Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Manfaat Kesihatan Kopi & Teh Decaf, Menurut Pakar Pemakanan

Keadaan peribadi saya relatif luar biasa kerana aku  memisahkan masa aku  pada antara New York City & Los Angeles, jadi saya tinggal pada 2 zon masa yang berlainan, & aku  terbang setiap minggu. Tetapi banyak pelanggan aku , yang sering melakukan perjalanan buat bekerja atau hanya membuat jam yang tidak konvensional, berjuang menggunakan perkara yg sama: pengambilan kafein yang tidak menentu boleh membawa kepada pancang dan penurunan tenaga yang akhirnya menjejaskan keupayaan anda.

Seperti poly pelanggan aku , jika aku  menyerahkan kafein, saya berasa lebih baik dalam beberapa hari. Saya jatuh tidur lebih cepat dan tidur lebih nyenyak. Tenaga saya bertambah, & saya merasa lebih ditekankan pada termin tenaga aku  yg sahih, yg dilepaskan sang kesan merangsang kafein.

Bagi saya, kafein kafein bertambah baik menggunakan kualiti hayati aku  & kesejahteraan holistik. Namun aku  tidak mahu melepaskan kopi atau teh kegemaran saya, buat perkara itu. Nasib baik masih ada pilihan kafein yang lazat untuk menikmati ke 2-2, menggunakan faedah kesihatan buat boot.

Kopi decaf terbaik

Jenama kegemaran saya kopi decaf merupakan Mount Hagen Organic Fair Trade Instant Coffee ($ 13,  amazon.Com ). Proses pembekuan beku Gunung Hagen nir menggunakan sebarang bahan pengawet atau aditif, dan kacang-kacangannya nir berkafein menggunakan proses karbon dioksida dan air yg mengekalkan rasa, & tidak membekalkan bahan kimia.

Saya sentiasa menyimpan paket tunggal pada beg saya, terutama kerana beberapa loka kopi glamor nir menunjukkan espresso decaf. Mengekalkan ini di tangan bermakna aku  hanya boleh memesan air panas atau susu badam kukus, taburkan pada kristal saya dan sedikit kayu cantik, dan rasakan kopi kopi decaf yang lazat & organik pada bila-bila masa.

Secara pemakanan, kopi decaf menawarkan beberapa faedah krusial. Ia tak pernah mati tinggi dalam antioksidan dan nutrien yang terdapat pada kopi biasa, termasuk beberapa vitamin magnesium, potassium, dan B. Inilah sebabnya kenapa minum kedua-duanya secara reguler dan decaf telah dikaitkan dengan penurunan risiko diabetes jenis 2 & bentuk kanser tertentu, serta proteksi hati.

Juga, manfaat prestasi mental kopi tidak sepenuhnya dikaitkan menggunakan kafein-antioksidan dan sebatian bioaktif lain memainkan peranan pula, bermakna dekaf boleh memberi anda rangsangan otak!

Teh decaf terbaik

Seperti kopi, proses karbon dioksida dan air buat mengeluarkan kafein dari teh lebih baik daripada pelarut kimia. Kaedah ini mengekalkan sebahagian besar  antioksidan pada teh, yang sudah ditunjukkan buat mengurangkan keradangan dan memelihara sel-sel daripada kerosakan yg dikaitkan menggunakan penuaan dan penyakit. Salah satu jenama kegemaran saya yang sinkron dengan tagihan ini adalah Decaf Green Pure Yogi  ($ 6, amazon.Com ). Selain rasa halusnya , setiap beg daun teh organik datang menggunakan mesej yang menaikkan dalam tag, misalnya "Terima kasih membuka pintu buat kelimpahan. "Bagus!

Satu nota penting: kopi & teh kopi decaf nir sepenuhnya tanpa kafein, tetapi mereka perlu sekurang-kurangnya 97% kafein percuma. Ini bermakna 8-auns kopi boleh mengandungi 2 hingga 7 mg kafein, berbanding menggunakan 50 hingga 65 mg pada espresso atau 95 hingga 165 mg dalam cawan yg dibakar; dan satu beg teh boleh menaruh 10 mg.

Cara buat pulang tanpa kafein

Sekiranya anda berfikir tentang kafein penarik, anda boleh melonggarkan secara perlahan atau pergi ke ayam belanda sejuk. Yang pertama adalah pilihan yang lebih baik jika anda ingin mengelakkan gejala pengeluaran, yang mungkin termasuk keletihan, sakit ketua, dan kesengsaraan. Pendekatan yang terakhir ini mungkin akan mengakibatkan anda berasa sengsara, tetapi kesannya akan merosot selepas kira-kira 3 hari. Dalam ke 2-2 kes, pembebasan mungkin sebagai kunci buat berasa lebih baik. Dan bahagian yang terbaik merupakan anda tidak perlu melepaskan manfaat nutrisi (atau kenikmatan) kopi atau teh dalam prosesnya.