Lompat ke konten

Anda Boleh Bayar buat Subway dan Bas NYC dengan Mengetuk Fitbit Anda

  • oleh

Kemudian ada orang yang mengambil berat tentangnya sehingga mereka menggunakan peranti Fitbit untuk mengesan aktiviti mereka dan menguruskan matlamat kesihatan mereka . Dan buat orang-orang pada NYC , bepergian pada sekitar bandar lebih mudah berdasarkan sebelumnya, kerana anda tidak lama   lagi boleh membayar pengangkutan umum  menggunakan model Fitbit eksklusif.


Bermula dalam 31 Mei, orang-orang dengan jam tangan dan peranti pengesan Fitbit Pay -enabled akan bisa memanfaatkan & membayar setiap perjalanan di kereta barah bawah tanah & bas pilihan termasuk seluruh bas Staten Island & tren 4, 5, 6 antara Grand Central & Atlantic Avenue-Barclays Centre .

 Perkongsian itu merupakan sebahagian daripada program percubaan bayaran tambang baru New York City yg dikenali menjadi OMNY, atau One Metro New York . Dengan OMNY, New Yorkers akan dapat menggunakan peranti pandai  – termasuk Fitbit Charge 3 Edisi Khas , Edisi Khas Fitbit & peranti Fitbit Ionic – dengan mudah mengangkut pengangkutan tanpa sapuan yang ditakuti Metrocard.

“Kami sentiasa mencari cara buat menaikkan pengalaman transit & membantu New Yorkers & pengunjung sama-sama hingga ke tujuan mereka dengan lebih cepat dan membuat bayaran lebih mudah, dan kini   mereka boleh berbuat demikian menggunakan mana-mana Fitbit yg boleh digunakan yang menyokong Fitbit Pay menggunakan ketukan gampang pergelangan tangan, “kata Al Putre, pengarah eksekutif OMNY, pada satu kenyataan.

Namun New York bukanlah satu-satunya yg boleh meninggalkan dompet mereka tersungkur. Fitbit Pay berfungsi dalam tujuh sistem pengangkutan di seluruh global termasuk Chicago, Singapura, Sydney, Vancouver, London, dan Taiwan.

“Apabila kami memperluaskan penggunaan Fitbit Pay buat bekerja dengan MTA dan sistem transit utama yang lain di semua global, kami membolehkan para pelanggan kami buat selamat & mudah membayar transit menggunakan peranti yg kompatibel dan mempunyai bateri yang panjang kehidupan – semuanya menjadikannya lebih mudah buat pergi ke hari mereka, “kata pengasas dan CEO syarikat Fitbit James Park dalam satu kenyataan.


Fitbit Pay sekarang tersedia di 42 negara di semua dunia dan berfungsi menggunakan rangkaian American Express, Mastercard, & Visa. Wallet Fitbit boleh menampung sehingga enam kad kredit & digunakan buat membayar mana-mana pembayaran tanpa sentuh diterima.

Pembayaran tanpa perhubungan di MTA pada masa ini hanya tersedia pada harga penuh, bayar-per-naik pada laluan pilihan. Selain memakai peranti Fitbit, penunggang akan dapat menaiki kereta bawah tanah & bas menggunakan mengetuk kad tanpa sentuh, telefon bimbit, atau peranti dpt digunakan lain. OMNY dirancang buat ditempatkan pada semua bas MTA dan kereta bawah tanah menjelang 2020 & lalu di seluruh rantau New York.