Lompat ke konten

4 Aplikasi Radio Terbaik buat iPhone

  • oleh

Hari ini, kebanyakan orang berpaling pada perkhidmatan streaming misalnya Apple Music & Spotify buat menikmati muzik kegemaran mereka. Walaupun begitu, stesen radio terestrial tradisional sudah terselamat. Dan anda boleh menikmati banyak stesen ini dalam iPhone anda terima kasih pada internet dan kebangkitan radio digital.

Aplikasi Radio iPhone Terbaik


Anda akan mendapati tiada kekurangan aplikasi radio di App Store. Kami menonjolkan beberapa pelaksanaan radio terbaik buat iPhone anda.

Cara Memutuskan Aplikasi Radio iPhone Terbaik


Anda wajib  mempertimbangkan empat faktor kritikal apabila memilih pelaksanaan buat mendengar stesen radio tradisional.

Pertama, anda perlu memastikan aplikasi menunjukkan saluran yang anda mahukan. Ya, ini kelihatan misalnya tidak terdapat. Walau bagaimanapun, bergantung kepada tempat anda tinggal, ia mungkin terbukti mencabar. Oleh kerana kebanyakan pelaksanaan radio terbaik merupakan percuma (bila hanya buat mencuba), anda boleh mencari ini dengan gampang.

Kedua, anda mungkin ingin keluar di luar saluran tempatan anda. Oleh itu pastikan penyelesaian anda menunjukkan pelbagai stesen pelbagai termasuk yang mempunyai muzik, rancangan bercakap, berita, sukan, dan banyak lagi.

Seterusnya, anda mungkin fikir anda hanya mahu mendengar stesen radio terbaik di telefon anda secara eksklusif dan menggunakan iklan. Namun penyelesaian premium mungkin mengubah pemikiran ini. Penyelesaian aplikasi radio yang paling berkuasa merupakan mereka yang menyediakan karakteristik tambahan misalnya mendengar luar talian atau podcast, walaupun itu bermakna membayar lebih.

Akhirnya, pelaksanaan radio terbaik wajib  mendapat kemas kini   kerap buat memutuskan pepijat dan menambah karakteristik-karakteristik baru.

1. TuneIn Radio


TuneIn Radio merupakan tempat yg cantik untuk bermula apabila anda sedang mencari radio secara eksklusif & poly lagi. Aplikasi ini memberikan lebih daripada 100,000 stesen AM & FM berdasarkan pelbagai negara pada semua global. Anda jua boleh mendengar kira-kira lima juta podcast.

Semua stesen radio boleh didapati oleh aliran atau lokasi. Stesen radio tempatan jua diserlahkan pada tab Laman Utama dalam aplikasi. Anda juga boleh mencari menggunakan gampang apabila anda mengetahui menggunakan sempurna apa stesen yg anda cari.

Satu lagi akbar ditambah merupakan aplikasi itu harmonis dengan CarPlay Apple, jadi anda boleh mendengar radio semasa di dalam kereta anda apabila ia mempunyai sistem hiburan yg serasi. Pastikan buat melihat beberapa pelaksanaan Apple CarPlay yang terbaik buat digunakan semasa dalam perjalanan.

Aplikasi ini jua boleh diakses pada Apple Watch.

Apabila anda seorang pendaftar sukan, pasti pertimbangkan langganan pilihan. Dengan itu, anda boleh mendengar setiap permainan MLB, NFL, NBA, & NHL dalam aplikasinya. Anda jua akan bisa mendengar muzik & liputan bebas komersial. Dan pelanggan nir akan melihat sebarang iklan pada dalam pelaksanaan.

2. IHeartRadio


Alternatif hebat untuk TuneIn Radio, terutama apabila anda hanya mencari radio live pada Amerika Syarikat, merupakan iHeartRadio. Aplikasi ini memiliki stesen yang popular menurut semua negara dengan campuran muzik, sukan, fakta, komedi, dan poly lagi. Anda juga boleh mendengar perpustakaan besar  podcast pada aplikasinya.

