Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

6 Alat Terbaik untuk Cetak ke PDF

Alat pencetak PDF membolehkan anda menyimpan sebarang fail yg boleh anda cetak menjadi PDF. Oleh kerana alat ini menyamar sebagai pencetak biasa, anda boleh menggunakannya buat menciptakan fail PDF di mana-mana aplikasi.
Alat Cetak ke PDF

Alat Cetak ke PDF


Mari lihat beberapa aplikasi pencetak PDF terbaik buat Windows 10.


1. Microsoft Print to PDF


Windows 10 mempunyai fungsi "cetak ke PDF" asli yg dibina ke dalam sistem operasi. Jika anda ingin mencetak fail berdasarkan aplikasi yg menyokong percetakan, pilih Microsoft Print buat PDF dari senarai pencetak yang dipasang, dan klik Cetak . Semak impak lokasi, taipkan nama fail anda, & klik Simpan .

Kotak dialog cetakan yang anda lihat mungkin kelihatan berbeza bergantung dalam pelaksanaan yang anda pakai. Apl yang anda pasang menurut Gedung Windows akan memaparkan tingkap yg lebih akbar & memiliki penampilan visual moden. Anda boleh menyesuaikan tugas cetakan dengan pilihan dalam dialog.

Ciri-karakteristik primer:


 • Tidak perlu memasang perisian / pemacu pihak ketiga buat mencetak fail.
 • Ekstrak satu atau lebih page dari PDF tanpa menggunakan utiliti pihak ketiga. Dalam kotak obrolan Cetak, pilih Rentang Halaman di bawah kotak lungsur turun Halaman, dan tambahkan nombor halaman yang ingin anda keluarkan.
 • Menyulitkan dokumen menggunakan istilah laluan & menyekat keupayaan orang lain buat mencetak, mengedit, atau menyalin fail ini. Pilih Lagi tetapan semasa mencetak buat melihat pilihan penyulitan.2. ClawPDF


clawPDF merupakan pencetak PDF percuma & sumber terbuka dari kod PDFCreator yg popular. Ia menyokong Windows 7 hingga 10 & Windows Server 2008 sampai 2019.

Selepas memasang pelaksanaan, anda boleh menyediakan profil percetakan. Profil adalah satu set konfigurasi yg dipakai semasa menciptakan fail PDF.

Setiap profil membolehkan anda mengurus tetapan spesifik & pratetap profil akses. Untuk mencetak fail anda, pilih clawPDF dari senarai pencetak yang dipasang, & klik Cetak .

Dari dialog, pilih profil anda, tambahkan metadata dokumen (contohnya, subjek, kata kunci, dan nama pengarang), & klik Simpan .

Ciri-ciri primer:


 • Sokongan untuk pelbagai format hasil, termasuk PDF, PDF / A, PDF / X, JPEG, TIF, & format teks.
 • Membolehkan anda menyesuaikan tetapan setiap templat penamaan fail profil, tetapan mampatan buat imej warna & skala kelabu, pilihan penyulitan, & menambah tandatangan dengan sijil digital.
 • Lakukan tindakan berulang seperti menambah epilog, latar belakang, lampirkan fail lain, pelanggan e-mel terbuka, muat naik dengan FTP, & banyak lagi.
 • Gabung berbilang page ke pada satu dokumen PDF.3. Penulis CutePDF


CutePDF Writer merupakan pencetak PDF yg mudah & gampang buat Windows. Di luar kotak, dia menyokong Windows Vista sampai 10 dan Windows Server 2008 sampai 2019.

Pemasangan memerlukan tambahan postscript percuma pada pemacu PDF (penukar PS2PDF) buat menciptakan fail PDF.

Untuk mencetak fail anda, pilih CutePDF Writer menurut senarai pencetak dan klik Cetak . Apl ini dengan segera menampakan anda sebagai obrolan Simpan sebagai pilihan menggunakan terintegrasi ke pada File Explorer itu sendiri. Taipkan nama fail anda, tambah sifat dokumen & klik Simpan .

Profesional CutePDF menambah beberapa ciri misalnya menambah komen, membuat bidang bentuk interaktif, membuat buku kecil, cap teks yg bergaya, dan poly lagi dalam harga.

Ciri-karakteristik primer:


 • Sulitkan PDF anda dengan keselamatan AES 128-bit. Anda juga boleh menyekat keupayaan pengguna lain buat mencegah pencetakan, mengedit, atau mengeluarkan kandungan.
 • Sokongan buat akses programatik dasar. Anda boleh membuat kekunci registrasi buat menyesuaikan paparan dan templat nama fail. Versi berbayar membolehkan anda menetapkan cap ketika dan templat PDF.
 • Edit fail PDF dengan versi percuma CutePDF Editor secara langsung dari penyemak efek.4. PDF24 Pencipta


PDF24 Pencipta merupakan alat percuma dan seluruh-dalam-satu yg memberikan penyelesaian yg mudah digunakan untuk kasus PDF sehari-hari.

Dengan pelaksanaan ini, anda boleh membuat PDF dari mana-mana dokumen yg boleh dicetak, mengeluarkan laman, menggabungkan & memecah fail, membuat dokumen ditandatangani sendiri dan banyak lagi.

Dalam mana-mana pelaksanaan yg menyokong percetakan, pilih PDF24 menurut senarai pencetak, dan klik Cetak .

