Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Apa yang Kami Makan Minggu Ini: Confit Lamb, Fried Halloumi; Pie Labu

Terletak di sudut utara Golden Square, Folie merupakan gagasan Guillaume Depoix. Ini bisa jadi restoran pertamanya sendiri namun dengan pengalaman di 3 bintang Michelin Alain Ducasse yang diperankan Plaza Athénée di Paris, Boundary di Shoreditch serta Casa Cruz yang bergaya di Notting Hill, kami ketahui dia hendak bernilai sussing out. Namun kita tidak ketahui betapa gayanya nampak di dalamnya. Direka oleh Studio KO, terdapat yang ketara Tujuhbelas estetik, dimodenkan serta beraksen oleh banyak emas yang berkilauan sehingga kamu merasa tidak diragukan lagi di rumah- tetapi dalam style yang berkilau itu dia melambatkan aksi kamu buat penuhi atmosfer yang anggun, agak tidak acuh.

Santapan Christophe Marleix merupakan fresh serta tidak memadai, sedangkan pula menguruskan buat berikan perisa percutian yang lazat: burratina berkrim dengan gigitan jagung serta buah delima, serta sebutir bream laut yang berkilauan dengan lemon serta alpukat, bagaikan contoh. Item tajuk utama merupakan bahu kambing yang confit, yang direka buat berkongsi serta menghiasi meja kamu dengan awan bawang putih. Sekiranya kamu lebih suka buat mencuba lebih banyak menu, memilih mullet merah yang disedut, yang disertakan dengan kendi Bouillabaisse di sebelahnya, ataupun paillard veal sutera, yang disiram dalam mentega, bijak serta capers. Walaupun apa juga, jangan kurang ingat buat memerintahkan balita baru kentang di sebelahnya- mereka hendak dimakan dalam garam basil serta hendak lenyap dalam masa rekod. Buat menuntaskan, sorbet merupakan halus serta pembersihan palatum namun kamu betul- betul wajib mengidentifikasi diri kamu dengan Tart Tropezienne bila kamu belum lagi. Slinky, elegan, pemanasan serta pelabuhan yang tentu dalam ribut semasa, Folie bersedia buat jadi hangout baru yang sangat dipercayai di Soho, terutamanya apabila dia dibuka buat makan pagi pagi pada tahun baru- anda boleh menghabiskan sejauh hari di mari. Serta sangat gembira pula.

37 Golden Square, London, W1F 9LB; folie. london

Manteca

Di tempat lain di Soho, kediaman yang popular di 10 Jalur Heddon agak betul- betul berganti jadi pertubuhan senantiasa cuma 5 minit jauhnya, di Great Marlborough Street. Manteca merupakan usaha sama Chris Leach( dahulunya Kitty Fisher, Pitt Cue serta Petersham Nurseries) serta David Carter( Smokestak), yang memiliki 2 keghairahan utama iaitu pasta serta makan hidung buat ekor. Ini bermakna memakai haiwan totalitas daripada pengeluar kecil serta leluasa serta berupaya keras memakai tiap potongan daging dalam masakan mereka, yang mereka anggap bahasa Itali" dengan aksen British."

Fikirkanlah sosis mortadella buatan sendiri bagaikan santapan ringan, babi pula mula digunakan buat daging, daging sembuh, Lardo, stok, ragu serta siapa ketahui apa lagi sehingga daging, tulang, kulit, lemak, trotters serta apalagi ekor mayoritas daripada. Menu pasta berganti secara berterusan namun membuat garis besar buat ravioli sweetcorn yang populer, sebagian kepiting cokelat cacio e pepe, ataupun apa juga tercantum kata ragu. Daging dimasak dengan api, aperitifs boleh dikategorikan mandatori serta senarai main hendak membuatkan kamu selesa selepas seharian bekerja. Ini merupakan santapan yang selesa dalam melampau, namun menampilkan bahawa dorongan kuliner membutuhkan bukan sahaja tiba dari stodge.

58- 59 Great Marlborough Street, London, W1F 7JY; mantecarestaurant. co. uk

Dominique Ansel Bakery

Bila kamu berminat buat mencium kaki kamu ke dalam perayaan Tahun Kesyukuran tahun ini, tengok ke Dominique Ansel yang, secara kebetulan, hendak menaikkan cawangan UK kedua ke kedai roti Belgravianya. Orang Perancis membuat namanya di New York dengan Cronut yang populer( cap dagang, sangat berterima kasih) serta saat ini ia melayani pelbagai tipe buat orang London yang berseri- terasa manis.

Salah satunya merupakan pai labu, yang ialah tuang kustard yang disuplai dalam naungan oren jeruk. Gingersnap tebal tebal membungkus pengisian mudah yang sedikit itu jadi cabaran kepada kepingan, namun pula berbaloi buat rempah masa panas pemanasan serta boneka krim yang gembira di atas. Ada dengan kepingan ataupun, sememangnya, penuh dengan sinar yang menarik, membagikan penyamak kecil yang bagus buat suatu yang manis( jauh lebih baik daripada Latte Spiced Spaghetti yang masih diabaikan oleh kedai- kedai kopi yang sangat banyak).

