Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

5 Metode Menulis E- mel Handal Itu Simpan Masa serta Usaha

Meski kamu menghantar sebagian e- mel tiap hari, kamu bisa jadi tidak bagus buat menyusun mesej ini. Serta semacam mana- mana wujud komunikasi, etiket e- mel tumbuh bersamaan masa. Kamu boleh menekuni sebagian metode yang disokong informasi buat menulis e- mel handal, ataupun memakai aplikasi serta tapak website ini buat templat serta peraturan gampang.

1. E- mel Kamu Boleh Lebih Baik( Website): 10 Kerosakan serta Pembetulan Biasa

E- mel memiliki sebagian peraturan yang tidak jelas serta butuh serta tidak boleh dicoba. Sangat mengejutkan berapa kali kita melanggar peraturan ini. E- mel Kamu Boleh Lebih Baik merupakan panduan ringkas buat 10 kesalahan biasa serta gimana buat memperbaikinya.

Kami kerap tidak menyedari mereka, semacam biasa. Bagaikan contoh, mengelakkan garisan subjek yang tidak jelas, serta tercantum panggilan buat berperan buat penerima, nampak semacam ide sehat. Namun berangkat lewat peti masuk kamu serta kamu hendak mengalami banyak e- mel yang melangkau mereka seluruhnya.

Tiap daripada 10 kesalahan pula tercantum menulis ringkas pada protokol yang betul buat diiringi. Bila kamu butuh memberitahu orang lain menimpa salah satu peraturan, halaman website memiliki pautan bermanfaat buat tiap titik. Pendekatan contoh mereka bisa jadi nampak agak kasar ataupun agresif kepada sesetengah orang, jadi tweak ke nada yang kamu mahu pakai dengan penerima.

2. Rangkaian E- mel( Website): Templat Percuma buat Perkembangan Karier

Kamu berjumpa dengan seorang yang boleh menolong tugas kamu, bertukar- tukar e- mel, serta setelah itu kamu butuh mengikutinya. Namun gimana? Mayoritas kita berjuang buat mencari perkata yang pas buat menggapai kebaikan, pekerjaan, ataupun buat memajukan lagi permasalahan yang berkaitan dengan pekerjaan dengan mereka. Sambung semula Worded, salah satu resume terbaik serta tapak CV, mengumpulkan koleksi lebih dari 50 template email buat kegiatan tersebut.

Ada kotak carian yang bermanfaat, ataupun kamu boleh memilah salah satu tag semacam template rangkaian e- mel yang sejuk ataupun hangat, memohon pengenalan ataupun nasihat, serta menyambung semula dengan kenalan lama. Semak imbas senarai serta kamu hendak menemui templat yang spesial buat tujuan yang berbeza, semacam templat berasingan buat menyusul dengan bukan responder serta responder.

Klik templat buat memandang bacaan penuh, serta salin- paste ke dalam kotak komposisi e- mel kamu. Templat ini pula menerangkan logik serta membolehkan kamu memasukkan sebagian petua buat membenarkan dia memiliki kesan yang di idamkan pada penerima.

3. Template E- mel Dingin( Website): Templat Percuma buat Menghubungi Orang yang Tidak dikenali

Salah satu tugas sangat sukar dalam rangkaian yakni menghantar e- mel sejuk, iaitu e- mel kepada seorang yang tidak mengidentifikasi kamu serta memohon mereka buat suatu. Dia boleh jadi nikmat, jualan, ataupun apa- apa lagi, namun dia menakutkan buat memohon bahawa dari orang asing.

Template E- mel Dingin merupakan koleksi 40 templat percuma buat e- mel sejuk. Antara lain, senarai itu tercantum e- mel buat referensi, re- engaging dengan prospek, menjual masalah, metode yang hangat buat membina ikatan, serta mesej ringkas serta ke- titik. Aplikasi kenalan Markd meningkatkan koleksi itu,

manakala e- mel tiba dari sumber yang berbeza semacam Freshworks, Sumo, jawatan Medium, serta sebagainya.

