Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Lea Michele Menimpa Gimana PCOS Mengubah Hubungannya Dengan Santapan: Kesan Sampingan Boleh Jadi Kejam

Lea Michele baru sahaja membalut sampul kesihatannya apabila ia memberitahu kami ini. Dia lucu kerana menuntut merupakan kata terakhir pasukan kami hendak memakai buat menggambarkan Lea semasa peringkat perancangan tembakannya. Malah, ia tidak lain cumalah tipe, kolaboratif, serta pemurah. Salah satunya permintaan yang ia buat sejauh proses: buat memiliki santapan berasaskan tanaman yang sihat.

" Apabila aku berpindah ke LA dari New York, aku dengan kilat mengalami bahawa apabila perempuan tegas, mereka hendak terpanggil jalang ataupun diva," katanya." Jadi aku berundur. Bagaikan perempuan, malangnya kita dilabelkan apabila kita langsung. Aku sentiasa mengetuai dengan kebaikan, namun pada masa yang sama boleh jadi peguam bela aku sendiri."

Fokus ini pada penjagaan diri merupakan sangat berarti di mana Lea terletak dalam hidupnya saat ini. Pemain berumur 33 tahun itu sudah bekerja semenjak berumur 8 tahun, kala ia dilahirkan bagaikan Young Cosette di Les Miserables di Broadway. Ini bawa kepada pertunjukan Broadway yang lain. Setelah itu, pada tahun 2009, ia mendarat peranan yang tidak bisa dibiarkan oleh Rachel Berry pada Glee yang menjatuhkan Fox. Tipe pendakian yang hebat ke dalam bintang bisa jadi boleh mencipta raksasa. Serta liputan tabloid yang edan ia wajib bertahan pada masa- masa sukar yang diiringi? Nah, dia hendak menyeret banyak orang lain ke dasar. Namun bukan Lea. Kebalikannya, ia senantiasa fokus pada kerjayanya- membintangi lebih banyak rancangan Televisi, menulis 2 novel, meletakkan album, serta melawat. Serta, kala ia tidak bekerja, ia jadi taksub dengan belajar lebih banyak tentang kesejahteraan serta melindungi dirinya.

Lea mengatakan ia tidak sempat terletak di tempat yang lebih baik. Ia mula menyelidiki dunia menciptakan projek sendiri, serta ia memiliki album percutian yang hendak dikeluarkan tidak lama lagi. Buat mengatasinya, pada Mac kemudian, Lea berkahwin dengan Zandy Reich- seorang pengusaha yang ia kata bawa kebahagiaannya yang luar biasa. Rasa kokoh serta lebih selamat dari tadinya, Lea membuka minatnya buat kesihatan, jadi pengantin baru, serta apa yang ia mahu pada masa hendak tiba.

BERKAITAN:

Gerakan Bergerak Barre ini Menolong Pahat Lea Michele

Apakah definisi kesihatan kamu?

Untuk aku, dia merupakan menimpa keselarasan dalam minda, tubuh, serta semangat, serta berupaya mencari sambungan yang sangat utama antara seluruh aspek tersebut.

Bilakah kamu mula memfokuskan diri buat mengambil penjagaan yang terbaik?

Ekspedisi kesihatan aku bermula kala aku lagi melaksanakan Glee. Semasa masa 2, aku mula menyedari bahawa aku tidak boleh memiliki lapan kopi tiap hari- ia membuatkan aku berasa risau serta tidak baik. Aku tidak boleh memiliki perkhidmatan kraf terlambat pada waktu malam. Ya, dia bisa jadi mengisi aku, namun bila aku makan tipe santapan tertentu yang tidak hendak berikan aku bahan api yang aku perlukan, dia hendak membuat aku penat dalam satu jam. Jadual kami melaksanakan persembahan itu edan; Dia semacam 17 jam latihan tarian satu hari, studio rakaman, seluruhnya. Aku mula belajar bahawa lebih baik aku makan serta lebih baik aku melindungi diri aku, lebih baik aku mencari serta melaksanakan serta merasa. Dari situ, dia baru bermula bola salji.

Dalam metode apakah bola salji itu?

