Lompat ke konten

5 Alat Boss Menjadi Pengurus yg Lebih Baik & Buat Pasukan Anda Selamat

Melalui artikel ini, anda akan memeriksa lebih lanjut tentang gaya pengurusan & kepimpinan anda sendiri, dan pada mana anda perlu memperbaiki. Aplikasi lain membantu anda mengikuti keadaan dengan pasukan anda & menciptakan mesyuarat lebih cekap. Dan anda boleh memuat turun ebook percuma bermanfaat penuh petuah  daripada pengurus produk syarikat yg berjaya.

1. Kuiz Alat Minda  (Web): Uji Kemahiran Pengurusan, Kepimpinan dan 
Kemahiran Rakyat


Peralatan Mind, repositori produktiviti & sumber peningkatan diri, mempunyai beberapa alat yg menarik buat mengetahui di mana anda sekarang sebagai bos. Anda akan memahami bagaimana anda melakukan & bagaimana anda dapat memperbaiki melalui tiga siri kuiz:

Berapa Baik Adakah Kemahiran Pengurusan Anda?
Berapa Baik Adakah Kemahiran Kepimpinan anda?
Berapa Baik Adakah Kemahiran Orang Anda?

Bersama-sama, ketiga-tiga kemahiran ini dijanjikan untuk menjadikan anda seseorang pengurus yg lebih baik. Setiap kuiz mempunyai 20 pernyataan, & anda perlu menilai sejauh mana dia tepat buat anda. Skor keseluruhan anda merupakan penunjuk adil mengenai cara anda lakukan.

Tetapi itu bukan semua. Peralatan Minda memperlihatkan gaya keperibadian dan pengurusan anda menggunakan memperlihatkan fenomena mana yg dipakai buat ciri-ciri yang penting buat sebagai bos yg baik. Kembali dan lihat apa yg anda perolehi pada kenyataan itu & anda akan memahami pada mana anda boleh memperbaiki.
Dua. Penceroboh (Web): Dapatkan Tahu Pasukan Anda
Seorang pengurus yg baik membuat hubungan yg signifikan dengan bawahan mereka, menciptakan satu pasukan yg cekal yang memiliki belakang masing-masing. Ini amat sukar dengan pasukan baru. Jadi bagaimana anda mengenali antara satu sama lain? Icebreaker adalah aplikasi pasukan Q & A yg menyeronokkan.

Mulailah menggunakan memilih sejauh mana anda tahu pasukan anda kini  , sama ada ia baru (gampang), sudah sebagai unit ketat (sederhana), atau sangat dekat dengan keluarga anda (keras). Aplikasi ini kemudian akan membuang soalan selepas soalan, yg jawapannya akan memberitahu anda lebih lanjut tentang orang itu.

Soalan-soalan berbeza-beza dari keghairahan yang berkaitan dengan pekerjaan. Contohnya, seseorang mungkin bertanya di mana pada hari anda paling fokus dan penuh energi. Yang seterusnya boleh bertanya apa yg anda rasa rasa dan warna seterusnya merupakan M & M. Ini seluruh mengenai mengenal satu sama lain menggunakan lebih baik, & terlibat dalam perbualan yg membawa perisai kami.

Tiga. Mesyuarat yg nir berguna (Web): Apa yg difikirkan oleh pasukan anda tentang mesyuarat
Bos yang baik memastikan mesyuarat mempunyai objektif yang jelas, berjalan seperti kerja jam, seluruh orang mendapat peluang buat menyumbang, & membuat keputusan. Walau bagaimanapun, sebagai bos, anda mungkin mengelirukan diri anda buat berfikir bahawa anda mempunyai mesyuarat yg baik, sementara pekerja anda mengadu mengenai bagaimana beliau membuang masa.

Mesyuarat Useless adalah indera maklum balas tanpa nama yang menilai mesyuarat menurut beberapa perkara krusial pada menjalankan mesyuarat yg cekap . Sebagai bos, selepas mesyuarat anda, buat tinjauan baru di Mesyuarat Useless dan hantar pautan kepada pekerja anda. Ia adalah tanpa nama, jadi mereka bebas memberi maklum balas yang jujur ​​tanpa rasa takut.
Kajian dua minit yang singkat meminta para hadirin buat menilai mesyuarat pada skala buat soalan yg berbeza, seperti apabila terdapat rencana dan dipenuhi, ketika mesyuarat, dan bagaimana perasaan pekerja dalam rendezvous itu. Terdapat jua kotak teks buat maklum balas generik.

