Lompat ke konten

Apa yang Kami Makan Minggu Ini: Croque Madames, Ceviche & Absinthe Cocktails

  • oleh

Makanan ini mengikut gaya yg sama dengan apa yang anda sudah memahami dan suka  menggunakan formasi, dan menghiburkan kelas-kelas yg kaya, seperti parfait hati ayam, sup bawang Perancis dan siput-bibit beku menggunakan gembira pada mentega bawang putih. Terdapat jua salad endorsing yg indah yg menyerupai dadih kambing menggunakan menonjolkan kepingan jeruk zesty buat memeriahkan langit-langit. Perlombongan sukar buat dipilih tetapi mereka melakukan frit steak yang bermakna, dan daging lembu mereka ‘au poivre’ pastinya nir berfungsi pada lada. The schnitzel adalah masterclass dalam kuasa kesederhanaan – rangup di luar, berair dalam & ditaburi pada serpih garam, separuh lemon disediakan sebagai pilihan yg berkembang. Anda boleh duduk & mencuba berjam-jam pada ruang makan, atau jatuh di bahagian hadapan pada sebelah bar buat croque cepat (monsieur atau madame) dan segelas sesuatu yg memuaskan.


Masa koktail tidak sebagai lebih bergaya daripada di Blue Bar The Berkeley. Direka sang David Collins dalam biru Lutyens yg tersendiri, menggunakan sinar lampu merah sultry, ia merupakan failsafe jika anda ingin mengesankan atau, sebenarnya, buat kagum sendiri. Anda sahih-sahih mencicipi seolah-olah anda berada dalam den pribadi, walaupun agak glamor. Dan warta gembira adalah bahawa beliau baru saja mendedahkan hidangan koktail baru.

Stick dengan Negroni anda apabila anda mahu, tetapi jika anda mahu anak lelaki lebih banyak pilihan, sila lihat Menu Meta. Dengan ilustrasi di sebelah setiap item, ideal bila anda berada dalam mood buat sesuatu yang anda tidak memahami apa yg pada akhir hari yang panjang – lihat apa yang visual otak anda memandu anda ke arah & anda nir perlu membaca bahan-bahan senarai; dia merupakan kaedah yg sangat berkesan. Setiap penciptaan dibuat menggunakan perhatian yang teliti terhadap perincian (praktiknya ‘meta’ dalam diri mereka), dari suhu individu pada mana setiap minuman dihidangkan ke kesejahteraan buatan & infus. Kami mencadangkan ‘Roti merupakan Emas’, yang menggabungkan rum menggunakan roti panggang (diambil dari residu-sisa hotel buat mengurangkan residu) sebelum dipasarkan dengan casamel caramel, mead dan Laurent-Perrier. Jika hari ini benar-benar sukar, pilih ‘Kryptonite’ – nama yang sinkron buat elixir hijau bercahaya yang menggabungkan coklat absinthe, bourbon, liqueur pudina & koko. Anda akan menerima rasa talenta yang latif tanpa ada pertanda-pertanda keburukan pada sini. Blue Bar adalah jauh buat berkelas untuk itu, selepas seluruh.

Sekiranya sebuah restoran bertukar sebagai 150 (ya, satu setengah abad yg lalu) maka anda tahu terdapat sesuatu yang sepatutnya sepatutnya. Dan House Quality Chop, di Farringdon, adalah galat satu penerima paling ramai di mana-mana dalam waktu tertentu (kentang goreng misalnya Jenk chunky merupakan perkara-perkara legenda yg sepenuhnya disenangi) tetapi terutama kini   bahawa ia mempunyai ulang tahun buat meraikan. Dan yang akbar dalam masa itu. Dan sajian spesial   untuk menandakan insiden itu.

Sejak dilancarkan semula dalam tahun 2012 pada bawah pengetua kepala Shaun Searley, The Quality Chop House sudah terkenal menggunakan masakan Britain yang relatif tidak menyenangkan tetapi cukup lazat – memperkayakan, substansial, inovatif tanpa mempamerkan & sentiasa menggunakan bahan-bahan yang segar. Menu ke- 150 mempamerkan yg terbaik menggunakan sajian termasuk brioche lemak daging sapi dengan parfait hati itik dan truffle hitam, belut jeli dan kacang-kacangan dengan buttermilk & herba, dan Dexter daging sapi menggunakan kentang confit & sebidang sayuran mince dalam roti bakar. £ 45 menerima anda empat kursus & segelas Moët, hanya buat mendapatkan parti pergi.

Ketika demam isu panas akhirnya mengancam buat datang, ini merupakan momen yang sempurna buat menangkap Siri Tulum Brunch pada restoran Mexico, Ella Canta, berhampiran Hyde Park, sebelum kemunculannya. Menu ini telah direka spesial   oleh penaung chef Martha Ortiz dengan kehidupan pantai Tulum, yang bermaksud rona dan rasa yang besar , margaritas yang mengalir bebas – termasuk punchy (dalam kedua-2 deria kata) versi oren darah & kembang sepatu – & restoran DJ pemastautin bermain lagu-lagu suri rumah yang dipilih oleh kelab pantai Coco Tulum. Mungkin terdapat rombongan tarian pada tepi meja buat menonton kerana anda mengetuk taco daging babi anda jua. Hidangan pendirian termasuk ceviche tropika, yang memakan irisan seabass pada juz buah semangat menggunakan gigitan cili dan kemangi pada atas, ditambah tostada gurita & churros Mexico.