Memakai mana- mana e- mel merupakan semudah menyalin- menyalinnya ke dalam klien e- mel kamu, serta mengisi ataupun mengambil alih bidang yang cocok. Ingat, ini merupakan templat, jadi gunakannya bagaikan titik permulaan serta suaikannya bila bisa jadi. Halaman website ini memiliki kotak carian serta penapis pula bila kamu terburu- buru.

4. 12 Skrip E- mel Selesai- Untuk- Anda( Ebook): Templat Terperinci buat Buka Pintu

Penasihat modal kapitalis serta kerjaya Zak Slayback menumbuk di atas beratnya. Ia bertukar- tukar e- mel dengan orang yang tidak mengidentifikasi ia ataupun apa yang ditawarkannya. Dalam panduan ebook 50- halaman pendek ini, ia sudah mengumpulkan 12 skrip e- mel yang sangat dicuba serta diuji.

Slayback merupakan yang awal buat berkata ini bukan templat sihir. Kamu butuh mengisi jurang. Namun tidak semacam templat lain, ia menerangkan apa yang kamu perlukan buat menulis serta kenapa. Ada banyak tumpuan buat membuat sambungan peribadi lewat e- mel, serta jadi lumayan nyata bahawa penerima tidak menyangka kamu bekerja dari skrip.

Skrip 12 meliputi topik semacam membuat mesyuarat, memperoleh maklum balas, membuat perkenalan serta referensi, serta suasana lain yang bisa jadi kamu hadapi dalam kerjaya handal kamu. Ebook ini amat bermanfaat buat para penulis yang mencari kritikan, saham dari orang yang mereka kagumi, ataupun tempat blogging tetamu.

Kamu butuh mendaftar buat pesan kabar Slayback buat memperoleh ebook percuma. Semacam biasa, kami menasihatkan memakai perkhidmatan e- mel pembakar ataupun boleh guna buat itu.

5. Garis Panduan E- mel buat Pelajar( Website): Etika Berarti buat Universiti

Meski kamu boleh bacaan serta tweet dengan yang terbaik daripada mereka, e- mel handal merupakan game bola yang berbeza. Pelajar terutamanya bergelut dengan peraturan e- mel yang tidak bertulis, serta para profesor berasa marah. Web pembelajaran Di dalam Higher Ed mengumpul garis panduan berarti buat pelajar pasca menengah.

Postingan ini membacakan secara mendalam tentang kesilapan yang biasa terbuat oleh para pelajar, serta permasalahan yang menimbulkan mereka terletak di tempat awal. Namun apa yang lebih baik yakni pautan dalam postingan itu. Di dalam Higher Ed menampilkan sebagian permata yang ditulis oleh profesor buat pelajar mereka:

Metode E- mel Profesor Kamu( tanpa AF menjengkelkan)- 10 elemen e- mel yang berkesan, serta templat gampang buat diiringi.

5 Metode Miliki Profesor Padat jadwal buat Menanggapi E- mel Anda- Lima masalah yang dicari oleh profesor kamu saat sebelum mereka menanggapi.

Gimana metode menghantar e- mel kepada seseorang profesor- Cara menulis e- mel ringkas namun jelas, serta berartinya etika susulan.

Sama terdapat kamu mengamalkan cuma salah satu daripada ini, ketiga, ataupun postingan Inside Higher Ed terpulang kepada kamu. Namun bila kamu seseorang pelajar, kamu butuh membacanya seluruh buat menguasai betapa banyak e- mel kurang baik yang bisa membuat kamu kembali, serta betapa mudahnya buat memperbaikinya.

Perlengkapan buat Menulis E- mel yang Lebih Baik

Seluruh ahli e- mel di atas memiliki nasihat yang tidak berubah- ubah. Mereka seluruh fikir kamu butuh ejaan ejaan serta proofread e- mel, format bacaan buat dibaca, ringkas serta ringkas, serta elakkan kesilapan bodoh. Nah, ada aplikasi buat menolong kamu dengan itu.