Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Cara Dapatkan Windows 10 buat Percuma atau Murah

Lesen Windows 10 yg baru boleh menelan belanja yg manis melainkan anda tahu bagaimana buat mendapatkan tawaran yang baik. Jika anda masih mempunyai lesen Windows 7 lama   atau boleh mencari yang dipakai, anda boleh cuba menaik taraf ke Windows 10 secara percuma . Tapi ayo kita tunjukkan pada anda seluruh pilihan undang-undang anda untuk mendapatkan Windows 10 secara percuma atau murah.

Berapa Banyak Kos Lesen Windows 10?


Sebelum kita bercakap tentang diskaun, mari bercakap mengenai MSRP (harga runcit yg dicadangkan pengilang).

Pada hari-hari awalnya, anda boleh menerima Windows 10 secara percuma, bila anda dinaik tingkat berdasarkan Windows 7 atau 8.1. Ini membantu Windows 10 mendapat bahagian pasaran yg ketara. Walaupun Microsoft secara rasmi bersara pilihan ini, ia masih berfungsi. Untuk kini  .

Hari ini, bila anda membayar harga runcit penuh, lesen Windows 10 Home asas akan dikenakan bayaran sebanyak $ 139, termasuk cukai. Dan sekiranya anda perlu menaik tingkat berdasarkan Windows 10 Home to Pro , anda perlu membayar tambahan $ 99, yang bermaksud ia akan lebih murah buat membeli lesen Pro, bermula menggunakan.

Tetapi apa yang boleh anda lakukan apabila anda memerlukan Windows (mungkin anda mahu mengeluarkan pertanda "menghidupkan Windows 10" ) dan nir mahu membayarnya? Malangnya, anda masih boleh mendapatkan salinan Windows 10 yg murah. Ini adalah pilihan anda.

Cara Dapatkan Lesen Windows 10 atau Murah


1. Dapatkan Diskaun Daripada Microsoft

Sekiranya anda seorang pelajar, mak   bapa pelajar, pakar fakulti, atau anggota tentera AS, Microsoft akan memberikan diskaun sebanyak 10% ke atas produk Microsoft Store yg terpilih . Malangnya, anda tidak boleh mendapatkan diskaun pada kunci lesen Windows 10 lagi, tetapi peranti yang termasuk dalam tawaran itu tiba dengan Windows prapasang.

Perhatikan bahawa sekolah anda mesti disenaraikan dalam pangkalan data Microsoft atau anda perlu memanggil Microsoft buat mengesahkan kelayakan anda .

Apabila anda seseorang pelajar atau ahli fakulti, anda mungkin mahu menangguhkan tawaran ini, kerana pilihan seterusnya kami mungkin adalah perjanjian yg lebih baik buat anda.

2. Dapatkan Windows 10 Percuma atau Murah Melalui OnTheHub

OnTheHub sebahagian besarnya menggantikan Microsoft Azure for Education (dahulunya dikenali menjadi Imagine Premium dan DreamSpark Premium). Perkhidmatan baru ini menyediakan pelajar menggunakan perisian percuma, termasuk Pendidikan Windows 10. Ahli fakulti perlu membayar yuran yg kecil.

Lawati OnTheHub , pilih sama terdapat anda seseorang pelajar atau pakar fakulti, lalu tambahkan negara, negeri / daerah dan sekolah anda buat mengetahui perisian yg anda akses. Sekiranya sekolah anda memiliki kedai web sendiri, anda mungkin perlu menerima kelayakan login yang berasingan.

Tidak seluruh sekolah merupakan sebahagian daripada acara ini, dan nir semua mereka memberikan lesen pendidikan Windows 10 percuma. Apabila anda tidak beruntung, cuba keliru satu pilihan lain pada bawah.

3. Muat turun Windows 10 Dari Komputer Windows 7/8 / 8.1 Asli


Jika peningkatan Windows 10 percuma tamat tempoh, kami melaporkan bahawa Microsoft sudah meninggalkan pintu belakang . Pengguna Windows 7 dan 8.1 menggunakan teknologi donasi, seperti pembesar, peramal, atau kapsyen tertutup yang masih ada pada hidangan Kemudahan Akses, masih boleh ditingkatkan ke Windows 10 secara percuma. Sementara itu, Microsoft sudah mengeluarkan pilihan ini.

Tetapi terdapat satu lagi kelemahan yang masih berfungsi: Gunakan PC menggunakan salinan Windows 7, 8 atau 8.1 yg benar-sahih berlesen & diaktifkan buat memuat turun Windows 10 .

Jika anda menjalankan  alat Penciptaan Media Windows 10 , anda boleh mencipta media pemasangan buat PC lain atau-jika anda menjalankannya pada mesin yang ingin anda tingkatkan telah dinaik taraf PC ini sekarang .

ZDNet menulis bahawa Windows nir akan meminta anda buat kunci produk sebenar.

4. Cari Tawaran Diskaun Deep untuk Kunci Produk Windows 10

Microsoft akan mengenakan anda lengan & kaki buat lesen Windows 10. Namun banyak peruncit boleh memperlihatkan kunci produk Windows 10 yang lebih murah. Amazon dan Newegg kerap menjual edisi penuh Windows 10 walaupun versi Produsen Peralatan Asal -sekurang-kurangnya $ 85.

