Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

5 Alat untuk Mencari Kursus Pembelajaran Dalam Talian dan Rakan Belajar

Mister BisnisApabila Anda mahu mencari informasi tentang alat untuk mencari kursus pembelajaran dalam talian dan rakan belajar, maka anda telah menemui artikel yang tepat, kerana dalam artikel ini penjelasan akan diberikan dengan jelas.Alat untuk Mencari Kursus Pembelajaran
Alat untuk Mencari Kursus Pembelajaran


Sekiranya anda ingin terus berkembang, anda tidak boleh berhenti belajar. Laman web dan aplikasi ini membantu anda mempelajari kemahiran baru dengan kursus dalam talian yang tepat. Anda juga boleh mengetuk mereka untuk mencari rakan belajar untuk perasaan kelas itu.
Banyak universiti dan sekolah menyediakan kerja kursus mereka secara dalam talian secara percuma, dalam apa yang disebut Massive Open Online Courses (MOOC). Anda juga boleh mengikuti kursus berbayar yang menawarkan ijazah yang sah setelah anda menamatkannya.

5 Alat untuk Mencari Kursus Pembelajaran

Mencari jalan yang tepat untuk ketersediaan dan anggaran masa anda, dan menyelesaikannya dalam jangka masa, adalah bahagian yang sukar. Oleh itu, terdapat beberapa cara untuk menjadikan carian lebih mudah.

1. Coursesity (Web): Direktori Kursus Dalam Talian Di Seluruh Mata Pelajaran

Alat untuk Mencari Kursus Pembelajaran

Sekiranya anda mencari senarai kursus dalam talian yang berbeza mengenai subjek atau topik, pergi ke Coursesity. Direktori menyenaraikan lebih daripada 50,000 kursus dalam talian dari pelbagai platform, di antara subjek seperti pengaturcaraan, seni, produktiviti pejabat, sains, dll.
Pilih subjek untuk melihat semua kursus yang terdapat di dalamnya. Anda kemudian boleh menapis hasilnya berdasarkan penilaian pengguna, tempoh, harga, bahasa, ketersediaan sijil, dan tahap kesukaran. Penapis ini adalah kunci untuk mencari jalan yang tepat untuk anda. Setelah anda menemuinya, tambahkan ke koleksi anda.
Koleksi adalah bahagian penting dalam mencari kursus mengenai Kursus. Pengasasnya, Keyul Shah, mempunyai senarai kursus yang disyorkan dalam koleksi subjek yang berbeza, tetapi anda juga dapat melihat koleksi pengguna untuk mendapatkan inspirasi.
Koleksi seperti Kursus Liga Ivy Percuma membantu dalam mempersempit pilihan dan menemui kandungan yang dibenarkan yang tidak akan anda temui sebaliknya.

2. Online Course Report (Web): Kedudukan Kursus untuk Pelajar Separuh Masa

Alat untuk Mencari Kursus Pembelajaran

Merrill Cook memilih kursus dalam talian seperti banyak laman web lain, tetapi dengan fokus yang berbeza. Laporan Kursus Dalam Talian (OCR) menyedari bahawa pembelajaran dalam talian lebih popular pada pelajar bukan tradisional dan pelajar dewasa. Ini sering diambil oleh seseorang yang mempunyai pekerjaan sepenuh masa, atau ingin menambah kemahiran untuk tanggungjawab harian mereka.
OCR mencipta kedudukan kursus yang memberi penekanan pada fleksibiliti dan kemampuan, yang merupakan dua aspek terpenting bagi pelajar dalam talian. Lawati halaman Kedudukan untuk melihat pautan ke kedudukan 10 teratas atau 50 teratas untuk topik yang berbeza. Setiap artikel memperincikan mengapa pangkat dipilih, kadar setiap jam dan gaji akhirnya, kadar tamat pengajian, dan kriteria penting lain untuk membantu anda membuat keputusan.
Laman web ini juga mempunyai panel "Cari Ijazah Anda" yang selalu kelihatan, tetapi anda boleh mengabaikannya. Ini adalah iklan yang membawa anda ke laman web lain, jadi jangan repot-repot menggunakannya.

