Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Hujung Minggu Tiga Sempurna pada Houston

Yang bandar Houston adalah lebih 600 batu persegi, tetapi beliau nir perlu menjadi satu cabaran pada angka keluar hujung minggu yang panjang yang paling sinkron di lebur ini destinasi periuk pada mana Texas keindahan memenuhi budaya bayou.

Dari muzium buat sukan ke salah  satu rodeos populer di global, anda pasti bisa mencari banyak masalah untuk dilakukan pada Houston. Inilah cara buat mendapatkan 3 hari yg paripurna pada bandar Texas yang bersaiz sebenar Texas ini.
Houston


Jumaat


Menjalankan hujung minggu anda yg panjang pada Houston dengan tacos sarapan pagi di Liberty Taco , loka yang santai di Richmond Avenue yang akan mengharungi pagi anda membeli-belah pada keliru satu tarikan utama Houston - The Galleria .

Setiap tahun, lebih daripada 30 juta orang melawat Houston Galleria buat membeli-belah di peruncit glamor termasuk Neiman Marcus, Saks Fifth Avenue, & Valentino. Houston Galleria dimodelkan selepas Galleria Vittorio Emanuele II yg elegan di Milan , sebuah pusat membeli-belah Itali bersejarah yg populer dengan arked kaca ikoniknya. Rancang buat menghabiskan beberapa jam di sini dengan meneliti 400 kedai dan restoran pada sentra membeli-belah Texas atau mengambil putaran sekitar sasana ais bersaiz penuh sepanjang tahun .

Segera berhenti di Gerald D. Hines Waterwall Park buat pukulan Instagram yg paripurna, kemudian buat perjalanan ke lokasi berasal Tex-Orleans BB di Montrose Boulevard. BB merupakan satu-satunya tempat yang menyajikan masakan spesial   New Orleans yang diinspirasikan sang Texas . Mulailah dengan kentang goreng Tex-Cajun - yang teratas dengan queso, kuah, dan daging panggang - namun selamatkan ruang untuk Puding Roti Maw Maw.

Selepas makan tengah hari, pulang ke Muzium Sains Semula Jadi Houston pada wilayah muzium bandar. Muzium ini merupakan tempat yang paripurna buat bermain menggunakan rama-rama dan berjalan di kalangan koleksi dinosaur robot yg akan menciptakan anda merasa misalnya anda baru sahaja berjalan ke Jurassic Park .

Untuk makan malam, pulang ke Taste of Texas , sebuah restoran yg menawarkan pengalaman makan benar-benar Texan. Pilih potongan Sayap Angus Bersertifikat yang anda inginkan dari paparan gaya kedai daging, lalu tunggu buat dimasak buat kesempurnaan, & dihantar ke meja anda. Jangan pulang tanpa mencuba pie pecan Texas di atas ais krim vanila.


Sabtu


Mulakan hari anda menggunakan sarapan pagi di The Breakfast Club . Wings & Waffle tanda tangan restoran merupakan wafel Belgia emas pada atas tepung gula, strawberi tunggal & enam sayap ayam.

Sebaik sahaja anda didorong, jalan ke Johnson Space Center buat mengusut tempat tinggal   Kawalan Misi. Merancang buat menghabiskan sekurang-kurangnya 2 atau tiga jam di kompleks, yg berfungsi menjadi hab NASA buat spaceflight manusia. Ini merupakan satu-satunya loka pelawat bisa bermain dengan batu bulan dan mendekati kemerdekaan replikasi ruang angkasa. Tiket berjadual diharapkan buat melawat Kemerdekaan.

Selepas itu, lakukan bepergian sejauh 21 batu ke Tapak Bersejarah Negara Pertempuran San Jacinto & menuju ke zenit Monumen San Jacinto. Dek pemerhatian monumen adalah tempat yg sempurna untuk menerima pandangan mata burung menurut Houston & mencicipi betapa besarnya bandar Texas ini. Seterusnya, berhenti di muzium di bahagian bawah menara buat mengejar 400 tahun sejarah Texas awal.

Untuk makan malam, pulang ke Ninfa's on Navigation , pos primer buat rantaian mini   restoran Tex-Mex ini. Ninfa populer menggunakan fajitasnya dan membuat fajitas sajian buat orang Houston.


Baca juga: Panduan tempatan ke Galway City: 10 tips teratas


Ahad


Mulakan pagi anda dengan perjalanan ke Beer Can House , seni tempatan yg sahih-sahih satu-satunya yg merupakan penghormatan pada kitar semula. Rumah pada Jalan Malone memulakan transformasinya pada akhir 1960-an dan sekarang dilindungi oleh kira-kira 50,000 tin dan botol bir.

Selepas itu, pergi ke Better Luck Besok buat makan tengah hari yg terbaik di Houston. Makan tengah hari di sini merupakan baik pemahaman & senang bermain. Jangkakan hidangan ubat hangover misalnya hashbrowns & bukan mimosa yang tidak berkesudahan di hotspot mesra kanak-kanak ini.

Hentikan hujung minggu anda yang sempurna di Houston menggunakan bepergian ke Taman Buffalo Bayou 160 ekar . Ruang hijau bandar yg luas ini merupakan rumah pada skatepark 30,000 kaki persegi, tangki yg merupakan takungan air minuman bawah tanah pertama di bandar ini, & jambatan yang menempatkan sebuah komuniti kira-kira 250,000 kelawar bebas ekor Mexico. Kolam itu sudah diubah menjadi ruang seni.