Itu tidak tidak baik, tetapi anda boleh menerima tawaran yg lebih baik. Pada Kinguin , anda kini   boleh menerima kunci OEM Windows 10 Profesional buat sekurang-kurangnya $ 31.66.

Perhatikan bahawa pada poly kes, anda hanya akan membayar kunci & anda tidak akan mendapat fail pemasangan sebenar dalam pemacu storan. Jika itu, anda boleh membeli pemacu pembaikan / pemulihan atau memuat turun versi Windows masing-masing dari Microsoft & membuat media pemasangan Windows sendiri.

5. Perundingan Pelesenan Volume Windows 10


Microsoft tidak menjual Windows kepada organisasi akbar dengan cara yg sama seperti menjual pada individu. Sebaliknya, ia menggunakan "pelesenan isipadu" yg melibatkan pengedaran pukal kunci Edisi Enterprise buat harga set yang seringkali lebih rendah daripada pemasangan biasa. Anda boleh membeli salinan di bawah perjanjian kelantangan untuk organisasi seramai lima komputer, tetapi anda perlu memanggil ke pusat pelesenan volume Microsoft buat mendapatkan perjanjian itu. Gunakan alat Penasihat Lesen Microsoft untuk membuat kutipan tanpa memanggil talian hotline.

Ukuran organisasi minimum yang rendah Microsoft bermakna kebanyakan perniagaan kecil layak. Microsoft pula memberikan tawaran untuk kerajaan, badan amal, dan bukan laba. Sebenarnya, sebenarnya, majikan anda sudah memiliki perjanjian lesen kelantangan. Semak dengan jabatan IT untuk melihat apakah mereka menawarkan diskaun pada Windows & program Microsoft lain kepada pekerja.

6. Muat turun Penilaian Windows 10 Enterprise

Microsoft menawarkan salinan evaluasi percuma Windows Enterprise untuk perniagaan yg ingin beralih ke Windows atau menaik tingkat mesin usang. Apa yg anda perlukan ialah lesen evaluasi percuma buat Windows 10 Enterprise & akaun Microsoft .

Tangkapan? Setiap lesen hanya absah selama 90 hari. Jika tempoh evaluasi tamat, personal komputer  anda akan mula ditutup secara automatik setiap jam. Ini bukan penyelesaian jangka panjang, tetapi ia merupakan pilihan yg baik jika anda menjimatkan wang buat membeli versi penuh atau hanya memerlukan Windows selama beberapa bulan.

7. Beli Windows Keys atau Computers


Anda boleh mencari tawaran dalam kunci yang digunakan pada tempat biasa seperti Craigslist atau eBay namun teruskan menggunakan hati-hati. Banyak kekunci kadar cut sebenarnya daripada tawaran pelesenan jumlah dan dijual semula secara haram. Orang yg memiliki akses pada asal-sumber percuma atau kos rendah ini buat kekunci Windows akan membalikkannya buat laba.

Itu bertentangan menggunakan perjanjian lesen. Microsoft nir mengawasi secara militan lesennya, namun membeli kunci berdasarkan penjual semula haram bermakna anda menjalankan risiko memasang pemasangan Windows anda tanpa pemberitahuan.

Sekiranya anda membeli menurut individu, dan anda mahu tak pernah mati gurih, berhati-hati menilai pembelian anda. Salinan kotak yang disegel adalah pertaruhan terbaik anda kerana beliau menjamin kunci belum dipakai. Kad kunci produk jua absah, tetapi tidak ada cara buat mengesahkan kunci belum dipakai. Hanya beli mereka berdasarkan perniagaan atau orang yg anda percayai.

Perhatikan bahawa pemacu pembaikan atau cakera, misalnya yang ditunjukkan pada atas, tidak tiba menggunakan lesen Windows.

The Last Resort: Jangan Aktifkan Windows 10


Jika semuanya gagal, cuba ini: Muat turun Windows 10 menurut Microsoft, pasang dalam komputer yg diingini, dan jangan aktifkannya.

Ia benar-benar percuma, membeli anda sedikit masa sebagai akibatnya anda sanggup buat membeli lesen Windows 10, & kelemahan yg diabaikan.

Anda perlu hayati dengan "Watermark Windows" dalam desktop anda, anda nir akan dapat memperibadikan Windows 10 menggunakan latar belakang atau tema tersuai, dan anda tidak akan mendapat sokongan daripada Microsoft. Itulah harga yg mini   buat membayar lesen Windows 10 percuma.

Perkakasan Tom melaporkan bahawa sesetengah orang telah menggunakan kaedah ini selama bertahun-tahun tanpa Microsoft meretasnya. Ini bermakna mereka sudah menerima kemas sekarang keselamatan & bisa menggunakan seluruh karakteristik Windows yg lain, kecuali untuk pilihan peribadi.

Beli Lesen Windows 10 Anda Dengan Penjagaan


Apabila anda menginginkan lesen Windows tulen & sepenuhnya diaktifkan, satu-satunya cara buat menurunkan harga secara signifikan artinya jika anda layak untuk pelan atau diskaun eksklusif. Bagi kebanyakan orang, pilihan paling rendah akan menjadi kunci produk Windows 10 berdasarkan peruncit dalam talian.

Sebagai cara lain , anda boleh cuba memindahkan pemasangan Windows 7 atau 8.1 usang ke mesin semasa anda, kemudian naik tingkat ke Windows 10 secara percuma seperti yg diterangkan pada atas.