Lompat ke konten

5 Microphones Lavalier Terbaik Dibawah $50

Namun anda tidak perlu menghabiskan sejumlah akbar wang dalam mikrofon lavalier. Kami telah mengumpulkan beberapa mikrofon lavalier yg mesra bajet terbaik buat sekitar $ 50 atau kurang.

Bagaimana Menggunakan Mikrofon Ini Dengan Telefon Pintar


Kebanyakan mikrofon menggunakan bicu stereo tiga.5mm boleh digunakan menggunakan telefon pintar, dengan kondisi anda memiliki penyesuai yg benar . Jika anda melihat dongkrak pada mikrofon, masih ada beberapa lapisan buat elemen audio yang berlainan. Ini umumnya dirujuk sebagai TRS atau TRRS, berdiri buat tip-ring-sleeve, atau tip-ring-ring-sleeve masing-masing.

Apple dan Persatuan Industri Telekomunikasi Selular (CTIA) membantu mewujudkan satu standard yang mana kebanyakan pengeluar peralatan & vendor Android sekarang menggunakan saat mereka bentuk produk mereka. Standard memakai TRRS dalam susunan berikut: mikrofon, tanah, hak audio & kiri audio.

Sekiranya anda mempunyai mikrofon TRS dengan 3 jalur, umumnya anda hanya memerlukan penyesuai TRRS buat membuat kerja mikrofon empat jalur anda. Banyak mikrofon pada bawah termasuk penyesuai atau sudah mematuhi piawaian TRRS. Jika anda menggunakan telefon Android kebanyakan mikrofon iPhone TRRS akan berfungsi, namun anda mungkin ingin mencari maklumat mengenai contoh sempurna anda hanya buat memastikan.

1. FIFINE Wireless Lavalier Microphone Set

apabila anda memerlukan audio tanpa wayar dalam anggaran , anda tidak boleh berbuat lebih baik daripada sistem mikrofon lavalier FIFINE tanpa wayar . Seperti sistem wayarles lain, ia termasuk mikrofon lavalier, pemancar UHF, & penerima dengan bicu 1/4 inci.

Pilih daripada 20 kekerapan buat julat berkesan 40-65 kaki (12-20 meter), & persediaan bebas masalah. Mikrofon lavalier sendiri memakai penyambung kecil-XLR, manakala penerima boleh digunakan dengan kabel penyesuai seperempat inci ke tiga.5mm buat peranti yang lebih kecil.

Peninjau sudah memuji nilai mikrofon buat wang, mencatat kualiti bunyi yang hebat & kemudahan penggunaan. Jika anda pergi ke ulasan Amazon, anda dapat melihat beberapa contoh video pada mana sistem FIFINE sudah digunakan, jadi anda boleh menciptakan fikiran anda sendiri.

Satu-satunya kelemahan sebenar seolah-olah membina kualiti, yang sentiasa terikat buat menderita pada titik harga ini.

2. Movo LV20 Dual Capsule Lavalier Microphones

Mencari persediaan dual mikrofon tetapi mahu mengelakkan membawa pengadun beserta? Biasanya anda memerlukan perkakasan audio tambahan buat merakam dua mikrofon sekaligus ke satu sumber, namun nir menggunakan Movo LV20 .

Movo sudah menghasilkan mikrofon dwi-kapsul yg beroperasi pada satu baris. Ini dikuasakan melalui bateri LR44, yang bermaksud sistem akan berfungsi menggunakan kebanyakan kamera dan perakam audio yang menerima jack TRRS tiga.5 mm.

Sistem ini baik buat merakam kedua-dua pewawancara dan subjek yg berdiri agak rapat beserta. Ia jelas bertujuan buat pengeluar pada anggaran yang ingin berkecimpung cahaya, dan pengulas kelihatan seperti kualiti bunyi holistik dan serba boleh setup.

Movo juga menghasilkan mikrofon berkuasa tunggal buat sedikit lebih murah, sekiranya anda hanya memerlukannya.

3. Mikrofon Omnidirectional PowerDeWise

Duduk pada tengah lapangan antara sub-$ 10 dan nama jenama peringkat masuk merupakan PowerDeWise OmniDirectional Lavalier Microphone . Ia menggunakan bicu TRRS 3.5mm 4-pin yang disambungkan pada kord akbar 59 inci (1.Lima meter). Di samping itu, anda pula menerima kord tambahan 79-inci (dua meter) tambahan.

Anda juga akan mendapatkan balutan velcro buat mengikat kabel tambahan yang nir diingini, penyesuai TRRS tiga-pin, dua muffs angin, kes dibawa, & klip yg diperlukan buat melampirkan mikrofon ke pakaian. Ulasan sangat baik secara holistik, terutamanya buat kemasukan kabel sambungan akbar-besaran.

Nota: Ini adalah mikrofon pasif, jadi ia tidak akan berfungsi dengan peranti yang memerlukan mikrofon berkuasa.

