Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Metode Mengunduh Segala Halaman Website buat Membaca Luar Talian

Telah lumayan gampang buat menyelamatkan taman website orang buat membaca di luar talian, namun gimana bila kamu mahu muat turun segala tapak website? Nah, dia lebih gampang daripada yang kamu fikirkan! Berikut merupakan 4 perlengkapan yang boleh kamu pakai buat muat turun mana- mana halaman website buat membaca luar talian, usaha sifar dibutuhkan.

1. WebCopy

Ada buat Windows sahaja.

WebCopy oleh Cyotek mengambil URL halaman website serta mengimbasnya buat pautan, taman, serta media. Memandangkan dia mengalami taman, dia secara visualnya mencari lebih banyak pautan, taman, serta media sehingga segala halaman website ditemui. Setelah itu kamu boleh memakai opsi konfigurasi buat memastikan bahagian mana yang hendak dilansir turun di luar talian.

Masalah menarik tentang WebCopy yakni kamu boleh menubuhkan berbilang" projek" yang tiap- tiap memiliki tetapan serta konfigurasi mereka sendiri. Ini menjadikannya gampang buat muat turun banyak halaman website yang berbeza tiap kali kamu mahu, tiap- tiap dengan metode yang sama tiap masa.

Satu projek boleh menyalin banyak halaman website, jadi gunakannya dengan rancangan yang tertib( contohnya projek" Tech" buat menyalin halaman berteknologi).

Metode Mengunduh Segala Halaman Website Dengan WebCopy

Pasang serta lancarkan aplikasinya.

Navigasi ke Fail
Baru buat membuat projek baru.

Taip URL ke dalam medan Halaman Website.

Ubah medan Simpan folder ke tempat yang kamu mahu tapak ditaruh.

Main bersama Project
Rules...( tahu lebih lanjut menimpa Peraturan WebCopy).

Navigasi ke Fail
Simpan Bagaikan... buat menyelamatkan projek.

Klik Salin Halaman Website dalam bar perlengkapan buat memulakan proses.

Sebaik sahaja penyalinan berakhir, kamu boleh memakai tab Hasil buat memandang status untuk tiap taman serta/ ataupun fail media. Tab Kesilapan menampilkan sebarang permasalahan yang bisa jadi berlaku serta tab Melangkau menampilkan fail yang tidak dilansir turun.

Namun yang sangat berarti merupakan Sitemap, yang menampilkan struktur direktori penuh halaman website semacam yang ditemui oleh WebCopy.

Buat memandang halaman website di luar talian, buka Fail Explorer serta navigasi ke folder simpanan yang kamu tetapkan. Buka indeks. html( ataupun kadang indeks. htm) dalam opsi penyemak imbas kamu buat memulakan penyemakan imbas.

2. HTTrack

Ada buat Windows, Linux, serta Android.

HTTrack lebih dikenali daripada WebCopy, serta boleh dikatakan lebih baik kerana dia merupakan sumber terbuka serta boleh mengalami di platform tidak hanya Windows, namun antara muka merupakan sedikit kikuk serta banyak yang diingini. Walaupun bagaimanapun, dia berperan dengan baik jadi jangan perkenankan dia menjauhkan kamu.

Semacam WebCopy, dia memakai pendekatan berasaskan projek yang membolehkan kamu menyalin banyak halaman website serta membenarkan seluruhnya tertib. Kamu boleh menjeda serta menyambung semula memuat turun, serta kamu boleh mengemas saat ini halaman website yang disalin dengan muat semula fail lama serta baru.

Metode Mengunduh Halaman Website Dengan HTTrack

Pasang serta lancarkan aplikasinya.

Klik Seterusnya buat mula membuat projek baru.

Bagikan projek nama, jenis, laluan asas, setelah itu klik Seterusnya.

