Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Lima YouTube Cheats to Break Restrictions and Make Fun YouTube Again

Untuk masa yang usang kini  , pemaju sudah membuat laman web dan pelanjutan buat tweak YouTube supaya anda boleh memperbaiki beberapa gangguan umum. Sesetengah orang lain menumpukan pada mengakibatkan YouTube lebih seronok & berseri hati misalnya itu dahulu tahun kemudian.

Berikut merupakan beberapa aplikasi yang memakai idea pintar buat pengalaman YouTube yang lebih baik.

Gunakan kapsyen buat melayari video dengan pantas, bijak mengeluarkan segmen yang ditaja, dan jua lihat video terbaik menurut sedekad yg lalu.

1. YTCutter (Web): Muat turun Bahagian Khusus menjadi Video, GIF, atau Audio

YTCutter adalah indera tunggal dengan pelbagai tujuan. Ia mengakui bahawa anda nir selalu mahu memuat turun video YouTube penuh, dan hanya memerlukan klip kecil. Jadi, anda boleh memilih bahagian dan muat turun itu sahaja.

Aplikasi web menonjolkan bagaimana mesra pengguna dan halusnya. Salin-menampal URL YouTube dan dia akan segera dimainkan. Klik Mula jika anda mahu klip itu bermula, & Akhir buat menuntaskan pemangkasan. Anda boleh menyesuaikan timestamp jika anda mahu. Anda akan melihat berapa ketika klip itu, dan butang Pratonton berguna membolehkan anda menyemaknya sebelum anda memuat turun.

Klip yg dipangkas boleh dimuat turun menjadi fail video (MP4), fail GIF, atau fail audio (MP3). Fail MP4 akan dimuat turun dalam resolusi yang anda tonton video pada, jadi pilih terlebih dahulu def tinggi apabila itu yang anda mahu.

Semuanya, YTCutter adalah antara pelaksanaan YouTube pihak ketiga yg paling halus & slickest yg kita lihat. Kami harap ia bisa bertahan lama  , namun YouTube terkenal dengan indera-indera misalnya ini, jadi nikmatilah beliau semasa beliau berlangsung.

Dua. Caption YouTube (Web): Dapatkan Teks Penuh Teks Tertutup

Beberapa video YouTube mempunyai kapsyen tertutup, sama ada dibuat sang pemuat naik atau yg didapatkan secara automatik sang YouTube. Caption YouTube mengekstrak ini menjadi teks yg boleh dibaca, lengkap dengan cap ketika terbina pada.

Ia hanya berfungsi dengan video yg mempunyai kapsyen. Salin-tampal pautan video ke dalam kotak & tekan ikon carian. Selepas beberapa waktu, anda akan mendapat pratonton video menggunakan kapsyen penuh yg disenaraikan di bawah.

Ini cara yang hebat buat menggosok melalui video yang panjang, misalnya TED Talk atau pembentangan. Bukan itu sahaja, bila anda belajar sesuatu melalui syarahan YouTube, alat ini memberi anda teks penuh menurut apa yg dikatakan guru itu. Ini cara paling mudah buat membuat nota.

Semasa anda membaca, apabila pada jika-jika pun nampaknya video itu membantu teks, klik baris itu buat melompat terus ke titik itu dalam video. Sekiranya anda seseorang pembaca yang cepat, anda boleh mendapatkan lebih banyak video dengan menggunakan Caption YouTube & bukannya duduk melalui holistik klip.

3. Lubang Arnab YouTube (Chrome): Melumpuhkan Kegagalan buat YouTube Produktif

Seseorang menghantar anda pautan ke video YouTube. Anda klik & menontonnya. Dan cadangan automatik buat video seterusnya bermula. Sidebar mengesyorkan masalah serupa yg mungkin anda rasakan. Seorang pengulas berkata sesuatu yang jahat dan menjejaskan anda. YouTube direka buat sebagai karam masa. Pelanjutan ini mahu menamatkannya.

