Lompat ke konten

5 Apps Destructing Sendiri buat Menghantar Mesej Selamat atau Tetap Diatur

Walaupun anda menggunakan aplikasi yang paling selamat, terdapat kemungkinan seseorang mungkin menerima data sensitif atau peribadi dalam suatu masa nanti kerana beliau disimpan pada suatu tempat. Sekiranya anda ingin menghantar sesuatu tanpa ia disimpan selama-lamanya, cuba ini aplikasi penghancur sendiri yg meletupkan mesej, sekali dan untuk semua. Sudah tentu, jika anda memakai Gmail, anda sudah boleh menghantar e-mel destructing diri menggunakan Mod Rahsia , galat satu ciri Gmail terbaik .
Aplikasi ini memiliki kegunaan yg berbeza. Sesetengahnya membenarkan anda menghantar mesej tunggal atau mesej dalam Slack. Orang lain menggunakan pemusnahan diri buat memastikan sistem anda bersandar dan menjadikan anda produktif. Pilih apa yang anda perlukan.

SafeNote (Web): Hantar Nota atau Fail, Pilih Bila Ia Destructs sendiri


SafeNote adalah anak baru di blok buat merosakkan diri aplikasi, dan dia telah melakukan semuanya menggunakan betul. Seperti semua aplikasi lain, ia menyulitkan sebarang nota yang anda tulis, atau mana-mana fail yg anda muat naik. Kemudian dia menciptakan pautan, yg boleh anda kongsi menggunakan penerima.

Apa yang menjadikannya lebih baik ialah SafeNote membolehkan anda memutuskan apabila dan bagaimana pautan merosakkan sendiri. Anda boleh memutuskan tempoh masa (dari satu jam ke satu bulan) atau pakai pilihan buat memadam nota segera selepas ia dibaca kali pertama. Yang terakhir ini bermanfaat buat komunikasi satu sama lain, manakala had masa membolehkan anda membaginya menggunakan berbilang pengguna.
Anda jua boleh melindungi kata laluan pautan kata laluan. Dan anda boleh menentukan buat dimaklumkan bila sesiapa membuka pautan, atau apabila nota dimusnahkan. Ia merupakan pelaksanaan yang gampang dan gampang dipakai yg melakukan semuanya dengan benar .

1ty.Me (Web): Pautan Destructing Self-One-Time buat Kata Laluan

Idea jelek buat menghantar istilah laluan buat sebarang akaun melalui e-mel, mesej segera, atau mana-mana perkhidmatan sedemikian. Sebaliknya, apabila anda perlu berkongsi istilah laluan, gunakan nota merosakkan sendiri misalnya yang dibentuk sang 1ty.Me.

Tulis istilah laluan anda dalam medan nota, & klik butang “Menghasilkan Pautan”. Anda akan mendapat pautan yg boleh dikongsi menggunakan sesiapa sahaja. Kali pertama dibuka, 1ty.Me akan memusnahkan mesej selamanya dari pelayannya. Jadi tidak ada cara buat berkongsi ini dengan berbilang pengguna, tetapi sekurang-kurangnya anda memahami dia nir akan disimpan pada mana-mana sahaja.

Terdapat pilihan buat dimaklumkan apabila pautan dibuka. Dan 1ty.Me memberi amaran kepada pengguna sebelum membuka tautan yang akan dimusnahkan selama-lamanya, sehingga mereka wajib  menyalin-paste warta sensitif menggunakan segera.

Mesej Rahsia untuk Slack (Percuma): Nota Destructing Self Within Slack

Slack sudah menjadi pelaksanaan sembang dan pemesejan segera buat kebanyakan organisasi. Dan dalam organisasi, anda seringkali perlu menghantar maklumat sensitif. Sekiranya lelaki atau bos IT anda dapat mengetahui lalu, ia akan menjadi bala, bukan? Itulah sebabnya anda memerlukan Mesej Rahsia.

Integrasi Slack ini menambah keupayaan buat menghantar nota penghancuran diri pada sesiapa sahaja pada Slack. Sebaik sahaja anda menambahnya, mulakan mesej menggunakan “/ rahsia” (tanpa petikan). Penerima tidak akan melihatnya sehingga mereka mengklik butang “Baca Nota”. Nota akan tersedia sebagai akibatnya mereka menyegarkan Slack, atau mereka pula boleh memadamkannya menggunakan segera. Ia cara yang lebih selamat & lebih peribadi buat mesej pada Slack.

Mesej Rahsia adalah seperti yg bebas dan bagus kerana kesemua kegemaran Slack kami yg pelik & indah . Cubalah, anda tidak akan kecewa.

Beritahukan (Android, iOS, Windows, macOS): Messenger Segera Sulit

Sekiranya anda mahu utusan segera sepenuhnya yg menjamin mesej dan memotongnya secara automatik, dan berfungsi di seluruh sistem operasi desktop dan mudah alih yang berbeza, lihat Confide. Ia melakukan kebanyakan kasus yg betul.

Semua mesej merupakan disulitkan dari akhir ke hujung. Juga, tiada siapa yang boleh merogoh tangkapan skrin aplikasinya, yg menjadikannya lebih selamat. Dan semua mesej hilang selama-lamanya apabila mereka dibaca. Ciri-karakteristik ini berfungsi merentasi satu-satu perbualan dan deretan.

Confide membolehkan anda menghantar foto dan video, dan memiliki karakteristik-karakteristik premium yg membolehkan lampiran tanpa had dan keupayaan buat “membatalkan” mesej sebelum sesiapa membacanya.

Deelete (Chrome): Memadam Auto Muat Turun Selepas 24 Jam

Bukan setiap pelaksanaan merosakkan diri adalah tentang privasi & keselamatan. Deelete, pelanjutan Chrome oleh Organiset, menggunakan pemadaman automatik yg dijadualkan untuk mengecilkan cakera keras anda menurut poly fail sekali pakai yang anda muat turun secara rutin.

Kita semua mendapat e-mel menggunakan lampiran yg kita perlukan hanya sekali, atau hanya buat hari itu. Namun kemudian mereka duduk dalam folder Muat Turun kami selama-lamanya. Dari masa ke masa, ini membina huru-hara berantakan, yg mungkin akan memperlahankan PC anda.

Dengan Deelete, setiap kali anda memuat turun lampiran atau mana-mana fail pada internet, anda akan menerima pop muncul yang bertanya jika anda ingin menyimpan fail itu, atau memadamkannya dalam masa 24 jam. Apabila anda memilih pilihan kedua, Deelete akan memastikan ia membuang sampah. Ini indera yang hebat & galat satu sambungan 
Gmail terbaik untuk Chrome yg kami lihat.

Membenarkan Mesej Anda

Aplikasi merosakkan diri ini hebat buat digunakan di desktop atau telefon bimbit, dan terutamanya menggunakan e-mel atau Slack. Tetapi bila anda mahukan aplikasi penghancur sendiri yang selamat untuk perbincangan anda, semak minuman buatan sendiri kami.