Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

5 Saluran YouTube yang Menarik serta Pembelajaran buat Yakinkan Kamu Engrossed

Tidak, senarai ini tidak tercantum stalwarts lama semacam CGP Gray, ASAPScience, Fisika Minute, ataupun Wendover Productions. Kami mau bercakap menimpa sebagian saluran yang kurang digemari yang menjajaki format" animasi buat uraian". Tetapi, mereka mengantarkan suatu yang baru yang menarik serta menarik bagaikan peminat YouTube.

1. Setengah Menarik: 5 Minit Energi Menarik

Tiap hari Khamis, Setengah Menarik menghasilkan video baru yang memuatkan cerita menarik dalam masa 5 minit yang ketat. Apa yang luar biasa yakni saluran itu tidak didedikasikan buat topik yang luas, jadi kamu menemukan fakta- fakta yang luar biasa menimpa pelbagai subjek.

Para pembuat merupakan orang yang sama di balik Wendover, jadi kamu percaya dengan penyelidikan yang merata serta hujah pemikiran. Bagaikan contoh, video yang diketengahkan bertujuan buat mengenali jarak terpanjang di Bumi. Mereka berjaga- jaga buat meletakkan peringatan, menerangkan kenapa laluan tertentu tidak bisa jadi, serta setelah itu menampilkan sambungan yang sangat lama. Dia merupakan ekspedisi liar.

Setengah Bagaikan Menarik tidak tergantung pada humor bagaikan stalwarts semacam CGP Gray jalani, namun bisa jadi itu lebih baik. Pelajaran bersaiz besar ini menghiburkan kerana masalah ini serta diberi tempoh pendek, dia pula menyeronokkan buat dipelajari.

2. Benak Kedua: Melangkah Lagi

Semacam Half As Interesting, Pemikiran Kedua tidak menumpukan pada satu subjek. Oleh itu, kamu hendak belajar tentang pelbagai subjek yang berakar dalam sains serta kenyataan, semacam tempat yang hening di alam semesta, ataupun pulau kematian Soviet rahsia, ataupun gimana seseorang lelaki menipu mati 600 kali.

Di mana dia jadi menarik merupakan dalam meneroka yang tidak dikenal. Semacam sebagian web yang lain" gimana bila" serta vlog, Pemikiran Kedua cuba menanggapi soalan hipotesis yang sangat edan pula. Video tercantum penerokaan ke dalam apa yang berlaku selepas kematian, gimana denuclearize dunia, apa yang hendak berlaku bila orang menyudahi mati, serta apa yang hendak berlaku bila lautan lenyap.

Sekiranya aku memiliki aduan, video Pemikiran Kedua tidak proporsional dengan kualiti penyelidikan serta perkara- perkara. Mereka kerap nampak agresif serta pemula. Walaupun bagaimanapun, dengan video baru tiap hari Jumaat, dia merupakan jaminan suatu yang bernilai dipikirkan sejauh hujung minggu.

3. WonderWhy: Uraian Terperinci Tentang Geografi serta Sejarah

Mengapa terdapat 2 Congo? Betapa logiknya kamu? Apa negeri tertua di dunia? Mengapa orang Belanda mengenakan oren? WonderWhy di mari buat menanggapi seluruh soalan ini dalam menghiburkan video.

Saluran ini berikan tumpuan lebih kepada geografi, sejarah, serta budaya dunia kita. Namun sekali- sekala, dia pula hendak alihkan kepada topik lain semacam logik, astronomi, ekonomi, serta sebagainya. Rata- rata, tiap video merupakan kira- kira 15 minit panjang, jadi kamu hendak menemukan lebih daripada uraian sepintas tentang subjek.

Secara semulajadi, membuat video yang lama membutuhkan sedikit masa, jadi kamu hendak dapati video baru tiap bulan ataupun lebih di WonderWhy. Namun hei, semestinya menunggu buat memperoleh seluruh pengetahuan itu semasa ekspedisi setiap hari kamu.

4. Kasual Perniagaan: Gimana Syarikat Wujud Dunia Kita

Perniagaan kasual meletakkan twist yang menarik pada subjek yang nampak membosankan. Kamu bisa jadi mengesyaki bahawa syarikat serta korporat berakar dalam dunia kita hari ini, serta aksi mereka membentuk banyak kehidupan kita. Nah, tahu gimana.

Tiap 2 minggu, video baru memandang cerita perniagaan serta urusannya dengan topik tertentu. Sebagian contoh tercantum gimana Perang Korea bawa kelahiran Samsung, gimana Coca Cola kehabisan India serta setelah itu memenanginya, serta kebangkitan keluarga terkaya di dunia, Rothschilds.

Pengisahan visual Perniagaan Kasual membutuhkan istilah spesial. Mereka menyunting video dengan indah serta nampaknya sudah mengukir style mereka sendiri yang menyegarkan secara moden. Dibantu oleh pemakaian ahli audio, atensi terhadap perinci ini merupakan apa yang membuat subjek menjinakkan jadi suatu yang bernilai menyaksikan sepanjang 5- 10 minit video.

5. Suibhne: Sejarah Animasi...

Siapa yang ketahui belajar tentang totalitas sejarah suatu negeri ataupun rakyatnya boleh jadi ini menarik? Suibhne mempersembahkan video animasi menimpa cerita menarik sejarah negeri. Mereka memancarkan video dengan humor, dan audio serta foto sebenar.

Banyak saluran YouTube yang sedia terdapat telah cuba mengajar sejarah lewat perspektif yang menghiburkan. Namun Suibhne berjaya menonjol dalam kerumunan itu. Mereka hendak menyanjung kamu dengan patung- patung kartun kecil serta menangkap atensi kamu dengan suara suaranya yang baik. Seluruh dalam seluruh, kamu pada biasanya memiliki masa yang baik semasa kamu belajar.

Dia bisa jadi nampak semacam hiburan merupakan tumpuan di mari, namun terdapat banyak penyelidikan yang mengejutkan. Memakai rakaman lama merupakan metode yang hebat buat menaikkan rasa yang sahih kepada video.

Pemilihan Video yang Menarik Tangan

Mana- mana daripada 5 saluran ini layak dilanggan, serta sesungguhnya, aku cadangkan menaikkan seluruh senarai kamu. Saluran ini muat naik tidak lebih dari satu video tiap minggu, jadi kamu tidak hendak dibebani dengan sekumpulan video yang belum berakhir dalam senarai main" menyaksikan nanti".