Lompat ke konten

5 Telefon Pembakar Terbaik untuk Melindungi Identiti Anda

  • oleh

Situs Bisnis, Apabila Anda mahu mencari informasi tentang telefon pembakar terbaik untuk melindungi identiti Anda, maka anda telah menemui artikel yang tepat, kerana dalam artikel ini penjelasan akan diberikan dengan jelas.

Telefon Pembakar Terbaik
Telefon Pembakar Terbaik


Telefon pembakar, peranti yang dimaksudkan untuk menjadi murah, mudah dibuang, dan servis yang kurang invasif mungkin mempunyai tujuan yang berbeza. Sama ada anda mempunyai cadangan untuk membuang beg anda ketika dalam perjalanan atau berharap dapat meminimumkan pengawasan, ada pilihan di luar sana yang tidak akan memecahkan bank.

Kami telah mengumpulkan beberapa telefon pembakar terbaik yang ada hari ini untuk memulakan anda.

Mengapa Menggunakan Telefon Burner?

Terdapat banyak sebab mengapa anda mungkin mahukan telefon pembakar. Walaupun laporan berita sering mengaitkannya dengan jenayah, alat ini sangat berguna untuk semua jenis alasan yang sah. Mereka cenderung tahan lasak, mempunyai daya tahan bateri yang hebat, dan yang paling penting, cukup murah.

Selain itu, telefon pembakar boleh berguna untuk melindungi identiti anda. Contohnya, telefon pintar anda akan menyimpan banyak data peribadi di dalamnya. Kehilangan telefon anda dan itu boleh menyebabkan anda berisiko mencuri identiti. Telefon yang lebih sederhana dan lebih murah mungkin hanya mempunyai pesanan teks, panggilan telefon, dan kenalan di sana.

Memandangkan kebanyakan pilihan hanya bergantung pada sambungan 2G atau 3G, anda tidak mungkin menggunakan internet dengan cara yang sama, selain mungkin mengakses e-mel atau mendapatkan arahan. Dengan mengambil kira semua ini, mari kita lihat telefon bimbit apa yang kita anggap sebagai beberapa telefon pembakar yang terbaik.

1. Nokia 3310 3G

Telefon Pembakar Terbaik


Sekiranya anda dibesarkan pada tahun 1990-an, maka anda akan ingat Nokia 3310 yang asli, salah satu telefon bimbit yang paling popular sepanjang masa. The Nokia 3310 3G adalah satu pengemaskinian daripada peranti yang ikonik dengan skrin warna dan keupayaan 3G. Walaupun ini hampir dua generasi teknologi tanpa wayar di belakang, jadi ia tidak akan menawarkan kelajuan internet terpantas, ia mempunyai kegunaannya.

Sebagai contoh, ia akan berguna bagi seseorang yang akan pergi ke festival pada hujung minggu. Anda boleh menghubungi dan menghantar mesej kepada rakan anda sekiranya anda kehilangannya, dan, berkat 3G, anda mungkin dapat mencari mereka di peta. 

Selain daripada kemampuan 3G, telefon ini mempunyai masa tunggu 27 hari yang besar — ​​lebih dari cukup untuk cuti hujung minggu, misalnya. Bahkan ada versi terbaru Snake, permainan mudah alih pra-internet klasik, untuk dimainkan.

Kami mengkaji semula Nokia 3310 yang dihidupkan semula pada tahun 2017. Pada masa itu, kami tidak menyangka ia menawarkan nilai wang. Walau bagaimanapun, telefon ini telah berkembang sejak bertahun-tahun dan telah menjadi salah satu telefon pembakar berpatutan terbaik yang ada.

2. Plum Ram 7

Telefon Pembakar Terbaik


Seperti disebutkan, telefon bimbit cenderung agak kasar. Contohnya adalah Plum Ram 7 , yang kelihatan seperti sesuatu yang dapat menahan kejatuhan dari kisah ke-37. Telefon bimbit ini mempunyai reka bentuk yang membatasi kerosakan, jadi ia mesti tahan satu atau dua ketukan.

Telefon bimbit ini juga 3G, jadi ia akan dapat mengakses internet, walaupun tanpa banyak ciri yang kami harapkan. Ini akan menjadi telefon yang sangat baik untuk perjalanan mendaki atau aktiviti serupa. Peringkat tahan debu dan air IP68 akan memastikan anda tidak akan mudah merosakkannya jika anda menjatuhkannya ke pasir atau sungai.

