Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Tepee Village Canadian Cozy merupakan tempat terbaik pada global untuk melihat lampu utara

Malam lebih usang dan suhu yg lebih rendah bermakna satu perkara: trend sejuk ada di sini. Dan salah  satu bahagian musim sejuk yg terbaik adalah menikmati lampu yg indah & berwarna-warni.

Kami nir bercakap tentang jenis itu pada pokok Krismas, walaupun. Kami bercakap tentang Aurora Borealis (juga dikenali menjadi Lampu Utara ) - paparan cahaya yang paling indah pada Ibu Alam.

Salah satu loka terbaik di global buat melihat Lampu Utara adalah pada Northern Territories of Canada , yang juga dikenali menjadi Aurora Capital of North America. Dari Dehcho ke Inuvik, pemandangan lampu merupakan (kebanyakannya) dijamin. Malah, pelawat adalah 95 peratus yg mungkin mengharapkan buat menangkap mereka. Dan bahagian yg terbaik merupakan, anda tidak perlu sepenuhnya kasar di padang gurun buat mendapatkan mengintip.

Di Yellowknife, pada tepi Great Slave Lake di Kanada Utara, masih ada Aurora Village yang luar biasa yg menunjukkan tepee yang hangat & nyaman bagi anda buat menikmati pemandangan dari.

Di Aurora Village, pelawat boleh memilih pakej yg sesuai buat mereka. Kampung ini menawarkan pemandangan aurora satu malam, pengalaman bersantap, sledding anjing, memancing es, berjalan menggunakan kasut salji, kereta salji, dan jua pelancongan bandar Yellowknife.

Kampung itu sendiri merupakan perhimpunan 21 orang pada sekeliling tasik yg indah. Di pada tepees merupakan dapur pembakaran kayu, & minuman panas disediakan agar anda dapat melihat bintang-bintang dengan keselesaan yg sempurna. Penginapan bermalam tidak masih ada di Kampung Aurora itu sendiri, tetapi beliau adalah cara yg selesa untuk meraikan fenomena semulajadi ini.

Sebaliknya, tandang itu berlangsung selama empat setengah jam dan termasuk pengangkutan ke & berdasarkan pusat bandar Yellowknife (dengan pickup hotel), pengangkutan di sepanjang laluan Aurora Hunting Ingraham, lebih kurang empat jam melihat aurora, tepee anda sendiri, minuman panas, tutorial fotografi, persembahan ais, & panduan yg bercakap pelbagai bahasa. Waktu pengambilan umumnya antara 8:30 malam dan 9 malam

Selain itu, sejak dibuka dalam tahun 2000, Kampung Aurora sudah dimiliki sepenuhnya sang kaum pribumi - yang dikendalikan oleh famili Aborigin dahulu berdasarkan Fort Resolution, yg merupakan "penyelesaian perdagangan tertua di wilayah dan rumah pada kebanyakan orang Dene dan Metis," menurut Laman web Kampung Aurora.

Kos untuk tontonan malam pertama adalah $ 126 CAD (kira-kira $ 95 USD) buat orang dewasa & $ 84 CAD (kira-kira $ 64 USD) buat kanak-kanak. Malam tambahan boleh dibeli menggunakan diskaun buat meningkatkan peluang anda melihat aurora.

Untuk maklumat lanjut atau membuat tempahan, layari page web Aurora Village .