Lompat ke konten

5 Polisi Insurans Teratas yang Perlu Anda Beli sebelum Memindahkan Perniagaan

Situs Bisnis, Polisi insurans membantu anda bertahan dari segi kewangan dalam senario krisis. Semasa anda menjadi tuan rumah perniagaan, terdapat beberapa polisi insurans yang akan memastikan bahawa anda tidak kehabisan perniagaan atau perlu menggali simpanan peribadi anda untuk memastikan perniagaan tersebut terus hidup. 


5 Polisi Insurans Teratas
Polisi Insurans Teratas


5 Polisi Insurans Teratas


Polisi insurans kritikal mengurus pelbagai aspek perniagaan termasuk pengangkutan, harta benda, sumber manusia, dan aset penting lain milik syarikat.

Di sini, kami akan menyenaraikan 5 polisi insurans teratas yang mesti anda laburkan semasa memulakan perniagaan baru anda dan merancang untuk memindahkannya di masa hadapan.

#1. Insurans Logistik


Membeli insurans logistik adalah idea yang bagus apabila anda mengetahui bahawa anda akan sering memindahkan barang pejabat anda dari bandar ke bandar atau negeri ke negeri. Insurans logistik akan melindungi sebarang kerosakan yang disebabkan oleh artikel syarikat anda semasa memindahkannya. 

Anda wajib mendapatkan insurans logistik sekiranya perniagaan anda melibatkan barang bergerak untuk pelanggan anda menggunakan trak kargo, kapal, atau melalui udara. Insurans logistik mengurus barang-barang yang salah tempat atau rosak semasa pemindahan.

#2. Insurans Pergerakan Khas


Insurans bergerak dikurung khas untuk perniagaan yang berpindah dari satu tempat ke tempat lain, beberapa kali dalam setahun. Insurans bergerak menguruskan pembungkusan dan penghantaran semua barang berharga pejabat dengan selamat dari lokasi pejabat lama anda ke yang baru.

Insurans bergerak khas bersama dengan insurans logistik menyediakan perlindungan lengkap semua aksesori penting seperti komputer, pemacu data, fail salinan cetak, dan lain-lain yang penting bagi syarikat anda. Skim insurans bergerak khas terbaik adalah sah apabila anda memindahkan artikel anda di peringkat antarabangsa juga, memberikan anda ketenangan fikiran untuk semua barang berharga yang sedang dalam perjalanan. Beberapa penggerak dan pembungkus berhubung dengan syarikat insurans yang menyediakan insurans bergerak dengan harga diskaun bergantung pada dan jarak pemindahan yang ingin anda lakukan.

#3. Insurans Harta Boleh Ubah


Pelaburan harta tanah adalah pelaburan terbesar yang dibuat oleh perniagaan anda selama tempohnya di satu lokasi. Insurans harta tanah yang dapat diubahsuai menangani semua masalah kewangan yang mungkin anda hadapi semasa mengosongkan pejabat lama anda dan beralih ke yang baru. 

Skim insurans harta tanah terbaik memberikan perlindungan bagi kehilangan pendapatan yang berlaku untuk harta tanah yang anda miliki semasa melancarkan pelbagai aksesori.

#4. Insurans Peribadi


Adalah idea yang baik untuk mendapatkan insurans peribadi bersama dengan skim insurans bergerak khas agar transit tidak mempengaruhi simpanan anda sekiranya berlaku sesuatu yang tidak betul. Skim insurans ini bertindak sebagai lapisan perlindungan kedua bagi anda dan perniagaan sekiranya skim insurans lain gagal memperoleh pulangan.

Insurans peribadi selalu bertindak sebagai pelaburan yang baik bagi orang yang ingin mendapatkan aset peribadi mereka yang mungkin atau tidak berkaitan dengan nama syarikat.

#5. Insurans Acara


Insurans acara khas menyediakan perlindungan perubatan untuk semua tetamu pesta perniagaan anda, yang dihoskan di tempat yang jauh dari pejabat anda. Ada kemungkinan yang adil bahawa insurans liabiliti pihak ketiga tidak menanggung perbelanjaan seseorang yang terluka di pesta / acara yang dianjurkan oleh syarikat. Insurans acara khas boleh membantu anda sekiranya berlaku.

Baca juga: 6 Manfaat Kesihatan Almond Setiap Wanita Perlu Tahu Tentang

Kesimpulan


Selalu disarankan untuk membeli polisi insurans yang dirancang untuk bergerak dan disesuaikan mengikut keperluan perniagaan anda pada peringkat awal perniagaan itu sendiri. Ini akan membantu perniagaan anda dalam jangka masa panjang.