Telefon bimbit ini juga tidak terkunci, yang bermaksud anda boleh memasukkan sebarang kad SIM dari pembawa yang serasi ke dalamnya. Oleh itu, anda dapat mencari penyedia dengan liputan terbaik di destinasi anda dan menggunakan rangkaian mereka. Telefon ini mempunyai masa bercakap 35 jam yang luar biasa dan waktu tunggu 900 jam.

3. Nokia 8110 4G

Telefon Pembakar Terbaik


Nokia lain, kali ini Nokia 8110 4G dirombak . Walau bagaimanapun, tidak seperti 3310, ini adalah telefon bimbit slaid. Walaupun sebahagian besarnya peninggalan zaman dulu, peranti ini dilengkapi dengan penutup plastik di atas butang. Ini meluncur ke bawah untuk menunjukkan papan kekunci sehingga anda dapat mengakses fungsi telefon.

Ia agak murah, dan penutup mulut slaid mempunyai udara retro-sejuk. 8110 mengatasi telefon bimbit lain dalam senarai ini dari segi kesambungan. Pengguna dapat menikmati semua keajaiban 4G, jadi anda seharusnya tidak mempunyai masalah dengan fungsi internet asas. Ia mempunyai masa tunggu 25 hari, yang merupakan bahagian terbaik dalam sebulan.

Ia juga mempunyai masa bercakap 7.5 jam, jadi bateri anda akan habis. Ketahuilah bahawa menggunakan internet akan menghabiskan bateri dengan lebih cepat, jadi anda perlu menggunakannya dengan berhati-hati dan memastikan anda mematikan data ketika anda tidak menggunakannya. Menariknya, 8110 yang asli adalah telefon yang digunakan Neo di The Matrix!

4. Alcatel QUICKFLIP 4044C

Telefon Pembakar Terbaik


The Alcatel QUICKFLIP 4044C adalah contoh yang sangat baik telefon pembakar murah. Seperti yang lain dalam senarai ini, ia dilengkapi dengan ciri kemunduran novel. Dalam kes ini, 4044C adalah telefon bimbit. Walaupun reka bentuk ini telah melihat beberapa kebangkitan moden, iaitu Motorola Razr 2020, ia masih mempunyai unsur nostalgia yang sejuk.

Namun, satu ciri tambahan yang menonjol adalah kemampuan suara HD pada telefon. Ini menjadikannya pilihan yang ideal untuk persekitaran yang bising seperti konsert atau festival muzik, di mana anda mungkin tidak mendengar rakan anda di telefon biasa. Keupayaan Suara HD akan menyaring kebisingan latar, menjadikan suara pemanggil lebih jelas.

5. Zanco Tiny T1

Telefon Pembakar Terbaik


The Zanco T1 kecil perlu mengambil hadiah untuk telefon bimbit yang paling padat dalam senarai ini. Baiklah, kerana ia adalah telefon terkecil di dunia. Sakit dan bosan memancing kek daging Samsung yang tidak berat sebelah dengan anda? Kemudian Zanco Tiny adalah untuk anda.

Sekiranya anda pergi ransel atau mendaki untuk tujuan fotografi, anda mahu semua berat peralatan kamera anda. Anda boleh memasukkan telefon ini ke dalam poket mana pun, dan anda juga tidak akan melihat perbezaannya. Terima kasih kepada pengubah suara berasaskan perisian 14-pilihan, ini adalah telefon yang sangat baik jika anda juga ingin melindungi identiti anda.

Ia juga mempunyai masa bercakap 180 minit dan waktu tunggu tiga hari. Sangat sesuai untuk perjalanan hujung minggu yang singkat. Perkara yang hebat adalah, ia adalah telefon yang sangat asas. Oleh itu, jika anda mengambil cuti bebas dari kehidupan seharian, anda masih boleh menghubungi seseorang sekiranya anda memerlukannya.

Baca juga: Mengapa Anda Perlu Meningkatkan Ke Solid State Drive

Ringkasan

Apa sahaja yang anda perlukan telefon pembakar yang murah, terdapat banyak pilihan di pasaran. Sama ada anda sedang menuju ke festival, berkhemah pada hujung minggu, atau hanya mahukan telefon bimbit asas yang murah, telefon yang disertakan di sini pasti mempunyai penutup anda.

Walaupun begitu, jika anda ingin mengekalkan ciri telefon pintar anda, sementara masih mendapat kelebihan telefon pembakar, periksa beberapa aplikasi terbaik untuk nombor telefon pembakar sementara.