Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Badan Anda Selepas 65 Tahun

Nah apabila anda sudah memukul 65, anda mungkin sudah melihat perubahan pada badan anda. Ia hampir nir dapat dielakkan bahawa kita akan mengendur, kedutan, sungai & memiliki masalah kulit.


Badan Selepas 65 Tahun


Petunjuk: Rambut boleh muncul di mana & kapan anda tidak menjangkakan:


Ini lebih banyak berita lelaki, namun tidak sama sekali. Dari mana-mana rambut 2 inci dilekatkan dari telinga atau kening anda. Rambut-rambut itu nir terdapat semalam, adakah mereka? Ia merupakan misteri. Jadi, tarik mereka keluar menggunakan pinset, atau potong menggunakan gunting mini  , atau dapatkan keliru satu bateri mini   yg mengendalikan rambut yang memegang ke pada hidung atau ke telinga anda. Tetapi apa sahaja yang anda lakukan, sila pangkas. Sukar untuk mengadakan perbualan menggunakan seorang jika anda berhadapan dengan rambut dua- atau tiga inci yg menonjol berdasarkan lubang hidung atau hidung atau hidung seseorang.


Petunjuk: Beri kebenaran pada pasangan anda atau orang yang rapat buat menaruh laporan rambut anda:


Ia akan menjadi sangat baik apabila anda memiliki seseorang yg boleh menggunakan selamat dan baik memberitahuakn pada anda bahawa anda mempunyai rambut asing yang tumbuh pada dagu anda, atau di mana sahaja. Cuba cari orang itu, & jangan tersinggung apabila mereka menunjukkannya.


Petunjuk: Pergi ke Barber sekurang-kurangnya sekali sebulan jika tidak lebih kerap:


Wanita umumnya lebih baik mengenai dandanan daripada lelaki, terutamanya jika rambutnya di ketua mereka. Lelaki adakah anda menyedari betapa buruknya leher anda kelihatan dengan seluruh rambut kelabu yang keriting di atasnya? Ia nir seksi atau menarik pada apa jua cara. Jika anda nir boleh mendapatkan pasangan anda buat memberi belakang leher anda mencukur cepat sekali seminggu, dia akan mula kelihatan tidak baik tidak usang lagi.


Petunjuk: Lelaki sahih-benar perlu mencukur Harian:


Walaupun anda bersara, melainkan anda seorang lelaki gunung, atau pada bepergian perkhemahan yg dilanjutkan dengan rakan-rakan anda, sila cukur setiap hari. Ia tidak menarik buat melihat tunggul itu, dan dia akan memberi anda sesuatu yg perlu dilakukan setiap hari. (Ia bahkan mengakibatkan wajah anda lebih halus.)


Petunjuk: Tanda bintik, pertumbuhan, & tag kulit kelihatan ajaib:


Sekiranya anda melepaskan bintik-bintik & pertumbuhan & tag kulit, maka aku  harap anda bersyukur. Pakar Dermatologi anda umumnya akan membuang tag kulit, atau anda boleh pulang ke YOUTUBE & melihat cara yang berbeza untuk melakukannya pada rumah. Tetapi bila anda mendapat bintik-bintik coklat & pertumbuhan yg berkerak, biasa bagi orang-orang dari sesetengah budaya, anda perlu tinggal bersama mereka atau melihat pakar bedah plastik. 

Sesetengah produk kecantikan tersedia buat memecahkan beberapa bintik coklat, tetapi anda boleh menghabiskan kekayaan raja dalam krim & ramuan buat menghilangkan keriput & bintik-bintik & nir melihat banyak perubahan. Terdapat beberapa produk yg sudah membantu orang yg mempunyai bintik coklat, tetapi aku  cadangkan melihat seseorang ahli kosmetologi buat konsultasi.

Ahli dermatologi yg baik bernilai beratnya pada emas. Bukan sahaja mereka boleh menyimpan kanser kulit anda secara percuma, namun mereka boleh memperlihatkan petuah  tentang kasus kulit yg mungkin anda miliki, & pakar dermatologi boleh membawa anda ke beberapa penyelesaian yg bermanfaat. Seperti yang kita usia, kebanyakan kita boleh mendapat manfaat menggunakan pulang ke pakar dermatologi sekurang-kurangnya sekali setahun, tetapi saya mencadangkan dua kali.


Petunjuk: Kita seluruh kerut:


Ia sukar untuk melihat ke pada cermin & melihat muka ibu atau nenek anda melihat pulang kepada anda. Kedutan anda nir perlu memilih anda. Anda boleh menghabiskan poly wang yg menjalani pembedahan plastik buat menghadapi wajah yg kelihatan belia, namun sayangnya kebanyakan kita dapat melihat bahawa anda "melakukan kerja yg dilakukan." Jika dia membuat anda berasa lebih baik tentang diri anda, dan anda bisa membelinya, maka lakukannya. Apabila nir, hidupkan menggunakan kedut anda dengan kelas. Anda memperolehnya, tetapi jangan menggunakan mereka sebagai lencana kehormatan. Biarkan orang melihat hati anda & keperibadian anda yg lebih baik daripada kerutan anda.


Baca juga: Lima Tips Berat Badan Terbaik jika Anda Lebih 40


Petunjuk: Bersedia buat beberapa kendur:


Kebanyakan orang tidak dapat melepaskan ketiak, payudara kendur, dan belakang yg berlaku waktu kita berumur. Anda boleh permanen bersesuaian, dan ini boleh membantu anda beberapa, namun sedikit kantung pada atas tali pinggang atau di bawah tali pinggang juga berkembang untuk kebanyakan orang. Perubahan berat badan mungkin mempunyai beberapa kesan dalam kendur dan kantung, namun ini merupakan fenomena yg sangat biasa bagi orang yang mereka umur tidak kira apa berat badan mereka.