Aku jadi terobsesi dengan belajar apa yang terbaik buat aku, sama terdapat latihan ataupun tipe mensterilkan. Dia terus tumbuh, serta aku sedar aku memiliki kesempatan ini buat berkongsi apa yang aku belajar dengan peminat aku di media sosial. Aku memulakan Wellness Rabu berkongsi masalah yang aku lagi belajar. Saat ini, aku rasa aku terletak di tempat yang sangat sihat sejauh hidup aku. Bukannya aku yang sangat kurus, kerana aku bukan orang yang sangat kurus. Namun apabila aku merupakan yang sangat kurus, aku tidak jadi yang sangat sihat. Aku tentu suara yang sangat mental, fizikal, serta rohani yang sempat aku natural.

lea- michelle

YU TSAI

Ayo bercakap! Apakah ada kamu sentiasa aktif?

Ya, terutamanya tinggal di New York. Serta aku sentiasa bisa makan apa yang aku mahukan. Namun apabila aku berakhir Glee serta merayap kedatangan aku ke- 30, seluruhnya menyudahi. Dekat masa yang sama, aku pula mengalami bahawa aku memiliki PCOS( sindrom ovarium polikistik), yang ialah kondisi yang sangat biasa. Kesan sampingan boleh jadi berat tubuh semacam kejam serta kulit yang kurang baik. Aku fikir kerana usia aku, penaksiran itu, serta hakikat bahawa aku tidak bekerja dengan kerja yang membuat aku menari tiap hari, aku butuh mencampurkan sebagian tipe latihan yang lebih resmi. Aku menyedari bahawa aku suka latihan dengan faktor rohani- sama terdapat SoulCycle ataupun yoga panas.

Sempatkah kamu memiliki isyarat PCOS?

Berkembang, aku memiliki kulit yang dahsyat. Aku berangkat ke Accutane 3 kali. Aku diletakkan pada tiap ubat yang kamu boleh bayangkan buat menolong kulit aku. Nasib baik, kawalan kelahiran merupakan penyelamat bagiku kala aku masih anak muda. Serta kala aku berumur 20- an, aku menyedari aku mahu mendetoksikan seluruh ubat- ubatan aku. Seperti itu apabila seluruhnya berlaku- pulangan ke kulit yang kurang baik serta, kali ini, peningkatan berat tubuh. Aku tidak ketahui apa yang berlaku. Seluruh orang mahu jalani merupakan membagikan aku lebih banyak ubat. Aku tidak menghindari orang kerana membutuhkan ataupun mahu mengambil ubat, namun untuk aku, aku ketahui suatu yang tidak betul. Aku cuma merasakan ubat tidak hendak jadi ubat terakhir.

Jadi kamu terus memandang orang lain buat hingga ke bahagian bawahnya?

Ya. Aku berangkat ke doktor yang hebat, serta kala ia memandang aku, ia semacam," Oh, kamu memiliki PCOS." Dia menarangkan segala- galanya. Lewat diet, aku bisa menguruskannya. Namun aku sangat bernasib baik. Ada metode PCOS tipe yang lebih melampau bahawa perempuan memiliki banyak permasalahan dengan lombong tidak begitu sengit. Seperti itu sebabnya aku tidak betul- betul bercakap mengenainya, kerana terdapat perempuan yang memilikinya lebih sengit.

Saat sebelum kamu mula bereksperimen dengan diet kamu buat menolong dengan PCOS, apakah ikatan kamu dengan santapan semacam?

Aku dibesarkan dalam rumah tangga Itali; Itali bunda aku serta Sephardic bapa aku, iaitu orang Yahudi Sepanyol. Namun bapak aku pada dasarnya berganti jadi bahasa Itali apabila ia berkahwin dengan ibuku. Jadi, semacam makan malam Ahad yang besar dengan pasta serta bakso. Kami merupakan rumah tangga yang sangat karbohidrat, namun bunda aku menaruh rumah yang bersih. Aku tidak dibesarkan memakan gula ataupun santapan yang diproses.

Jadi, kamu sentiasa jadi pemakan sihat?

Ya. Aku sangat berterima kasih bahawa bunda bapa aku membesarkan aku buat memiliki ikatan yang sihat dengan santapan. Santapan merupakan keluarga. Dia merupakan kebahagiaan; dia merupakan kegembiraan. Aku tidak sempat memandang santapan bagaikan musuh. Namun dengarlah, aku seseorang New Yorker, serta dia tentu karbohidrat- bagel serta sandwic. Namun aku tidak sempat jadi pemakan daging. Meski anak- anak, aku tidak suka idea mengenainya.

Apakah ada awak suka memasak?

Dia merupakan masalah kegemaran aku di dunia. Aku suka membuat sup. Aku sudah memikirkan novel masakan- saya betul- betul merasakan bahawa seluruh yang kamu masukkan ke dalam tubuh kamu wajib fresh serta bersih.

