Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

6 Penyedia E- mel Sangat Popular Lebih Baik Daripada Gmail serta Yahoo Mail

Pembawa emel percuma lain yakni Yahoo Mail. Tentu, nombor penggunanya jadi tidak berarti berbanding dengan Gmail( dia memiliki dekat 255 juta pada dini 2018), namun dia masih ialah antara jenama e- mel global yang sangat dikenali.

Namun apa penyedia e- mel percuma lain di luar situ? Bila kamu tidak mahu akaun Gmail ataupun Yahoo, berikut merupakan senarai perkhidmatan e- mel terbaik yang boleh kamu seleksi.

1. Microsoft Outlook

Sebutan Outlook mengelirukan. Microsoft sudah melaksanakan pekerjaan yang membezakan antara akaun e- melnya yang percuma, aplikasi Windows moden percuma, serta aplikasi Office 365nya. Untungnya, bila kamu cuma mahu akaun e- mel percuma, kamu tidak butuh terjebak dalam butirannya; cuma berangkat ke outlook. com serta mendaftar buat alamat e- mel@ outlook. com.

Perkhidmatan ini melampaui Yahoo buat jadi penyedia e- mel kedua yang sangat popular di dunia. Pada pertengahan 2016, Microsoft memberi tahu dia memiliki lebih daripada 450 juta pengguna aktif.

Memakai akaun Outlook tiba dengan khasiat yang ketara. Kerana dia dikendalikan oleh Microsoft, dia sangat terintegrasi ke dalam sistem pembedahan Windows 10. Dia pula berperan dengan mudah dengan aplikasi Outlook Office 365.

Bila kamu memutuskan buat memakai sama terdapat klien website ataupun klien desktop, kamu terletak dalam syarikat yang baik. 16 peratus daripada seluruh e- mel yang dihantar dibuka pada salah satu daripada 2 aplikasi tersebut.

2. GMX Mail

GMX Mail merupakan anak syarikat United Internet, salah satu penyedia perkhidmatan internet terbanyak di Jerman. Perkhidmatan mel percuma terus menjadi popular dalam sebagian tahun kebelakangan ini, namun semenjak dekat tahun 1997.

Meski cuma memiliki 11 juta pengguna bulanan aktif, dia senantiasa selesa menjadikan 10 penyedia e- mel paling atas dari segi nombor pengguna. Ini merupakan statistik yang mengejutkan serta salah satu yang mendedahkan populariti perkhidmatan yang nyaris tidak bisa dipakai semacam Gmail, Yahoo, serta Outlook.

Identitas ini, kamu boleh mengharapkan simpanan fail 1 GB, had lampiran 50 MB, serta sokongan buat kedua- dua IMAP serta POP. Sangat menarik, dia menawarkan 65 GB penyimpanan e- mel yang lumayan buat tidak lagi kehilangan ruang. Malangnya, dia tidak memiliki pembaca RSS serta pemikiran perbualan.

3. Zoho Mail

Zoho Mail merupakan salah satu pembekal terkini dalam senarai. Dia cuma bentuk semenjak Oktober 2008.

Dalam kehidupan yang pendek, perkhidmatan ini sudah tumbuh dengan pesat jadi salah satu pembekal e- mel terbaik di luar Gmail, Yahoo, serta Outlook troika. Didorong oleh klien website leluasa iklan( meski buat pengguna percuma), dia tumbuh kepada lebih daripada 10 juta pengguna aktif dalam masa 9 tahun sahaja.

Aplikasi ini menawarkan seluruh yang kamu harapkan dari pembekal e- mel percuma, tercantum folder berbilang sesi, pemikiran perbualan, penyusun peti masuk seret serta drop, serta penapis. Mail Zoho pula membolehkan kamu sediakan e- mel di domain kamu secara percuma! Satu aset yakni perlengkapan bual video terintegrasi.

Zoho Mail merupakan sebahagian daripada suite produktiviti pejabat yang lebih besar. Perkhidmatan ini terintegrasi dengan Zoho Docs- alternatif Microsoft Office yang membolehkan kamu membuat, mengedit, serta berkolaborasi dalam dokumen, persembahan, serta dokumen spreadsheet.

