Lompat ke konten

5 Apps & Tapak Setiap Profesional Freelance Perlu Semak Keluar

Tiada indera pada artikel ini merupakan pelaksanaan kerja bebas buat membantu anda mencari pertunjukan. Terdapat halaman web & aplikasi pakar buat pekerjaan bebas buat itu. Apa yg kami tumpukan adalah indera produktiviti buat freelancers dan sumber daya yg berakibat anda lebih cekap.

1. Freelancers Stack Sumber Kesatuan (Web): Semua yang Anda Perlu Tahu


Union Freelancers merupakan organisasi bebas yang berpangkalan di New York yang bertujuan untuk melindungi dan memperkuat freelancers dengan apa yang mereka perlukan. Anda perlu mendaftar buat keahlian percuma, dan lalu anda boleh menyemak stack asal percuma yg mereka tawarkan.

Walaupun sesetengahnya merupakan New York atau Amerika Syarikat, kebanyakan asal merupakan perkara yg boleh dipakai orang lain. Terdapat template invois, aplikasi kewangan untuk freelancers, pedoman buat cukai, jawapan mengenai insurans kesihatan, & panduan pada mahkamah tuntutan kecil. Sebagai pekerja bebas, anda perlu bersedia buat sebarang & semua kemungkinan, yg mana Kesatuan Freelancers merangkumi pada timbunan ini.

Kesatuan Bebas Freelancer jua boleh membantu anda mencari seseorang pembela terdakwa resmi bebas tanggal sekiranya keadaan sebagai jelek. Tetapi jika anda mengikuti pedoman dalam timbunan asal mereka, semestinya dia nir sepatutnya hingga ke peringkat itu.
2. Kadar Anda (Web): Cari Kadar Mingguan, Harian, & Setiap Jam Anda
Anda perlu memikirkan kadar anda sebelum anda mendekati pekerjaan kerana itulah soalan membuat-atau-pecah pada kebanyakan situasi. Kadar anda merupakan pelaksanaan web mudah buat mengira nilai anda.

Aplikasi ini meminta anda menyatakan berapa poly yang anda ingin perolehi setiap tahun, berapa jam seminggu yg anda mahu bayar, dan berapa minggu anda ingin bercuti. Mata wang nir penting, dimasukkan ke pada nombor.

Perkara yg bijak yang Anda lakukan merupakan buat mengalikan kadar anda menggunakan 2. Sekiranya anda melakukan matematik sendiri, anda mungkin lupa buat menyebutkan cukai atau simpanan. Ini adalah kos tersembunyi yg anda nir akan dijelaskan, dan yang menciptakan beberapa pekerja bebas akhirnya berfikir bahawa mereka nir membuat wang yang perlu mereka buat.

Ia merupakan pandangan global yang lebih nyata tentang kadar apa yg anda perlu, & indera yang tidak ternilai bagi mereka yg baru buat bebas. Kadar anda merupakan bahagian penting dari pelaksanaan terbaik buat pekerjaan bebas kerana jika anda nir mengetahui kadar anda, anda mungkin memohon pada pekerjaan bergaji rendah yg galat.

Tiga. Kontrak Freelance And.Co (Web): Dapatkan Kontrak Airtight buat Percuma

Menjadi freelancer boleh membawa masuk isu undang-undang ke atas copyright & perkara-perkara lain. Untuk melindungi diri anda, gunakan pencipta kontrak Kesatuan Freelancer, dibentuk bersekutu dengan And.Co. Ia adalah galat satu aplikasi bebas terbaik di luar sana.

Dalam proses langkah demi langkah, panduan membawa anda melalui proses menciptakan kontrak supaya nir terdapat keliru faham lalu. Union Freelancers sudah membuat piawaian baru ini agar ia adalah dokumen biasa buat anda dan pelanggan anda. Hanya tambahkan maklumat pada mana ditanya, dan anda akan mempunyai kontrak baru pada masa yang singkat. Beri tandatangan digital & hantar kepada pelanggan anda, yang kemudiannya boleh menandatangani dan meluluskannya.

Secara generik, And.Co adalah salah  satu indera produktiviti yg terbaik buat freelancers. Ia menggabungkan invois, pengesanan masa, pengurusan projek, dan keperluan frekuensi lain ke dalam satu pelaksanaan. Ia pula boleh sebagai relatif hangat dalam mulanya, jadi cuba mencuba.

4. TopTracker (Windows, Mac, Linux): Pelacak Masa Percuma Dengan Skrin Automatik
Freelancers seringkali perlu mengenakan bayaran kepada pelanggan anda dalam satu jam, & oleh itu, anda perlu menjejaki berapa poly masa anda membelanjakan kerja mereka. Perisian pengesanan masa adalah cara mudah buat melakukannya. Dan TopTracker mungkin adalah pelaksanaan penjejakan masa lapang terbaik buat freelancers.

Ia termasuk segala-galanya yang beberapa pelaksanaan pengesanan masa yg baik terdapat, namun menggunakan satu perbezaan: dia secara automatik mengambil tangkapan skrin semasa anda bekerja. Ini bukti yg absah bahawa anda melakukan kerja klien anda, sekiranya mereka pernah mewaspadai anda. Ini pilihan, jadi anda boleh mematikan tangkapan skrin, memadamkannya, atau mengaburkannya buat melindungi privasi. Tetapi ciri gampang ini menjadikannya salah  satu pelaksanaan terbaik buat pekerjaan bebas yang mungkin memerlukan anda mengemukakan bukti usaha anda.

Selain itu, masalah lain yg saya sukai tentang TopTracker merupakan bahawa ia merupakan percuma buat sapta projek yg tidak terhad. Kebanyakan pelaksanaan penjejakan masa yang lain akan menghadkan berapa banyak projek atau pengguna yang anda boleh tambahkan sebelum perlu membayar buat membuka kunci perisian penuh.

TopTracker adalah terhad buat sebagai aplikasi freelancer pengesanan masa terbaik buat PC, tetapi apabila anda mahukan lebih poly, periksa Toggl, yg poly orang menganggap merupakan aplikasi pengesanan masa terbaik buat mudah alih dan desktop .

5. Invoice.To (Web): Penjana Invois Pantas dan Tracker
Saya sudah berkhidmat selama beberapa tahun dan melihat poly penjana invois. Invoice.To mungkin aplikasi terbaik buat freelancers mencari buat dengan mudah membuat invois & menghantarnya kepada pelanggan.

Log masuk dengan ID Google anda bila anda ingin merakam invois anda, atau jangan log masuk & gunakannya menjadi indera registrasi tanpa pendaftaran  dengan cepat menjana bil. Isi ruang kosong di mana diperlukan buat nama atau nama syarikat anda, nama & alamat pelanggan, kaedah pembayaran, & maklumat yang lain. Anda juga boleh menyambung Invoice.To ke akaun Stripe atau Paypal anda buat menjejaki pembayaran.

Sebaik sahaja anda selesai, klik anak panah hijau mini   pada bahagian bawah buat e-mel yg dibentuk secara automatik menurut Gmail anda. Lampirkan invois baru sebagai PDF & hantar ke klien anda. Senang kacang.

Mengambil Kursus Freelancer, It Worth It
Ia menggoda buat memuat turun aplikasi kerja bebas dan mula melayari peluang. Namun sebelum anda melompat itu, luangkan masa buat menilai sama ada bekerja secara bebas merupakan keputusan yg sempurna buat anda. Sebagai profesional bebas, anda perlu menguruskan lebih daripada kerja anda sahaja.