Di manakah kamu dengan kepercayaan diri?

Aku tidak sempat memiliki ikatan negatif dengan badan aku. Walaupun bagaimanapun, aku boleh kehabisan serta menaikkan berat tubuh dengan cepat- sebagai seseorang perempuan dalam industri aku, yang boleh jadi sangat tertekan. Sekiranya aku turun naik satu minggu, mereka hendak mengatakan," Lea Michele lagi mengemasnya." Dekat 30, metabolisme aku berganti, serta aku seketika menemukan berat tubuh serta merasa terkawal. Seperti itu saatnya aku berfikir," Baiklah, aku lebih tua serta perkara- perkara tidak hendak sama semacam dulu." Jadi aku mengambil masa buat mendengar tubuh aku serta mengenali apa yang dibutuhkan. Saat ini, aku berumur 33 tahun serta sangat gembira dengan tubuh aku. Suami aku fikir aku merupakan wanita yang sangat menawan di dunia, yang lumayan hebat. Namun dia sangat banyak menimpa gimana aku rasa dalam kulit aku sendiri- dan aku rasa sangat hebat.

Bercakap tentang suami kamu, apakah ada perkahwinan merasa berbeza dengan kamu?

Aku sentiasa memiliki ikatan di mana aku butuh jadi orang yang memegang kubu, serta dia merupakan indah buat memiliki seorang yang terletak di lorong mereka sendiri serta memiliki asas buat siapa mereka serta di mana mereka terletak dalam kehidupan mereka sendiri. Kami berjumpa pada sesi yang sama secara peribadi serta handal. Serta buat berangkat ekspedisi itu saat ini bersama- sama merupakan sukar dipercayai.

Dari novel ke album ke projek Televisi, kamu sentiasa bekerja. Apakah ada itu cita- cita bahagian identiti kamu?

Aku bekerja keras; Aku bangga dengannya. Aku memiliki kerjaya semenjak berumur 8 tahun. Glee merupakan satu kejayaan besar- besaran, sehingga masalah itu tidak gampang. Mempunyai orang memandang aku bagaikan seorang tidak hanya Rachel Berry- walaupun aku suka serta aku merindui ia serta persembahan- adalah satu cabaran. Jadi, aku berupaya keras buat mengekalkan kerjaya aku sekuat tenaga semacam yang aku mahu.

Apakah ada kamu sempat berehat?

Sekiranya aku mengalami terdapat dikala di mana aku tidak berperan dengan baik serta aku tidak boleh berfikir dengan jelas, aku butuh menetapkan semula. Kadang- kadang itu hendak berangkat ataupun berangkat ke pengobatan saya- yang aku suka. Pada masa yang lain, dia memanggil bunda aku ataupun duduk di luar serta menyalakan api dengan suami aku, menuangkan segelas wain merah di dasar bintang, serta bermain muzik. Namun lebih daripada menunggu sehingga aku merasakan aku membutuhkan istirahat, penjagaan diri buat aku merupakan amalan harian- ia mandi dengan garam magnesium, dia melaksanakan meditasi, dia hendak berangkat ke yoga. Aku fikir berarti buat memperoleh suatu dalam tiap hari buat melindungi diri sendiri.

Memandang ke balik, apa yang kamu banggakan?

Bahawa aku menemukan banyak momen yang sukar dalam hidup aku, serta aku keluar jauh lebih kokoh daripada yang aku bayangkan. Glee, sama semacam itu, hendak jadi sukar serta sendiri. Namun seluruh yang aku natural pada pertengahan tahun 20- an merupakan sangat sengit. Aku memiliki ramai orang dalam hidup aku, serta aku betul- betul berjuang keras buat mendapatkannya serta keluar dengan lebih kokoh. Seperti itu pencapaian peribadi aku yang sangat hebat.

Di manakah kamu berharap terletak dalam tempoh 5 tahun?

Oh, aku berharap buat jadi seseorang bunda, semacam, 10 anak- jika dia bisa jadi secara fizikal buat membuat pop yang banyak! Ha! Aku sangat teruja dengan pemikiran jadi seseorang bunda. Aku pula mahu terus membuat rekod, serta aku berharap buat kembali ke Broadway. Aku pula betul- betul mahu jadi bos aku sendiri- dalam erti kata aku mewujudkan isi buat diri aku di televisyen serta menulis peranan serta mencari projek- projek yang betul- betul melayani aku.