4. BOYA BY-M1

apabila anda menghabiskan lebih sedikit anda boleh mendapatkan sendiri mikrofon lavalier berkuasa, seperti BOYA BY-M1 , yang menggunakan bateri LR44 buat menaikkan keserasiannya dengan asal yg memerlukan mikrofon luar berkuasa. Ini termasuk sistem kamera profesional, kamera tanpa mirror & SLR, & peranti yg kekurangan amplifikasi.

Termasuk kabel 20 inci (50cm), lengkap dengan penyesuai seperempat inci. Anda jua akan mencari klip & muff angin pada dalam kotak, bateri, dan kes dibawa buat menyimpannya bersama-sama. Mikrofon menangkap audio 360ยบ, dan anda boleh menukar antara mod berkuasa & mod pasif / telefon pandai  memakai suis dalam petak bateri.

Peninjau sudah memuji BY-M1 untuk kualiti suara, informasi bahawa beliau merupakan mikrofon berkuasa, & kabel panjang yang masih ada pada dalam kotak. Ia popular dengan YouTubers dalam aturan, penghasil filem amatur, & sesiapa yg mencari cara yang murah buat menangkap wawancara dan istilah-istilah yang dituturkan.

BOYA jua menghasilkan pek kembar, yg termasuk 2 mikrofon & seluruh aksesori yg anda perlukan, dalam kadar diskaun.

5. Micens Condenser Omnidirectional Mic

Pada akhir paling murah spektrum merupakan AUFGELD Omnidirectional Condenser Mic , mikrofon lavalier sub-$ 10 dari jenama yang nir pernah anda dengar. Pada harga rendah seperti ini, anda tidak boleh menjangkakan banyak, tetapi kami telah memilihnya kerana kelantangan semata-mata (ulasan) Amazon ulasan positif . Untuk harga, ini seolah-olah melakukan kerja.

Mikrofon lavalier ini dilengkapi dengan kord 59-inci (1.5 meter) yg lebih panjang dengan dongkrak tiga.5mm. Ia memakai TRRS, yg bermaksud dia boleh digunakan dengan kebanyakan telefon pintar sebagai mikrofon. Ia juga dilengkapi menggunakan penyesuai untuk meluaskan keserasian telefon pintar atau komputer riba.

Di dalam kotak, anda akan mendapati mikrofon itu sendiri, dua klip, dua muffs angin, penyesuai, & kes membawa gampang. Pada titik harga ini membina kualiti & ketahanan mungkin menjadi kebimbangan, namun ini mungkin menciptakan mikrofon “gunakan” yg sinkron dalam situasi pada mana anda nir ingin risiko gear mahal anda.

Nota: Ini adalah mikrofon pasif, jadi mungkin nir berfungsi menggunakan baik dengan beberapa peranti (seperti kamera digital SLR / kamera tanpa mirror) yg memerlukan mikrofon luaran yg berkuasa. Ia harus berfungsi menggunakan baik menggunakan telefon pintar & menjadi mikrofon buat PS4 & peranti yg serupa.

Bonus: RODE smartLav +

Di bahagian atas spektrum merupakan nama yg biasa dalam alat-alat audiovisual. RODE menghasilkan segala-galanya menurut produk pengguna buat mikrofon senapang patah profesional, jadi anda membayar buat nama & kualiti bunyi & daya tahan syarikat dikenali.

Itulah sebabnya RODE smartLav + itu sendiri merupakan kasus yang sangat asas. Ia merupakan mic pasif, jadi dia hanya akan berfungsi dengan telefon pintar dan perakam yang memiliki penguat terbina pada. Ia memakai TRRS melalui dongkrak tiga.5mm, yang bermaksud beliau harus berfungsi dengan kebanyakan telefon pintar, tablet, & personal komputer  riba. Anda memerlukan penyesuai Lightning-to-tiga.5mm buat iPhone yang lebih baru .

SmartLav + menggunakan kabel diperkuat kevlar buat ketahanan yg lebih baik. Di pada kotak anda akan mendapati lavalier, klip, muff angin, dan kes dibawa. RODE mengesyorkan menggunakan pelaksanaan RODE Rec buat iOS, yg menurut pengulas membantu membersihkan audio & mengasingkan suara latar belakang.

Nota: Ingat, mikrofon ini nir dikuasakan, jadi mungkin nir berfungsi menggunakan seluruh kamera & perakam audio. Ia juga boleh menelan belanja lebih sedikit daripada $ 50, bergantung pada tempat dari anda.

Murah Masih Lebih Baik Daripada Mikrofon Terbina Dalam Anda

Walaupun mikrofon lavalier ini murah, mereka masih akan memberikan bunyi yg lebih baik daripada kebanyakan mikrofon terbina dalam. Peletakan mikrofon memiliki banyak kaitan menggunakan kualiti suara sebagai mikrofon yang anda pilih, & sistem lavalier ini menjadikannya lebih mudah buat mendapatkan audio yang konsisten menggunakan tahap yang sama.