Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Berikut Ini Berapa Banyak Anda Harus Menjadi Tipping Hotel Housekeeping

Hampir satu pertiga daripada masyarakat Amerika tidak mengetengahkan pembantu rumah hotel, ad interim hanya tiga peratus tidak mengetengahkan kakitangan restoran, dari tinjauan oleh TripAdvisor .

Beberapa tahun yang lalu, rantaian hotel Marriott memulakan acara baru buat meletakkan sampul surat pada bilik mereka yg mengingatkan pengunjung ke hujung . Tetapi usaha pada beberapa cara menjadi lebih tidak baik, malah mengakibatkan duduk perkara mengenai sama ada hotel mencukupi membayar kakitangan mereka .

Pengembara yang kerap Amy Dampier acapkali menginap di hotel semasa pada perniagaan dan mengungkapkan beliau nir umumnya meninggalkan tip.

"Saya mempunyai tip buat menginap di loka mewah, percutian, atau spa," pungkasnya. Sekiranya dia melakukannya, jumlahnya merupakan "menurut berapa lama   aku  tinggal dan denominasi tunai apa yang aku  ada di tangan. Dari mana saja berdasarkan $ dua hingga $ lima setiap malam. "

Aaron Olbur juga seringkali bepergian dan mengatakan bahawa dia tidak biasa tip kerana beliau nir tahu dia perlu, tetapi bermula waktu "ibu mertuanya memberitahu aku  bahawa itu merupakan masalah yg betul buat dilakukan."

Dia umumnya meninggalkan $ 5 hingga $ 10 kerana dia "terdengar misalnya nombor pusingan yg baik pada kepala aku , dan secara keseluruhan dia adalah isyarat yg bagus."

Itulah cadangan pakar etika Lizzie Post, yg memberitahu Travel + Leisure yang terbaru tetamu hotel perlu meninggalkan beberapa dolar setiap hari, kerana orang yang berbeza membersihkan bilik setiap hari. Dia menambah bahawa anda perlu meninggalkan nota agar pengurus rumah mengetahui wang yang dimaksudkan untuknya.

Rachel Gumpert, seorang jurucakap Unite Here, kesatuan pekerja hotel & perhotelan, menyampaikan beliau berharap pelawat hotel akan meninggalkan $ 1 hingga $ lima malam "sebagai pengiktirafan terhadap pengusaha rumah kerja yg nir kelihatan ini walaupun itu merupakan tidak penting buat pengalaman tetamu yang luar biasa . "

"Jadual-jadual & tugasan bilik pembantu rumah berbeza-beza, jadi setiap hari merupakan cara terbaik buat memastikan para pekerja yang menyediakan penginapan anda tidak sengaja diluluskan," tambahnya.

Gumpert berkata pembantu tempat tinggal   umumnya wanita yg "memberikan kecemerlangan pada perkhidmatan yang seringkali termasuk beban kerja yang sangat mencabar dan buruh fizikal yang melelahkan."

Upah homogen-rata buat penjaga rumah hotel merupakan $ 9.28 sejam, pungkasnya, walaupun hotel kesatuan membayar lebih. Pekerja hotel Union membersihkan 16 bilik sehari, sementara pekerja hotel bukan kesatuan boleh membersihkan lebih dari 30 orang. Namun kesatuan atau nir, Gumpert mengatakan tetamu wajib  tip.

"Para pembantu rumah hotel umumnya bekerja setiap bilik menggunakan keadaan yang berat, termasuk wanita mengangkat tilam seratus paun, lenturan berulang, dan pergeseran penuh pada kakinya," pungkasnya. "Kenyataannya adalah perempuan   yg bekerja sebagai pembantu tempat tinggal   hotel melakukan kerja-kerja berharga yang layak mendapat pengiktirafan, sama misalnya valet, bellman, atau pekerja hotel lain yang lebih kelihatan kepada tetamu."

Beliau mengatakan hotel tidak boleh menyimpan tip buat keluar tempat tinggal  , tetapi pada beberapa kes, memberitahu pembantu tempat tinggal   buat mengalihkan tip mereka ke kolam yg dikongsi oleh semua pekerja.

Lanikai Lindsey, pengarah bilik pada Four Seasons Hotel St. Louis, mengatakan beliau mengesyorkan $ dua sampai $ 3 sehari dan berkata tetamu boleh menentukan jumlah dari tahap kekacauan yang mereka tinggalkan.

"apabila anda seorang pengembara tunggal & orang yang agak kemas daripada penggunaan bilik anda adalah minimum," pungkasnya. "Jika anda merupakan keluarga yg melakukan bepergian selama beberapa hari, jumlah ikan emas yang telah jatuh pada antara kusyen & cip yang mungkin sudah dihancurkan ke permaidani harus dipertimbangkan."

"Sila ambil perhatian sama ada anda sudah bertemu dengan pengurus rumah anda dan bagaimana mereka terlibat dengan anda," pungkasnya. "Sesetengah pembantu rumah bekerja sangat keras buat tidak pernah dicermati buat tidak mengganggu anda, jadi mereka menciptakan momen sihir menyelinap dengan cepat semasa anda keluar menurut bilik anda, yang lain sahih-sahih menikmati mengenali tetamu mereka & melihat bagaimana mereka memberi kesan positif kepada anda pengalaman. "

Beliau menyampaikan jumlah itu meningkat sepanjang masa: 10 tahun yg lalu, dia akan mencadangkan $ 1 sehari.

Tom Voss, dekan pengurusan perhotelan di Institut Pendidikan Kuliner pada New York City , memiliki perspektif yg berbeza.

Katanya, pembantu tempat tinggal   pengusaha hotel "baru-baru ini menjadi bergaya," jadi belum terdapat jumlah yg ditetapkan.

"Jumlah tip harus didasarkan  dalam pelbagai pembolehubah termasuk jenis hotel - glamor vs motel - kos bilik, tempoh penginapan, tahap yg berkomunikasi menggunakan pengurus tempat tinggal   tangga dan prestasi keseluruhan & kepuasan," ucapnya. "Pengemasan pada rumah bekerja keras dan sering dibayar sedikit, jadi apabila tetamu berpuas hati, beliau merupakan bergaya pada tip."

Walaupun pada masa lalu, pembantu tempat tinggal   tangga tidak standard, Voss mengungkapkan berdasarkan masa ke masa beberapa hotel sudah berusaha untuk menaikkan komunikasi antara tetamu & pembantu tempat tinggal  .

"Ini termasuklah memasukkan poskad bilik petugas menggunakan nota peribadi ke bilik hotel, yang kedua-duanya menggalakkan petua dan memberikan loka buat meninggalkan tip," pungkasnya. "Ini telah membantu menciptakan tip kebiasaan."

Komunikasi yg semakin meningkat membawa pada tip berdasarkan pengembara perniagaan yang kerap, Alison Smidt, yg mengungkapkan beliau telah lama   bertegas sama ada meninggalkan tip saat menginap di sebuah hotel.

"Saya benar -betul cuba dan teruskan tanda 'tidak mengganggu' selagi aku  berada pada sana buat nir mempunyai hati nurani bersalah mengenai tidak tip," ucapnya. "Saya nir mencicipi saya memerlukan katil aku  dibuat setiap hari, atau bathmat saya diletakkan di tepi tab mandi."

Namun beliau melakukan tip bila rumah tangga telah menciptakan usaha khas untuknya secara khusus.