YouTube Rabbit Hole menyerang beberapa gangguan di tapak streaming video. Ia memadamkan kandungan yg disyorkan, menyembunyikan komen dan berbual-bual secara livestream, & melumpuhkan dinding cadangan "Anda mungkin juga senang" dalam akhir video. Sebaliknya, semua yg anda lihat merupakan kelinci comel.

Pelanjutan ini juga memastikan anda boleh melawat laman primer tanpa gangguan. Halaman tren & langganan hilang. Ia memudahkan laci navigasi agar anda hanya menonton apa yang anda mahu tonton. Dan ia pula mengalih keluar iklan gaya sepanduk.

Pada akhirnya, hanya anda, video, dan kotak carian. Anda boleh menyemak saluran yg anda langgan, namun lupa tentang kasus lain. Sudah tiba masanya buat memangkas lemak dari YouTube.

4. SponsorBlock (Chrome, Firefox): Langkau Segmen Tajaan Secara Automatik

Terdapat penyekat iklan YouTube buat mencuba dan melangkau tempoh menunggu yang menjengkelkan dalam video, atau anda boleh memakai YouTube Premium. Tetapi itu masih nir membiarkan anda melangkau bahagian-bahagian video di mana pembuat menyelinap pada iklan berdasarkan penaja. Sehingga kini   ...

SponsorBlock merupakan lanjutan bersumberkan orang ramai yg secara automatik melangkau mereka "video ini ditaja oleh ..." bahagian. Cuba, mengejutkan sejauh mana ini berfungsi dalam saluran popular.

Kebanyakan tajaan ini adalah sebahagian daripada gugusan buat satu set saluran yg akbar, jadi apabila idea asas dilaporkan beberapa kali, dia berfungsi pada video lain jua. Ia bermanfaat seperti ciri "Skip Intro" Netflix & Amazon Prime.

Pemaju mencatatkan bahawa tambahan adalah asal terbuka sepenuhnya. Ia memakai gabungan prosedur pemecahan  & sistem upvote / downvote. Sebagai pengguna, anda tidak perlu bimbang tentang itu.

Jika anda menonton video, anda akan mendapat amaran jika pelanjutan melangkau penajaan. Anda boleh menentukan untuk "unskip" dan menonton iklan, melaporkannya, atau melakukan apa-apa buat mendaftar melompat menjadi upvote. Apabila anda menjumpai segmen yg ditaja yang nir dilangkau, ketik ikon sambungan dan tandakannya buat membantu pengguna lain.

Lima. Decade YouTube (Web): Video Terbesar Hari Ini, 10 Tahun Lalu

Inilah percubaan kecil yang menyeronokkan yang adalah cara yg lebih sejuk buat melayari YouTube daripada page lalai terlebih lalai. Pemaju Bennett Feely mencipta laman web yg mempamerkan video yang paling popular pada kalangan yang dimuat naik sepuluh tahun yang lalu dalam hari ini.

Setiap hari, YouTube Decade mengemas kini   dengan lapan video baru. Kategori termasuk muzik, lawak, filem dan animasi, hiburan, keterangan dan politik, sukan, haiwan & haiwan, & permainan.

Itu sahaja, lapan video, tiada maklumat yg terlalu banyak! Jika anda menyemak pada 27 September 2019, maka video akan dipilih daripada yang dimuat naik dalam 27 September 2009.

Anda boleh melayari halaman web ini dengan kembali satu hari pada suatu masa. Senang sekali kerana akan ada masa bila video itu dari berdasarkan pemilihan YouTube serantau, jadi anda mungkin tidak tahu bahasa itu. Tetapi memandangkan popularitinya, mereka umumnya bernilai jam tangan.

Dekad YouTube mungkin adalah page primer yg menyeronokkan buat menetapkan pelayar anda, menaruh anda kapsul sedikit masa jika anda memulakan hari anda.