Sebagai bos, anda melihat papan pemuka keputusan, yg memaparkan purata evaluasi pekerja, & seluruh kotak teks maklum balas. Namun pastikan anda menyimpan pautan unik & maklum balas, nir ada pilihan log masuk buat menyimpan maklum balas secara automatik.

4. SoapboxHQ (Web): Templat Percuma buat Setiap Jenis Mesyuarat

Tidak niscaya bagaimana untuk mengadakan mesyuarat yang baik? Sehingga anda mendapat hang itu, SoapboxHQ memiliki templat percuma buat pengurus buat melakukan pelbagai jenis mesyuarat. Versi percuma pelaksanaan hanya memberi anda mesyuarat formasi, bukan satu-satunya.

Templat meliputi jenis mesyuarat yang paling biasa. Ini termasuk agenda mesyuarat asas, mesyuarat pasukan jualan, kickoff projek, tidak sinkron saran, mesyuarat SCRUM, analisis SWOT, perancangan suku tahunan, mesyuarat semua tangan, dan sebagainya. Mulakan mesyuarat & lalui langkah-langkah.

Setiap langkah memiliki masa yg spesifik untuknya. Adalah penting untuk terus berlembut menggunakan masa ini, supaya anda memahami bahawa anda tidak menganjurkan mesyuarat yg tidak perlu & membosankan. Anda pula boleh menjemput pakar pasukan ke pelaksanaan dan berbual pada dalamnya, atau menambah nota itu sendiri. Namun anda tidak boleh tetapkan langkah pada ahli pasukan atau masukkan tarikh akhir; untuk itu, anda memerlukan versi pro.

Apabila anda ingin mempunyai ciri yang sama namun nir mahu aplikasinya, Owl Labs memiliki templat rencana mesyuarat percuma yang boleh digunakan dalam program suite pejabat atau dicetak di atas kertas.

Lima. Buku Panduan Produk Pengurus (Ebook): Nasihat Percuma Dari Pengurus Produk yg Berjaya
Apa itu pengurus produk? Apakah peranan dan tanggungjawab? Bagaimanakah anda berjaya melaksanakan tugas tersebut? Apakah tip-tip rahsia dan cara buat membuat kerja lebih gampang? Soalan-soalan ini menyusahkan Carl Shan, dan dia menciptakan Buku Panduan Pengurus Produk.

Sebelum memulakan tugasnya sebagai pengurus produk (PM), Shan menemubual beberapa PM yang berjaya dari syarikat-syarikat yang berjaya seperti Google, Facebook, Microsoft, & Twitter. Shan & pencipta bersamanya Brittany Cheng lalu mengumpulkan semua wawancara ke dalam buku pedoman ini. The page asal pula mempunyai temu bual tambahan dengan Ellen Chisa, PM dalam Kickstarter.

Setiap wawancara memiliki latar belakang peribadi PM dan kompendium jawapan mereka, namun yg terbaik adalah membaca teks penuh. Itulah di mana anda akan menerima cerita dan contoh yang memulakan pemahaman anda tentang bagaimana menjadi pengurus produk.

Buku Panduan Pengurus Produk tersedia menjadi PDF, Mobi, atau Epub dalam Gumroad. Anda boleh memuat turun secara percuma, atau membayar apa sahaja yg anda fikir merupakan harga yang adil buat menyokong usaha Shan & Cheng.

Muat Turun: Buku Panduan Produk Pengurus (PDF, Mobi, Epub)

Muat Turun: Wawancara Sahabat Ellen Chisa (PDF)

Alat Lain buat Pengurus dan Pemimpin
Kini, anda sudah belajar lebih banyak mengenai bagaimana anda menjadi pengurus, pekerjaan bos seseorang, dan mempunyai beberapa cara buat membuat mesyuarat tim lebih baik, telah datang masanya buat melihat beberapa indera perdagangan.