4. iCloud

iCloud mewakili usaha Apple dalam e- mel percuma. Mayoritas pengguna Mac, iPad, serta iPhone memiliki akaun. iCloud sendiri merupakan perkhidmatan awan holistik. Dia menyokong perkhidmatan Apple lain semacam Cari iPhone Aku, Photo Stream, Keychain, serta iCloud Drive. Mail cuma satu aspek dari aplikasinya.

Aplikasi ini memiliki 720 juta pengguna, namun tidak jelas berapa ramai daripada mereka memakai alamat e- mel@ iCloud. com.

Semacam Outlook. com serta Microsoft, iCloud mengintegrasikan mudah dengan pelanggan lalai Apple pada kedua- dua Mac serta iOS. Di telefon bimbit, kamu boleh menaikkan bilangan pembekal e- mel ke aplikasinya. Pada klien website, kamu cuma boleh mengakses alamat@ icloud. com kamu.

Seluruh pengguna iCloud menemukan storan 5 GB secara percuma. Bagaikan bonus kepada dokumen, gambar, serta informasi lain, mana- mana e- mel yang kamu terima tergantung kepada batasnya. Oleh itu, kamu bisa jadi butuh membayar lebih banyak storan bila iCloud merupakan penyedia opsi kamu.

Nota: Ada banyak perkhidmatan awan hebat yang lain buat pengguna Apple.

5. AOL Mail

AOL Mail merupakan rahsia perkhidmatan e- mel percuma. Dia berjalan secara langsung pada bulan Mac 1993, menjadikannya 3 tahun lebih tua daripada Hotmail, 4 tahun lebih tua daripada Yahoo Mail, serta nyaris 10 tahun lebih tua daripada Gmail.

Kerana usianya, dia memiliki pangkalan pengguna yang besar. Walaupun bagaimanapun, angka- angka sudah berkurangan dalam sebagian tahun kebelakangan ini. Pada tahun 2006, dia memiliki 50 juta pengguna bulanan aktif, serta baru- baru ini bagaikan 2010 dia ialah penyedia e- mel ketiga terbanyak di dunia. Hari ini, bilangan pengguna aktif turun kepada 25 juta.

Cuma kerana AOL Mail merupakan nama jenama yang dikenali dengan berjuta- juta pengguna, kamu tidak sepatutnya tergesa- gesa buat mendaftar. Dalam sebagian tahun kebelakangan ini, sebagian penyelidikan sudah membayangkan" bias e- mel". Majikan yang berkemungkinan kurang mengupah kamu bila kamu memiliki alamat AOL ataupun Hotmail; dia mencadangkan kamu terjebak pada tahun 1996.

6. ProtonMail

Meski ProtonMail masih ialah pendatang baru kepada dunia e- mel, dia sudah tumbuh dengan pesat jadi penyedia popular kerana fokusnya terhadap kerahsiaan. Syarikat ini ditubuhkan di CERN di Switzerland pada tahun 2014 serta masih diperbadankan di negeri ini. Oleh itu, dia menemukan khasiat daripada Akta Proteksi Informasi Federal Switerzland serta Ordinan Proteksi Informasi Persekutuan- yang mana kedua- duanya berikan proteksi pribadi yang kokoh di dunia.

Lebih berarti lagi, bagaimanapun, ProtonMail memakai penyulitan sisi klien buat melindungi isi mesej saat sebelum dia memegang pelayan syarikat itu sendiri. Sebetulnya, metode ProtonMail merancang sistemnya bermakna syarikat itu tidak memiliki keupayaan teknikal buat mengakses mesej kamu. Itu alihkan resiko bahawa dia hendak dituntut buat menyerahkan isi e- mel kepada pihak ketiga. Dia merupakan pendekatan yang sangat berbeza buat yang diambil oleh lebih banyak pembekal arus perdana semacam Gmail serta Outlook.

Identitas lain tercantum maklumat minima yang dibutuhkan pada registrasi, tiada penjejakan ataupun pembalakan tahap kamu, serta mesej destruktif sendiri.

Pembekal E- mel Yang Apakah ada Kamu Memilah?

Kami sudah menghadirkan kamu kepada 6 pembekal e- mel yang sangat popular tidak hanya Gmail serta Yahoo. Tiap memiliki faedah yang berbeza, namun mereka seluruh memiliki tema universal yang sangat popular di golongan subset tertentu pengguna.