IHeartRadio membolehkan anda membuat stesen radio tersuai dari seniman atau lagu. Untuk mencari muzik baru, pulang ke tab Senarai Main buat mencari senarai main yang sedia terdapat yg memberikan lagu menurut dekad yg berbeza, genre khusus, atau aktiviti yang berbeza seperti senaman.

Aplikasi ini juga boleh diakses memakai Apple CarPlay dan Apple Watch.

Terdapat dua pilihan langganan pilihan yang berbeza buat dipilih. Dengan IHeartRadio Plus, anda boleh membuka kunci karakteristik misalnya melangkau lagu tanpa had, keupayaan untuk memainkan lagu dan album atas permintaan, & pilihan buat menyimpan dan memainkan semula lagu berdasarkan radio. Pelanggan pada iHeartRadio All Access pula boleh memuat turun dan mendengar muzik pada luar talian & menciptakan senarai main tersuai, misalnya perkhidmatan streaming muzik lain.

3. RadioApp


RadioApp membawa dail radio sekolah usang ke iPhone anda. Apabila anda memulakannya, beliau secara automatik akan mengesan stesen radio di kawasan anda. Hanya gunakan gelangsar buat “menyesuaikan” ke stesen yg anda cari dalam sama ada dail FM atau AM. Terdapat lebih daripada 40,000 stesen yang boleh anda akses dari semua global.

Untuk mencari stesen eksklusif, cuma tarik menurut skrin penala primer. Fungsi Pintasan Siri menjadikannya gampang untuk mula memainkan stesen dengan arahan suara yg mudah. Anda jua boleh memutuskan penggera satu kali atau ulangi buat bangun ke stesen tertentu. Pemasa juga boleh didapati.

Lebih baik lagi, penyegerakan iCloud membolehkan anda dengan mudah menentukan mendengar pada peranti iOS yg lain.

Dengan langganan, anda boleh menyimpan kegemaran tanpa had, membuka kunci mod gelap, & mendengar stesen dari pelbagai negara. Ini pula menghilangkan semua iklan menurut aplikasinya.

4. Radio myTuner


MyTuner Radio merupakan pelaksanaan radio iPhone lain yg hebat. Anda boleh mendengar lebih daripada 50,000 stesen menurut poly negara dan daerah di dunia. Terdapat juga pilihan penuh podcast dengan kedudukan di negara yg berbeza untuk membantu anda melihat apa yang paling popular.

Anda boleh mencari stesen tertentu atau mencari mengikut aliran atau lokasi pada negara yang berbeza. Sebaik sahaja anda menjumpai beberapa stesen hebat, tambahkannya ke senarai kegemaran buat akses cepat & gampang.

Ciri khas termasuk keupayaan buat melihat lagu yg dimainkan yang terbaru pada poly stesen, ditambah menggunakan mudah menciptakan senarai main & mendengar lagu melalui Apple Music atau Spotify. Pautan pada setiap lagu pula akan membolehkan anda membelinya dari Apple.

Dan anda tidak perlu bimbang mengenai hanya mendengar kandungan dalam iPhone anda. Aplikasi ini tersedia pada mana sahaja untuk CarPlay bersama-sama menggunakan iPad, Apple Watch, dan dalam skrin besar  dengan Apple TV.

Satu pembelian pada apl akan mengeluarkan seluruh iklan & membawa penyamaan muzik buat menyesuaikan bunyi dari stesen yg lebih baik.

Baca juga: Bagaimana Mengurus Foto Anda pada iPhone

Rock Out Dengan Aplikasi Radio Terbaik buat iPhone


Malah pada era digital, radio tradisional masih hayati & baik. Aplikasi radio iPhone ini boleh membantu anda mencari stesen radio & lebih poly lagi dari semua dunia, tidak kira apa yg anda mahu dengar.

Jika anda lebih suka  mendengar muzik menggunakan perkhidmatan streaming pada iPhone anda, Apple Music adalah pilihan yg paripurna. Pastikan buat melihat ciri-ciri Apple Music ini buat digunakan pada iPhone anda .