Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Tempat Terbaik pada Australia Anda Akan Mengasihi Tour

Australia sudah menjadi negara keutamaan saat datang ke pelancongan. Nah, ini adalah sebuah negara & sebuah benua sendiri, beliau dilingkupi sang perairan, bukan hanya air sahaja tetapi 2 lautan, iaitu pasifik & lautan India, ini bermakna ia adalah pulau terbesar pada dunia. Australia hanya memiliki banyak tempat buat dikunjungi, anda tidak akan selesai, dan negara itu sendiri dilingkupi sang samudera  yang memiliki pantai hampir di mana-mana di sempadan. Negara ini pula mempunyai beberapa taman negara dan pulau-pulau yg boleh menjadi destinasi sempurna untuk melawat. Berikut adalah tempat yang paling menarik yang boleh anda lawati pada Australia

1. Jambatan Sydney Harbour yg populer.

Ini merupakan galat satu karakteristik yg paling terkenal pada Australia, maksud saya, bagaimana anda boleh bercakap tentang Australia tanpa bercakap tentang Sydney Bridge? Jika anda nir pernah mendengarnya hanya ingat bahawa jambatan gerbang keluli terbesar di global yang dibina dalam tahun 1932, panjangnya 500m. Jambatan itu tidak seberapa yg anda fikirkan; dia memiliki lapan lorong buat trafik, laluan pejalan kaki dan dua laluan keretapi. Betul betul? Apabila anda hingga pada sini, anda ingin menghabiskan sepanjang hari hanya melihat struktur yang latif.

2. Pantai Bondi.

Sama terdapat anda pendaftar pantai atau nir, anda nir boleh menunda pesona pantai ini, pantai ini adalah rumah melayari, terlupa untuk bersenang-bahagia dengan melayari pada TV, anda boleh teruja menggunakan bersiar-siar pribadi di Bondi Beach jika anda tidak pernah melayari, namun apabila anda melayari, anda akan menghabiskan sepanjang hari di sini berselancar. Pantai ini memiliki pantai sepanjang 6 kilometer sekiranya anda ingin bersiar-siar. Terdapat kafe pada kurang lebih, taman skate, kolam samudera  di kalangan poly ciri rekreasi; dia merupakan seperti kampung yang menyeronokkan.

3. Taman Negara Kakadu.

Taman ini mempunyai koleksi daerah-tempat yg paling mendebarkan, anda boleh berfikir bahawa mereka ditarik berdasarkan suatu tempat dan dimasukkan ke dalam satu tempat. Ini sebenarnya merupakan taman ke 2 terbesar pada semua global & yang terbesar di Australia. Taman ini mempunyai koleksi karakteristik-ciri yang termasuk; air terjun, hidupan liar, batu kuno pada antara banyak perkara yg luar biasa, saya tidak fikir saya harus menaruh anda spoiler namun ini merupakan loka yg paling menakjubkan untuk melawat pada Australia.

4. Cradle lake lake st. Taman Negara Clair

Ini spesifik buat pencinta alam, anda nir akan kecewa di sini, berdasarkan tasik yang menakjubkan ke hutan tebal, dan gunung, dan anda boleh meneroka apa-apa pilihan anda pada sini. Para pejalan kaki boleh menikmati mendaki gunung-gunung ini yg benar-sahih memberi anda pemandangan indah Lake St Clair & dataran tinggi, pemandangan yang sangat baik dari zenit gunung.

5. Jalan samudera  yang besar .

Ini merupakan jalan yg dibina di sepanjang pantai emas Australia, betapa hebatnya! Anda boleh memandu pada lebih kurang samudera  hanya sejauh 300 km pada jalan. Sepanjang jalan ini masih ada sebuah taman nasional bernama Port Campbell National Park yang boleh anda periksa jua. Jalan ini memiliki angin yg menakjubkan dan pemandangan bahari yang kentara. Terdapat gugusan batu pada tepi tasik ketika anda berkiprah pada sepanjang jalan.

6. Pulau Fraser

Ini adalah keliru satu menurut banyak pulau pada Australia; dia merupakan pulau pasir terbesar di global, dengan pantai yg halus, yang menjadikannya pantai pasir terbesar pada dunia jua. Jika anda hingga di sini, anda akan melihat yg terbaik yg boleh ditawarkan sang dunia. Pulau ini termasuk tasik dan air sungai yg paling kentara buat orang yg berminat menggunakan menyelam skuba. Ia memiliki pelbagai jenis tumbuh-flora dan haiwan dan jua anda dapat melihat kehidupan laut yg terbaik.

7. Taman Negara Daintree
Ini adalah antara taman negara yang paling purba dengan tumbuh-tumbuhan yg paling orisinil, taman itu mempunyai 1800 spesies ladang yg tidak asli yg ditanam, beliau sebenarnya merupakan taman tertua, dia mempunyai pelbagai spesies haiwan unik yg nir dapat anda temukan pada mana-mana sebahagian daripada dunia.

8. Taman Marin Besar Barrier Reef.

Ia ditubuhkan pada tahun 1975 buat melindungi ekosistem, iaitu karang & terumbu yang masih ada di taman marin ini. Ini adalah salah  satu taman bahari yg terbesar menggunakan saiz 2300 kilometer. Ia mempunyai lebih daripada 1600 spesies kehidupan marin & apa yg membuatnya lebih seronok adalah beliau memiliki stesen tontonan yg mempunyai kaca bawah tanah yg membolehkan anda melihat kehidupan laut; anda sahih-sahih tidak perlu menjadi penyelam buat melihatnya.

9. Taman Negara Uluru-istilah Tjuta.

Ini merupakan laman web terbaik buat jurugambar kerana kehadiran monolit yang menonjol berdasarkan tanah & naik 348 meter pada atas; ini adalah karakteristik hebat yang anda tidak akan berhenti memerhati. Ini boleh sebagai destinasi yang paripurna buat dikunjungi apabila anda hanya mendarat pada Australia.

10. Pulau Kangaroo.

Dari namanya, pulau ini adalah tempat tinggal   kanggaru, anda boleh menikmati pemandangan kanggaru di pantai, & juga terdapat penguin. Pulau ini merupakan loka menyelam yang sangat baik dengan makhluk laut yg sangat banyak yg anda dapat perhatikan semenjak perairannya sangat kentara. Ini merupakan destinasi yg anda nir akan terlepas buat melawat.