihatkan perpustakaan filem percuma.

Kepala ke page web MoviesAnywhere buat mengetahui lebih lanjut & mendaftar.

7. Berdiri

Dengan kes yang benar , atau pendirian yang bermanfaat, anda boleh menciptakan tablet Amazon Fire anda berdiri. Walaupun anda lebih suka  pendirian DIY , pelbagai cara lain  bermanfaat boleh didapati dalam talian.

Steker sedemikian mungkin pula mempunyai sambungan penyambung terbina pada, atau mereka hanya boleh sebagai asas buat membaca tablet anda pada meja, atau mungkin di dapur. Walau apa pun, lebih baik buat mencari pendirian yg akan menyokong tablet pada mod pertamanan & potret.

Di samping itu, poly kes tablet boleh didapati buat Amazon Fire. Ini umumnya tipikal "gaya folio" kes, walaupun terdapat alternatif lain. Contoh ini mempunyai pivot agar Api boleh disandarkan pada mod pertamanan & potret.

8. Rekod Skrin dan Skrin

Merakam skrin Amazon Fire boleh dilakukan menggunakan indera pihak ketiga. Walau bagaimanapun, bergantung dalam contoh mana yang anda miliki, hasilnya mungkin nir memuaskan. Model rendah 8GB cenderung buat tidak bertindak balas menggunakan baik pada aplikasi perakam skrin, mengakibatkan rakaman berkualiti rendah.

Untuk hasil terbaik, cuba Perakam Skrin RecMe .

Perlu merogoh tangkapan skrin paparan Amazon Fire anda? Sama ada anda bermain permainan atau menggunakan penyemak pengaruh, mengambil tangkapan skrin mungkin terbukti berguna. Mungkin buat menggambarkan artikel misalnya ini, atau buat menerima sokongan teknikal buat masalah yang anda hadapi.

Untuk menangkap tangkapan skrin, tahan butang Kuasa & Kelantangan turun dalam masa yang sama. (Nota: Kedudukan Kelantangan bergantung dalam orientasi tablet.) Selepas dua-tiga ketika, peranti anda akan menangkap imej pada skrin & menyimpannya ke storan. Dari sini, anda boleh mengedit atau berkongsi misalnya yang diharapkan.