Bubala

Jangan perkenankan kenyataan bahawa Bubala merupakan restoran vegetarian. Cuma jangan. Kerana karnivor serta pescatarians bersama hendak hingga ke penghujung makan mereka di mari tanpa menyedari kekurangan daging serta ikan. Serta itu bukan kerana terdapat begitu banyak buat diseleksi( terdapat) ataupun kerana rasa menyanyi pada kamu sangat kokoh( kami bercakap paduan suara penuh) namun kerana tekstur yang chef Helen Graham masuk ke dalam piringnya sangat bermacam- macam serta memuaskan serta, baik, gendut. Perkara- perkara yang dipertimbangkan, kamu menemukan hidangan yang hendak kamu bercakap sepanjang berminggu- minggu.

Graham berasal dari The Palomar serta Barbary, bawa style santapan Timur Tengah ke Shoreditch di restoran yang terang serta luas yang direka buat merasa semacam kafe Tel Aviv moden. Kayu kosong ditonjolkan oleh kelip- kelip hijau, dari jubin di sejauh bar ke tumbuh- tumbuhan periuk dihiasi lantai. Mulailah dengan salah satu flatbreads yang hendak dibasuh dengan hummus( berkhidmat dengan mentega terbakar serta kacang pain) ataupun tirshy labu, yang merupakan bulu yang agak besar, dipanaskan oleh harissa mawar, jintan serta ketumbar, dengan tang lemon yang diawetkan. Bubuk goreng tiba karamel serta dibungkus dalam sejenis pesto pedas, kubis dikeringkan dalam juice delima serta dihiasi dengan tahini serta hazelnuts, serta bintang sejati merupakan halloumi( ataupun kadangkala anglum, yang sama):

65 Commercial Street, London, E1 6BD; bubala. co. uk

Le Bab, Rovi, Holborn Dining Room& More

Kamu masih memiliki masa buat menggunakan seluruhnya Minggu Game Inggeris, yang berlangsung sehingga Ahad. Bagaikan sokongan kepada kempen Eat Wild Perikatan Game British, beban restoran di segala negeri sudah meletakkan barangan khas pada menu mereka, jadi kamu memiliki lebih banyak kesempatan berbanding saat sebelum ini buat mencuba sebagian game berkualiti serta memandang apakah dia menarik atensi kamu. Kegemaran kami terletak di Le Bab( restoran kebab gourmet yang dikendalikan oleh alumni Le Gavroche) yang melaksanakan kaki pori goreng yang renyah, perona shawarma( foto) serta gusi adana; Jambatan Fitzrovia Yotam Ottolenghi, Rovi, memiliki mallard yang renyah dengan pancake rai serta sos bit serta apel; Callum Franklin, Ruang Makan Holborn, yang populer dengan pai epiknya, melaksanakan satu game serta meletakkan sosis ayam goreng di menu sarapannya; serta Arnab di Chelsea memiliki popcorn partridge dengan sos epal yang dibumbui.

Di tempat lain di segala negeri, ada pula menu perayaan di kelompok Daniel Thwaites, yang memiliki posisi di Beverley, Blackburn, Keswick, Cirencester serta banyak lagi. Buat penjelasan penuh, layari halaman website.

BOOK AHEAD: Tanqueray Townhouse

Dengan jumlah ubat yang boleh diseleksi dari hari ini, Tanqueray Ten senantiasa jadi salah satu yang sangat boleh dipercayai- apabila kamu cuma mahu rumit, zingy, gin balance serta tonik, stalwart ini hendak sentiasa memandang kamu betul. Serta bila kamu bersetuju, hingga kamu hendak bahagia mendengar tentang Tanqueray Townhouse pada bulan Disember, yang menawarkan 10 hari penuh perayaan berasaskan gin. Daripada 6 th- 11 th Disember, agak grand Bloomsbury House hendak jadi tuan rumah pelbagai dinding tiap sediakan pengalaman yang menyenangkan, dengan persembahan tiap malam di tempat yang oleh artis Magic Circle.

The Lounge Bar hendak menghidangkan Gram& Ts yang dihiasi dengan potongan tandatangan Tanqueray dari limau gedang merah( bersama- sama dengan sebagian ciptaan yang menarik); Bar Secret menguji tindak balas kamu terhadap botol wangi dari bahan gin buat memandang gelombang otak kamu( ya, sangat); serta Dinding Aura memakai pengiktirafan muka buat merumuskan koktel yang sempurna kamu. Sekiranya seluruhnya agak banyak, Bibliotek hendak memiliki sejarah gin serta, hey, kamu boleh terus kembali ke Lounge buat Negroni.