Dari Pembantu PDF24 , pilih kualiti PDF , & klik Simpan sebagai PDF . Pembantu mengintegrasikan dengan banyak alat. Sebagai contoh, anda boleh menghantar fail anda melalui e-mel, menyimpan fail pada pelbagai format imej atau teks, dan buka pada pencipta buat mengedit PDF anda.

Ciri-ciri primer:


 • Aplikasi ini membolehkan anda menyesuaikan parameter PDF banyak misalnya kualiti PDF, metadata dokumen, standard PDF (PDF / A, PDF / X), resolusi fail, rona, dan tetapan mampatan monokrom, dan banyak lagi.
 • Buat profil menggunakan tetapan yg berbeza. Untuk setiap profil, anda boleh menentukan format eksport, menandatangani sendiri dokumen itu, atau menggabungkan berbilang fail ke dalam PDF tunggal.
 • Melampirkan atau lampirkan lampiran tambahan menjadi lampiran. Untuk dokumen sulit, anda boleh menanda & menyekat keupayaan menyunting dengan penyulitan 256-bit.
 • Buka fail yang ditukar di dalam Pencipta. Antara muka memiliki explorer fail terbina pada, yang menciptakan penyuntingan lebih mudah.5. PDFCreator


PDFCreator adalah cetakan popular kepada alat PDF yang dibangunkan oleh pdfforge. Di luar kotak, ia membolehkan anda menciptakan dokumen dalam pelbagai format seperti PDF / A (1b, 2b, 3b), PDF / X, Imej (JPEG, PNG, multiplikasi TIFF), & fail teks.

Untuk menukar fail, buka dengan aplikasi pilihan anda, & pilih PDFCreator . Atau, klik kanan dalam sebarang dokumen & pilih Tukar menggunakan PDFCreator .

Dalam versi percuma, pemasang EXE berfungsi menggunakan baik buat kegunaan peribadi. Profesional PDFCreator membolehkan anda memuat turun pemasang MSI yg berasingan. Anda boleh menggunakan pakej ini dalam direktori aktif untuk mencipta pencetak yg dikongsi buat semua rangkaian.

Ciri HotFolder mengautomasikan holistik proses penciptaan PDF. Sebarang fail yg boleh dicetak yg anda masukkan ke folder ini akan ditukar secara automatik ke PDF atau format pilihan yg disokong anda.

Ciri-karakteristik utama:


 • Ia disertakan dengan satu set profil yang sudah ditentukan sebelumnya-Default, mampatan tinggi, berkualiti tinggi, atau fail grafik berganda. Anda boleh memilih tetapan untuk fail hasil dan tindakan pantas yg anda mahu ambil.
 • Mengotomatikkan proses penciptaan tanpa sebarang interaksi menggunakan profil pra-dipilih. Aktifkan mod Autosave dan sediakan dengan parameter seperti templat nama fail, lokasi dokumen, & tetapan penyulitan.
 • Gunakan tanda buat menambahkan kandungan ubahsuaian buat beberapa tetapan seperti nama fail, folder target, atau kandungan mel. Contohnya, DateTime, DropBoxLink, JobID, Kata Kunci, dan banyak lagi.
 • Sediakan tindakan pantas buat mengubah suai dokumen secara langsung. Sebagai contoh, buka folder, buka menggunakan penonton eksklusif, hantar melalui e-mel, FTP, atau Dropbox.


Editor genre kerja membolehkan anda mengkonfigurasi pesanan tersuai buat keperluan unik anda.


6. BullZip PDF Printer


Pencetak Bullzip PDF merupakan pencetak PDF yg seimbang & gampang digunakan yang menyokong Windows XP sampai 10 & Windows Server 2003 hingga 2016.

Semasa pemasangan, dia memperlihatkan muat turun pilihan buat Ghostscript Lite (dibutuhkan), alat Power PDF, dan Xpdf. Pilihan boleh dilihat pada tab berasingan.

Dalam tab Umum , anda boleh memilih format output (PDF, BMP, EPS, PNG, PS) pilihan anda, lokasi fail, & menyesuaikan profil lalai. Dalam Dokumen , anda boleh menetapkan metadata dokumen, kualiti PDF, keserasian dan tetapan mampatan.

Versi standard dan profesional menawarkan setem dan latar belakang yg berbeza buat pakej PDF, MSI buat penempatan, pelbagai pilihan set, mengautomasikan proses genre kerja melalui APInya, & banyak lagi.

Ciri-karakteristik utama:


 • Catat dokumen anda dengan watermark teks & sesuaikan sifatnya. Anda pula boleh menggunakan makro buat menciptakan watermark teks dinamik.
 • Cetak dalam PDF sedia ada menjadi setem atau latar belakang menggunakan maksimum 300 dpi.
 • Menyediakan anda akses pada Microsoft.NET, COM Automation API, & COM OCX API untuk pemaju buat mencetak PDF secara pemrograman.


Baca juga: Gimana buat Amati Fail Tersembunyi di Mac anda

Tukar Halaman Web ke PDF untuk Membaca Mudah


Dengan begitu banyak cetakan ke alat PDF pada luar sana, dia menjadi sukar buat menentukan pelaksanaan yg betul. Apabila anda hanya mencari indera yang gampang, pakai terbina dalam Microsoft Print to PDF bersama PDFCreator atau PDF24 Creator. Dan jika anda mahu lebih poly, cuba PDFCreator yang berpatutan atau CutePDF.