3. Prodeus (Chrome): Pencarian dan Penjejakan Kursus Dalam Talian YouTube Percuma

Alat untuk Mencari Kursus Pembelajaran

YouTube mempunyai banyak kursus video percuma untuk mempelajari pelbagai kemahiran dan subjek. Prodeus ingin membantu anda memperoleh ijazah maya di YouTube dengan mencari kursus pembelajaran dalam talian percuma, dan mengesan jam dan kelas anda.
Anda dapat mencari kelas di YouTube melalui Prodeus di panel tarik turun apabila anda mengklik ikon pelanjutan Chrome. Perpustakaan akan menunjukkan kursus yang berbeza yang dimuat naik ke laman perkongsian video, yang boleh anda tapis mengikut yang terbaru, popular, atau disyorkan untuk anda.
Anda boleh menyusun mengikut kategori, kesukaran, dan bahasa. Anda juga boleh beralih antara kelas biasa dan kursus penuh. Setiap kursus juga menunjukkan penilaian.
Setelah anda memilih kursus, Prodeus akan mengesan kemajuan anda di dalamnya. Sambungan itu memerhatikan berapa jam anda menggunakan YouTube untuk belajar, yang mana ia berubah menjadi "ProDegrees" maya berdasarkan jumlah jam kelas, jumlah kelas, dan "kredit" yang anda perolehi.
Terdapat sedikit gamifikasi juga, kerana anda membuka tahap berdasarkan jumlah jam kelas. Pada akhirnya, anda mungkin mendapat ijazah Sarjana dengan belajar di YouTube.

4. Knowable (Android, iOS): Kursus Pembelajaran Dalam Talian Podcast atau Audio

Alat untuk Mencari Kursus Pembelajaran

Walaupun kebanyakan kursus dalam talian mempunyai rangkaian video, itu bukan gaya pembelajaran pilihan setiap pelajar atau gaya pengajaran kegemaran setiap pakar. Diketahui memberi tumpuan kepada kursus pembelajaran dalam talian berasaskan audio, sehingga anda dapat mendengarkannya seperti podcast ketika anda bersenam, memandu, atau menjalankan tugas di sekitar rumah.
Anda akan mendapat pelbagai kursus, seperti nasihat permulaan dan keusahawanan, peningkatan diri dan pengembangan diri, kesihatan, perniagaan, dan banyak lagi. Terdapat sebilangan kecil kursus percuma, jadi anda boleh mencuba bagaimana belajar melalui mendengar sahaja. Tetapi kebanyakan dari pakar atau nama terkenal adalah kursus berbayar, masing-masing dengan harga yang berbeza.
Seperti kebanyakan kursus dalam talian, anda boleh melihat indeks mengenai apa yang akan dibahas oleh tutor. Sebilangan besar kursus menawarkan jemputan percuma untuk rakan, jadi dua orang dapat belajar dengan harga satu. Mempunyai teman belajar juga merupakan kaedah terbaik untuk terus termotivasi dengan pembelajaran dalam talian.

5. Cuddy (Web): Cari Teman untuk Mengikuti Kursus Bersama

Alat untuk Mencari Kursus Pembelajaran

Sekolah lebih menyeronokkan apabila anda mempunyai rakan untuk bersandar. Anda boleh berkongsi nota, membincangkan apa yang anda pelajari, dan bahkan saling bersaing. Cuddy ingin membantu anda mencari rakan untuk kursus dalam talian yang anda ikuti.
Klik "Cari Teman" untuk melihat senarai orang yang mencari pelbagai jenis rakan kongsi. Ada yang mempunyai syarat kursus tertentu, sementara yang lain berminat dengan rakan belajar umum tanpa mengira subjeknya. Anda akan mendapat maklumat seperti jenis, tahap kemahiran, pautan kursus, dan penerangan umum.
Anda boleh menambahkan senarai anda sendiri jika orang yang anda cari belum ada di Cuddy. Jelaskan seberapa jelas yang anda dapat mengenai nama dan jenis kursus. Dan fokus pada perincian atau keterangan, di mana anda bercakap mengenai diri anda. Inilah yang akan dilihat oleh pengguna Cuddy dan cuba mengetahui sama ada mereka mahu menjadi rakan belajar anda. Bercakap tentang gaya pembelajaran anda, objektif yang ingin anda capai, dan apa yang anda cari dari rakan. Ini akan membawa kepada perlawanan terbaik.
Baca juga: Adakah Windows 10 Home Sertakan Word dan Excel?

Ringkasan

Laman web dalam artikel ini mempunyai gabungan kursus berbayar dan percuma, sehingga anda dapat memperoleh ijazah universiti sepenuhnya atau bergantung pada nasihat pakar. Tetapi sebelum anda melakukannya, anda juga harus melihat jumlah kursus dalam talian percuma, yang dapat menawarkan pendidikan yang hebat tanpa sebarang kos.
Adalah sukar untuk meneliti hanya mengenai kursus percuma ini, tetapi ada beberapa pilihan. Mulakan dengan laman web terbaik untuk mencari dan mencari MOOC , yang juga merangkumi panduan percuma untuk laluan ijazah.