Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Lima Alat Terbaik buat Membuka Fail RAR

Seringkali jika kami menerima fail terkompresi, nampaknya pada format fail ZIP. Tetapi fail RAR pula jenis fail arkib biasa. Jika anda tidak biasa dengan cara membuka fail RAR & baru-baru ini menerima satu, maka ini merupakan senarai anda.

Lima pembuka RAR ini gampang digunakan, fleksibel buat memampatkan fail anda dan masuk pada versi berbayar & percuma bergantung dalam ciri tambahan yg anda perlukan.

1. WinZip

WinZip merupakan indera yg digunakan secara meluas dan terkenal untuk fail ZIP misalnya namanya. Tetapi pelaksanaan itu juga membuka RAR, 7z, CAB, ISO, dan beberapa format fail lain. Dengan antara muka yang gampang, seret fail RAR anda ke pada tetingkap WinZip & arkib dibuka pada beberapa waktu.

Bersama dengan pembukaan RAR & jenis fail termampat tambahan, anda boleh menukar dan melindungi fail menggunakan WinZip yang menyokong 128- dan 256-bit kunci penyulitan AES, membarui saiz foto, & menambah watermark. Kemudian, simpan atau kongsi fail anda dengan serta-merta melalui e-mel, papan klip anda atau perkhidmatan storan awan misalnya Dropbox atau Google Drive.

WinZip juga membolehkan anda membuat fail ZIP yang berasingan, memampatkan fail MP3, dan menggunakan karakteristik-cirinya menggunakan pelbagai pelaksanaan misalnya Microsoft Office. Untuk alat pemampatan fail perkhidmatan penuh, WinZip merupakan pilihan yg hebat.

Anda boleh memuat turun percubaan percuma WinZip dan menggunakannya selama 21 hari. Selepas itu, anda boleh memilih buat hanya $ 29.95 pada masa ini & beliau tersedia untuk Windows, Mac, & peranti gampang alih .

2. WinRAR

WinRAR adalah satu lagi pembuka fail RAR yang popular. Plus, anda boleh mengekstrak format fail terkompresi lain misalnya ZIP, CAB, & ARJ. Bersama-sama menggunakan membuka fail RAR menggunakan gampang, anda boleh membuatnya, membahagikan arkib ke dalam jumlah yg berasingan, menambah istilah laluan, menguji fail yg diarsipkan, & membaiki fail yang rosak. WinRAR jua dilengkapi bersenjata menggunakan standard industri 128/256 AES penyulitan untuk arkib dilindungi kata laluan.

Antaramuka WinRAR merupakan sangat gampang buat beranjak. Dengan butang akbar pada bahagian atas, pilih berdasarkan Tambah, Ekstrak, Uji, Lihat, Padam, Cari, Wizard, Info, dan Pembaikan. Wizard merupakan bahagian yg mengagumkan menurut indera yang berjalan menggunakan betul melalui apa yg anda ingin lakukan, sama terdapat untuk membuka fail RAR, menciptakan yang baru, atau menambah fail ke arkib yg sedia ada.

Jika anda mencari indera gampang buat membuka fail RAR yang menawarkan lebih banyak lagi, maka periksa WinRAR. Anda boleh memuat turun secara percuma dan mencubanya selama 40 hari. Apabila anda memutuskan untuk membeli, WinRAR sekarang berharga $ 29 dan boleh didapati buat Windows.

3. PeaZip

Jika 2 alat pada atas merupakan sedikit daripada julat harga anda selepas tempoh percubaan berakhir, anda boleh menyemak beberapa pembuka fail RAR percuma yg bermula menggunakan PeaZip. Seperti yg lain, anda boleh membuka fail TAR, ZIP, & 7z menjadi tambahan pada format fail RAR.

Antara muka PeaZip juga sangat mudah digunakan. Cuma buka aplikasi, semak impak untuk fail RAR anda, & sama ada klik 2 kali buat membukanya atau klik butang Extract buat menghantar fail ke lokasi lain. Anda juga boleh menukar fail ke format lain, istilah laluan melindungi mereka dengan penyulitan, menguji mereka & menyimpan log tugas, & memadam fail menggunakan satu klik.

Untuk indera percuma yang baik buat membuka fail RAR & buat sendiri, PeaZip merupakan pilihan yg sangat baik. PeaZip dikeluarkan pada bawah lesen asal terbuka, adalah percuma, & tersedia buat Windows dan Linux .

4. 7-Zip

Satu lagi pembuka fail RAR percuma ialah 7-Zip. Sama misalnya PeaZip, 7-Zip merupakan sumber terbuka dan tidak memiliki rentetan, bermakna tidak ada kos selepas anda mula menggunakannya. Anda boleh membuka pelbagai format fail bersama dengan RAR misalnya ZIP, 7z, & CAB. Anda pula boleh memampatkan fail ke pada keliru satu daripada tujuh format termasuk TAR & WIM.

Seperti pelaksanaan lain, 7-Zip memiliki antara muka yg kemas & bersih & memakai butang berwarna-warni buat tindakan tadi. Jadi anda boleh Tambah, Ekstrak, Uji, Salin, Pindah, atau Padam menggunakan satu klik butang. Jika anda bercadang buat memampatkan fail anda sendiri, anda boleh melindungi istilah laluan mereka, dan pelaksanaan menggunakan AES-256 sebagai kaedah penyulitan.

7-Zip memiliki banyak tetapan fleksibel bila anda memampatkan fail anda sendiri. Ini satu lagi indera percuma yang bernilai masa anda buat membuka fail RAR dengan cepat dan mudah memampatkan fail dalam format lain. 7-Zip hanya tersedia buat Windows .

5. B1 Free Archiver

Menyelesaikan senarai indera hebat buat membuka fail RAR merupakan B1 Free Archiver. Antara muka pelaksanaan ini adalah yg paling menarik berdasarkan tandan dengan penampilan modennya. Anda boleh menggunakannya sebagai pengurus fail & membuka format fail paling banyak berdasarkan RAR ke ZIP hingga 7z & poly lagi.

Anda boleh menentukan menurut enam format jika memampatkan fail anda sendiri dan memecah arsip atau menambah perlindungan kata laluan. B1 Free Archiver memiliki bahagian donasi yang bagus dan menggunakan satu klik, anda boleh memberikan maklum balas anda sendiri kepada syarikat.

Perbezaan terbesar dengan B1 Free Archiver dan empat alat lain pada senarai ini artinya ia tersedia untuk lebih banyak platform; Windows, Linux, Mac, & Android .

Alat ini juga boleh didapati dalam talian bila anda berfikir tentang pengekstrak RAR dalam talian . Jadi jika anda menikmatinya, anda boleh menggunakannya pada beberapa peranti anda.

Sekiranya anda senang idea pembuka fail RAR percuma, jangan fikir memasang perisian asal terbuka, & pakai lebih daripada satu platform buat membuka atau memampatkan fail, maka anda mahu B1 Free Archiver.

Dapatkan Pembuka RAR Itu Memenuhi Keperluan Anda

Setiap indera ini, berdasarkan WinZip dan WinRAR yg dibayar kepada perisian pemampatan bebas, adalah pilihan yg sangat baik bila anda memerlukan pengekstrak file RAR untuk Windows atau sistem operasi lain.