Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

4 Google Now pada Ketik Ciri Anda Tidak Tahu Mengenai

Google Now pada Ketuk merupakan alat yg bermanfaat yg diperkenalkan pada Android 6.0 Marshmallow. Ia boleh mengimbas melalui kandungan skrin anda & secara bijak menaruh Kad Pengetahuan maklumat berkaitan yg penting. Sebagai model, jika rakan menghantar mesej mengenai restoran eksklusif, Now on Tap akan bisa merogoh nama restoran berdasarkan perbualan dan memberi anda halaman web, arahan, menu, jam, & nombor telefonnya.

Walaupun Now on Tap telah digantikan oleh Pembantu Google , banyak orang masih memakai Now on Tap buat aneka macam karena. Mungkin telefon anda nir layak untuk naik tingkat atau anda tidak mahu naik tingkat kerana anda bukan penggemar Pembantu Google. Sama ada cara, Sekarang pada Ketik masih mempunyai banyak ciri yang kurang dirasakan.

Dan adakah Google Assistant lebih baik daripada Sekarang pada Ketik? Nah, kecerdasan protesis baru merupakan interaktif, boleh dikawal melalui suara, & memiliki integrasi aplikasi pihak ke-tiga - anda boleh membaca lebih lanjut mengenainya di ulasan Google Pixel XL kami . Namun masih ada beberapa helah tambahan Sekarang dalam Tap boleh melakukan Pembantu nir boleh.

Bagaimana buat Kembali ke Sekarang di Ketik
Pada saat ini, bila anda senang, masih ada beberapa cara yang anda boleh terus menggunakan Now on Tap dengan menghalang telefon daripada mengemaskini secara automatik kepada Pembantu.

Kaedah Bukan Root: Tukar Bahasa
Oleh kerana sesetengah daerah masih nir mempunyai akses kepada Pembantu Google, anda boleh menipu peranti anda memikirkan anda berada pada salah  satu kawasan tersebut menggunakan menukar bahasa anda. Dalam Tetapan Sistem anda, pilih Bahasa & input  dan pilih  Tambah bahasa . Anda boleh memakai bahasa Inggeris (Kepulauan Virgin Amerika Syarikat) atau kawasan lain di mana Penolong belum lagi tersedia.

Kaedah Root: Edit  build.Prop
Sekiranya anda mempunyai peranti yang berakar, anda boleh mengedit  fail build.Prop untuk menghalang kemas sekarang kepada Penolong juga. Menggunakan penyemak efek akar pilihan anda, pergi ke folder Sistem dan buka  fail build.Prop  menggunakan editor teks.

Tukar  ro.Opa.Eligible_device = benar ke  ro.Opa.Eligible_device = false , lalu simpan  file build.Prop  . Ini pada asasnya kebalikan berdasarkan hack ini yg anda boleh pakai buat mendapatkan Pembantu awal .

1. Kamus Ringkas
Walaupun iPhone dan iPad memiliki kamus terbina dalam yang boleh dipanggil menggunakan menonjolkan perkataan dan mengetik butang "Tentukan", Android nir memiliki ciri yang sama. Walaupun jika anda memakai Sekarang pada Ketik, anda boleh mendapatkan takrif perkataan atau frasa keseluruhan.

Apa yg anda perlu lakukan artinya: menyerlahkan perkataan, kemudian tekan & tahan butang Utama . Dengan menyerlahkan perkataan itu, anda memberitahu Sekarang pada Ketik secara jelas apa yang anda fokuskan, jadi beliau akan membuang hasil berdasarkan perkataan itu sahaja.

Bagi orang yang memakai telefon Android dengan Pembantu Google yg dibina, anda boleh menerima hasil yang sama menggunakan melakukan tindakan yang sama. Kemudian, selepas Google Pembantu muncul, tatal di bawah buat melihat Kad Pengetahuan yang mengandungi makna perkataan.

