Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

AT&T Membawa Perkhidmatan 5G Kepada Puluhan Juta Pelanggan Tahun Ini

AT&T sudah mengumumkan bahawa dia hendak menjadikan perkhidmatan 5G ada buat puluhan juta pengguna serta perniagaan menjelang rancangan syarikat buat menawarkan proteksi 5G segala negeri pada setengah awal 2020. Pelanggan dengan

AT&T Unlimited Extra dan

rancangan AT&T Unlimited Elite hendak bisa buat mengakses perkhidmatan 5G, dengan telefon pintar 5G rendah band awal mereka,

Samsung Galaxy Note10+ 5G. Telefon pintar disediakan buat pra- pesanan dari 25 November.

" Apabila kami menghadirkan AS ke 5G tahun lepas, kami memulakan strategi perniagaan awal serta berpengalaman buat meletakkan asas buat inovasi yang hendak tiba," kata Thaddeus Arroyo, Pimpinan Pegawai Eksekutif, AT&T Consumer." Kami saat ini menghadirkan pengguna ke masa depan tanpa wayar dengan perkhidmatan 5G yang luas tercantum dalam rancangan tanpa had kami yang terbaik buat peranti 5G semacam Samsung Galaxy Note10+ 5G."

AT&T pada mulanya hendak melancarkan rangkaian 5Gnya lewat spektrum band rendah di kawasan pasaran Indianapolis, Pittsburgh, Providence, RI, Rochester, NY, serta San Diego. Syarikat itu pula merancang buat melancarkan perkhidmatan 5Gnya dalam sebagian pasaran, tercantum Boston, Las Vegas, Milwaukee, New York City, San Francisco, Birmingham, Ala., Bridgeport, Conn., Buffalo, NY, Louisville, Ky., San Jose, Calif.

Tidak hanya pelancaran perkhidmatan 5G di atas spektrum band rendah, syarikat itu sudah mengumumkan bahawa dia hendak terus menawarkan perkhidmatan 5G+ lewat spektrum mmWave kepada perniagaan. Perkhidmatan 5G berasaskan piawaian NR saat ini boleh mengalami di sebahagian daripada 21 bandar raya, serta syarikat itu merancang buat menggapai bahagian- bahagian 30 bandar raya dengan 5G+ pada dini tahun 2020.

Peta liputan

boleh mengalami di halaman website AT&T buat memandang kawasan mana perkhidmatan 5G ada.

Verizon, salah satu syarikat penerbangan utama lain di AS, minggu ini mendedahkan peta liputan 5Gnya selepas kritikan daripada pengguna serta pesaing bahawa dia tidak menampilkan di mana perkhidmatan 5Gnya boleh diakses. Verizon, yang melancarkan perkhidmatan 5Gnya di Boston, Houston serta Sioux Falls pada 19 November saat ini bawa ketersediaan perkhidmatan 5G ke sebahagian daripada 18 bandar raya. Syarikat itu merancang buat tingkatkan liputannya kepada 30 bandar pada akhir tahun 2019.

Syarikat itu saat sebelum ini berkata bahawa dia melancarkan liputannya berhampiran mercu ciri serta di kawasan trafik yang besar di mana lebih ramai orang bisa hadapi kilat kilat 5G. Walaupun bagaimanapun, syarikat itu sudah menerima kritikan bahawa ketersediaan 5Gnya agak tidak sering.