Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Bagaimana Membuat Pelekat Telegram Anda Sendiri

Perkara terbaik untuk membuat pelekat Telegram adalah bahawa anda nir perlu memiliki akaun pembangun atau lulus kajian yg panjang & menyakitkan (di sini melihat anda, iMessage). Anda hanya menghantar imej ke bot & itu sahaja.

Oleh itu, jika anda mempunyai makna buat melakukan sesuatu menggunakan seluruh lelucon anda & rakan kerja anda sudah terkumpul, ikut panduan ini menampakan cara membuat pelekat Telegram anda sendiri.

Langkah 1: Reka Bentuk Pelekat Anda

Anda tidak perlu menjadi pereka grafik untuk membuat pelekat Telegram. Sekiranya anda, cara yang hebat untuk anda mempromosikan seni anda. Namun apabila anda tidak, jangan abaikan hal itu menghalang anda. Beberapa pelekat Telegram yg terbaik adalah kreasi seperti meme yg lucu, dibuang beserta keluar berdasarkan petikan & gambar. Kemahiran reka bentuk asas anda relatif buat mereka.

Pelekat yg anda buat mesti mengikuti keperluan reka bentuk bersatu. Mereka sangat mudah:

Pelekat Telegram mesti imej PNG menggunakan latar belakang telus, 512 × 512 piksel .

Setiap pelekat hendaklah sebagai fail imej yg berasingan. Merancang & memuat naiknya lebih mudah di desktop daripada pada telefon bimbit, jadi anda mungkin mahu menggunakan Telegram buat Mac , Telegram buat Windows , atau Web Telegram .

Ikon buat pek pelekat anda adalah pilihan. Jika anda ingin mempunyai satu, reka bentuk 100 × 100 imej PNG menggunakan lapisan telus.

Penting buat memahami bahawa memakai perkara misalnya sebut harga filem buat membuat pelekat anda merupakan pelanggaran copyright. Ya, itulah cara meme dibentuk, namun nir misalnya meme, pek pelekat anda mungkin akan diambil berdasarkan Telegram apabila pemilik hak cipta mengeluh. Yang menyampaikan, seolah-olah nir terdapat pemeriksaan hak cipta jika anda memuat naik reka bentuk anda.

Pek pelekat Telegram purata termasuk pelekat 10 hingga 20, tetapi anda nir terhad kepada berapa poly yg anda mahu muat naik. Sesetengah pek memiliki lebih daripada 100 pelekat, dan anda boleh terus balik  & menambah yang baru walaupun selepas anda menerbitkan.

Sekiranya anda merasa mendapat langganan Photoshop hanya buat merancang pelekat anda sendiri akan hiperbola, ini merupakan cara lain  percuma buat perisian Adobe .

Langkah dua: Cari Bot Pelekat Telegram

Sebaik sahaja pelekat Telegram anda sendiri bersedia buat dilancarkan, cari bot pelekat Telegram . Anda boleh melakukannya sama terdapat menggunakan mengikuti pautan pada atas atau menggunakan membuka Telegram & menaip "pelekat" ke dalam medan carian. Klik pada sembang, & anda akan melihat senarai arahan yg boleh anda gunakan:

/ newpack buat membuat pek stiker Telegram baru
/ addsticker buat menambah pelekat ke pek yang sedia terdapat
/ delsticker buat mengeluarkan pelekat dari satu pek
/ ordersticker buat menyusun semula pelekat dalam pek
/ statistik buat menerima statistik penggunaan buat pelekat tertentu
/ atas buat melihat pelekat atas dalam pek anda
/ packstats buat menerima statistik penggunaan buat pek pelekat
/ packtop untuk melihat pek pelekat anda
/ membatalkan buat membatalkan perintah apa pun yang baru saja anda pakai
Klik Mula buat membuka sembang dan mulakan menyiapkan pek pelekat anda.

Langkah 3: Muatkan Pelekat Telegram Anda

Bot pelekat Telegram menjadikannya gampang buat memuat naik & menerbitkan reka bentuk anda. Inilah yg perlu anda lakukan:

Taipkan perintah / newpack dan tekan Enter .

Bot pelekat akan meminta nama pek anda. Taipkan nama dan hantarkannya.
Sekarang klik dalam ikon Fail buat memuat naik pelekat pertama anda. Adalah penting anda memuat naiknya sebagai fail, bukan menjadi gambar. Apabila anda menggunakan ikon Kamera , bot akan menolak imej tersebut.
Bot akan meminta anda menaruh emoji pada pelekat anda. Pilih emoji yang sinkron dengan pelekat ini yang terbaik & tekan Enter buat menghantarnya. Anda boleh memutuskan beberapa, tetapi Telegram mengesyorkan tidak lebih daripada 2 emoji setiap pelekat.

Ulangi langkah 3-4 buat setiap pelekat Telegram yang anda mahu tambah.
Jika anda selesai, ketik perintah / menerbitkan & hantar.

Sekiranya anda ingin menambah ikon buat pek pelekat anda, muat naikkannya misalnya yang anda muat naik dari residu imej & hantar ke bot. Sekiranya anda nir memiliki ikon, hanya hantar arahan / skip , dan pelekat pertama anda akan sebagai ikon buat pek ini.

Akhirnya, hantar bot nama pendek buat pek pelekat anda buat dipakai pada URLnya. Sebagai model, aku  merupakan "Classic Alice," jadi URL adalah https://t.Me/addstickers/ClassicAlice .
Selesai! Klik pada pautan ke pek pelekat Telegram anda buat melihat bagaimana semuanya kelihatan. Jika anda mempunyai lebih daripada 10 pelekat, anda boleh menatalinya.

Mula Menghantar Pelekat Telegram Anda

Telegram tidak mempunyai kedai pelekat atau cara lain  untuk melayari semua pelekat sedia terdapat. Ini bermakna pek anda akan mengumpul habuk sebagai akibatnya anda & rakan anda mula menghantar stiker yang anda buat.

Jika anda mengklik pada URL pek anda, anda akan melihat dua cara buat mula berkongsi pelekat Telegram anda.

Bagikan: Ini akan meneruskan pautan ke pek anda ke kenalan Telegram atau deretan pilihan anda.

Tambah Pelekat: Ini akan menambah pek ke koleksi anda, supaya anda boleh menghantar pelekat individu ke kenalan Telegram anda. Rakan anda kemudian dapat melihat & menambah pek dengan mengetuk pelekat yang anda hantar. Itulah cara mereka menyebar.

Lebih Banyak Sebab Mula Menggunakan Telegram
Pelekat sahaja akan mencukupi buat menanggalkan aplikasi pemesejan lain memihak pada Telegram, tetapi terdapat lebih banyak karena mengapa Telegram merupakan satu-satunya messenger yang anda perlukan . Daripada perbualan rahsia pada keupayaan buat memperbaiki kesilapan pada mesej yang telah anda hantar, Telegram memiliki poly karakteristik yang mungkin anda gunakan.