Terdapat kalanya bila menonjolkan satu perkataan nir mungkin, contohnya pada perbualan pesanan segera atau dalam tweet, kerana tindakan yg sama menyoroti keseluruhan kasus. Dalam kes ini, anda perlu menekan & menunda butang Laman Utama , dan selepas skrin Sekarang pada Tap turun, tekan butang yang kelihatan seperti jari memilih . Anda sekarang dapat mengetuk istilah pada teks dan mencari maknanya.

Malangnya, nampaknya tidak terdapat cara buat melakukan kaedah ini menggunakan Google Assistant.

Dua. Ambil Skrin Tanpa Gabungan Utama
apabila anda pengguna kuasa, ini mungkin berlaku kepada anda. Anda makan kuliner dengan satu tangan & memakai telefon dengan yg lain, berakibat anda nir sanggup menekan butang kuasa & kelantangan ke bawah (atau butang kuasa & rumah) pada masa yang sama buat merogoh tangkapan skrin. Jika anda masih memiliki telefon yang berjalan Sekarang pada Ketik, jangan takut, kerana tangkapan skrin boleh menggunakan gampang diambil dengan hanya menekan dan menunda butang Laman Utama , kemudian memukul butang "simbol saham" . Ini merogoh tangkapan skrin dan membuka sajian kongsi.

Walaupun lelaran pertama Google Pembantu tidak memiliki ciri "Ambil Skrin", ia telah ditambah pada kemas sekarang berikutnya. Malangnya, anda masih tidak dapat mengambil screenshot skrin utama, seperti yang anda boleh dengan Sekarang pada Ketik.

Tiga. Pintasan Pantas
IOS memiliki Pusat Kawalan, satu set antara togol & pintasan yg bisa diakses secara universal untuk aplikasi yg seringkali digunakan seperti kalkulator atau jam. Walau bagaimanapun, pada peranti Android menggunakan Sekarang dalam Ketik, bila anda  menekan & menahan butang Utama , anda akan melihat jalan pintas cepat buat membuat peringatan, menambah entri kalendar, tetapkan penggera, atau memulakan navigasi belokan demi belok ke kerja anda atau rumah.

Pembantu Google nir mempunyai jalan pintas yang cepat, namun anda boleh melakukan semua tindakan tadi menggunakan hanya menanyainya.

4. Mengenal pasti Objek dalam Imej
Inilah satu lagi helah sejuk yg memakai prosedur pemecahan  mesin pembelajaran Google yang sophisticated (jenis yg sama yg digunakan oleh Google Foto ) buat tahu objek & subjek dalam imej. Buka pelaksanaan kamera, arahkan sesuatu - mungkin bir boleh, monumen terkenal, atau item pada kedai runcit - & tekan & tahan butang Laman Utama .

Anda juga boleh melakukan perkara yang sama pada imej yang telah terdapat pada galeri foto anda. Sekiranya Google mengiktiraf kandungan imej, diperlukan ia memberi anda maklumat yg relevan. Sebagai contoh, mengimbas kotak pengesanan aktiviti Withings dengan benar  menunjukkan pada kami maklumat syarikat & produk apa itu.

Nasib baik, karakteristik pengiktirafan objek ini berfungsi dalam Pembantu Google pula. Cukup tekan dan tahan butang Laman Utama menggunakan imej dibuka skrin penuh, & sapu apabila Pembantu dibuka. Amaran lumrah: karakteristik ini tidak berfungsi menjadi orang lain. Kami menganggap teknologi pengenalan imej Google tidak cukup matang buat mengenal niscaya  objek apa pun dalam imej lagi.

Apa pendapat kamu?
Malangnya, misalnya Touch 3D dalam iPhone , karakteristik-karakteristik ini nir begitu kentara kerana kekurangan isyarat visual. Tetapi, bila anda memahami ciri-karakteristik ini ada, mereka pastinya berguna.