Seleksi Memuat turun halaman website buat Aksi, setelah itu ketik URL tiap halaman website dalam kotak Alamat Website, satu URL tiap baris. Kamu pula boleh menaruh URL dalam fail TXT serta mengimportnya, yang gampang apabila kamu mau muat turun semula halaman website yang sama setelah itu. Klik Seterusnya.

Laraskan parameter bila kamu mahu, setelah itu klik Berakhir.

Sebaik sahaja seluruhnya dilansir turun, kamu boleh menyemak imbas tapak semacam biasa dengan berangkat ke mana fail dilansir turun serta membuka index. html ataupun index. htm dalam pelayar.

3. SiteSucker

Ada buat Mac serta iOS.

Bila kamu terletak di Mac, opsi terbaik kamu yakni SiteSucker. Perlengkapan gampang ini merangkumi segala halaman website serta mengekalkan struktur totalitas yang sama, serta tercantum seluruh fail media yang berkaitan pula( contohnya gambaran, PDF, helaian style).

Dia memiliki antara muka yang bersih serta gampang digunakan yang tidak boleh digunakan dengan lebih gampang: kamu nyatanya menampal URL halaman website serta tekan Enter.

Karakteristik yang bagus yakni keupayaan buat menaruh memuat turun ke fail, setelah itu pakai fail tersebut buat muat turun fail serta struktur yang sama sekali lagi pada masa depan( ataupun pada mesin lain). Karakteristik ini pula yang membolehkan SiteSucker menjeda serta menyambung semula memuat turun.

SiteSucker kos$ 5 serta tidak tiba dengan tipe percuma ataupun percubaan percuma, yang ialah kelemahan terbanyak. Tipe terkini membutuhkan macOS 10. 13 High Sierra ataupun lebih lama. Tipe Lama SiteSucker boleh mengalami buat sistem Mac yang lebih lama, namun sebagian karakteristik bisa jadi lenyap.

4. Wget

Wget merupakan utiliti baris perintah yang boleh mengambil seluruh tipe fail lewat protokol HTTP serta FTP. Oleh kerana halaman website dilayan lewat HTTP serta mayoritas fail media website boleh diakses lewat HTTP ataupun FTP, ini menjadikan Wget perlengkapan yang sangat baik buat merobohkan halaman website.

Meski Wget umumnya digunakan buat muat turun fail tunggal, dia boleh digunakan buat muat turun seluruh taman serta fail yang ditemui secara rekursif secara rekursif lewat taman dini:

Walaupun bagaimanapun, sesetengah halaman website boleh mengesan serta menghalang apa yang kamu cuba jalani kerana merobek tapak website boleh membebankan banyak jalan lebar kepada mereka. Buat mengelilingi ini, kamu boleh menyamar bagaikan pelayar website dengan rentetan ejen pengguna:

Sekiranya kamu mau berlagak sopan, kamu pula wajib mengehadkan kelajuan memuat turun kamu( jadi kamu tidak memiliki jalan lebar pelayan website) serta sela waktu antara tiap memuat turun( jadi kamu tidak bisa menanggulangi pelayan website dengan sangat banyak permintaan):

wget- r- p- U Mozilla-- wait=10-- limit- rate=35K// www. makeuseof. com

Wget disertakan dengan mayoritas sistem berasaskan Unix. Di Mac, kamu boleh memasang Wget memakai arahan Homebrew tunggal: brew install wget( gimana buat mempersiapkan Homebrew di Mac). Di Windows, kamu butuh memakai tipe porting ini.

Halaman Website Yang Kamu Mahu Memuat turun?

Saat ini bahawa kamu ketahui gimana buat muat turun segala halaman website, kamu tidak boleh ditangkap tanpa butuh dibaca, meski kamu tidak memiliki akses internet.

Halaman website yang terbaik buat dilansir turun merupakan mereka yang memiliki banyak bacaan serta tidak banyak gambaran, serta halaman website yang tidak sering menaikkan taman baru ataupun diganti. Halaman maklumat statik, halaman website ebook dalam talian serta tapak yang kamu mau arsipkan sekiranya mereka turun merupakan sempurna.