Lompat ke konten

Apa yang Kami Makan Minggu Ini: Toasties Keju, Oxtail Dumplings, Burgers Galore

  • oleh

Mulakan dengan roti bazar, yang tidak bermakna rata- rata kamu: roti rata yang panjang serta nipis yang merasakan rentetan rangup antara naan serta pretzel. Dia hendak lenyap dengan kilat namun cuba ingat buat memulihkan sebagian tapenade masin bila kamu boleh. Ataupun kepala terus ke dalam mezze serta miliki mast- o khiar( piring yoghurt yang indah yang ditaburkan dengan pistachio serta rose) yang meminta buat sebagian karbohidrat yang menyendiri. Brus sambusach merupakan samosas kunyit yang dipadati dengan ubi jalar yang hendak memperbaiki tiap hari yang panjang, disajikan dengan semangat tomato, serta seluruh hidangan utama penuh dengan bumbu serta buah serta kehangatan serta keelokan; spesialnya, kamu butuh merasai josh sama- sedikit labu oxtail( semacam ravioli) dalam sup, berminyak dengan ceri masam serta kacang ayam. Berangkat, makan, serta kamu hendak berasa sangat panas- hangat.


Sekiranya dia tidak begitu sejuk, kami hendak memanggil Standard yang ialah bukaan terpanas di London pada tahun ini. Hotel UK yang awal dari rantaian American boutique dengan nama yang sama saat ini dibuka di Kings Cross serta dia menawarkan 2 tempat makan di tingkatan dasar, dengan penubuhan bangunan atas bumbung( bersiar- siar di situ). Standard Double merupakan apa yang mereka panggil suatu pub, namun dia lebih ringkas daripada pembohong jiran serta, bersama- sama beban bir kraf, melayani sebagian slider anjing panas yang sangat baik serta burger yang telah populer di Insta.

Di sebelah merupakan Isla, suatu restoran yang lebih resmi, meski segala lantai memiliki atmosfer santai, kami berani berkata atmosfer yang menyenangkan yang membuat kamu selesa. Fikirkan pencahayaan redup serta corak 7 Puluh, dengan novel yang sedia buat dibaca serta banyak jadual buat bekerja ataupun duduk dengan kopi pada siang hari. Meja- meja restoran menumpahkan ke teres, serta kamu boleh makan santapan chef Adam Rawson dari makan pagi sampai makan malam, apabila kamu mau membuat dedaunan buat daging babi Iberico, yang dipadati dengan hangat di luar serta disajikan dengan sos chimichurri serta daikon jeruk. Cari laporan penuh Esquire menimpa The Standard dalam isu September/ Oktober baru kami, keluar saat ini.

Makan tengahari boleh, umumnya, jadi salah satu daripada 2 masalah: suatu perkelahian yang sempurna dari alpukat pada roti bakar, ataupun segala dekaden sejauh hari- semua peraturan yang tidak diendahkan. Yang terakhir merupakan jauh lebih menyeronokkan, serta pemakaian yang jauh lebih baik daripada masa hujung minggu yang berharga. Namun entah gimana, sesetengah Encik Dabbous sudah memasukkan alpukat yang terdapat pada roti bakar pada menu makan tengah hari barunya di Michelin- starred Hide, di Mayfair, di tengah- tengah opsi makan malam yang tidak bisa dinafikan.

Menu set merupakan£ 48 seseorang, yang curam namun opsi melayan yang layak kerana kamu dibawa kursus selepas kursus hidangan yang murni serta lazat, dimulakan dengan Bellini. Pembuka yang dikongsi tercantum zaitun hijau bulu yang diasinkan dalam rosemary, lobak fresh fresh dengan taramasalata sangat elegan yang sempat kamu jumpai, tiram Porthilly, roti rata dengan hummus bit, serta tempura aubergine. Serta cuma selepas itu kamu memulakan permulaan, semacam burrata serta tomato dengan sup tomatoey serta minyak herba yang luar biasa tomatoey, serta seseorang penjual koboi yang betul- betul renyah serta gembira, serta tiba dengan opsi buat truffle gelap dicukur di atas. Ini seluruh boleh jadi sedikit bila saiz bahagian tidak terbuat dengan baik, serta kamu senantiasa berpuas hati namun menantikan kursus utama; Pilihan- pilihan tersebut tercantum ayam panggang yang sangat selesa ataupun tulang rusuk daging lembu 50 hari yang terbakar yang kamu hendak berasa pilu buat terlepas( terutamanya memandangkan cincin bawang merah serta kek kentang di sebelahnya). Ada pula puding. Apa yang boleh jadi lebih baik buat hujung minggu kamu?

Jason Atherton sudah diubahsuai, dinamakan semula serta pada biasanya mengawal restoran bersaiz saku berlawanan dengan Pollen Street Social berbintang Michelin. Dulu dikenali bagaikan Little Social, 5 Sisa sosial semacam mengundang serta bersahaja semacam biasa, namun berangkat merupakan banquettes kulit merah serta sentuhan bistro Perancis yang lebih keras, digantikan dengan bilik bercorak pistachio menenangkan, lampu gantung bulu serta panel oak moden. Dengan teres di luar, dia merupakan tempat yang betul di salah satu kawasan yang lebih ramai di London, cuma di Jalur Regent. Makanannya merupakan style Atherton dengan style namun lebih ringan- dan lebih British- berbanding saat sebelum ini, dengan koki eksekutif Kostas Papathanasiou memancarkan menu dengan hasil British yang menawan semacam ternakan babi Cumbrian, halibut Hebridean, tomato Isle of Wight, kerang Orkney serta ketam Cornish serta cod.

Dari Lake District tiba pendatang baru tartare daging sapi, daging yang terbungkus dalam tiub cannelloni pasta dengan selai bawang karamel serta saus foie gras. Dia merupakan salah satu hidangan yang penuh dengan perkara- perkara yang lazat yang bisa dengan gampang berakhir semacam sangat banyak- terlalu kaya serta kuat- tetapi tidak sedikit di mari: dia merupakan sinar bagaikan bulu, dengan tiap rasa mengintip dengan jelas lewat. Selesaikan dengan sebagian madu Richmond Park, mengerikan ke atas meringue, ais krim susu serta sirna oat buat plat masa panas manis. Tempat yang bagus buat makan keluarga, ini pula ialah tempat yang hebat buat membeli hidangan makan tengah hari, dengan menu prix fixe 3 kursus buat di dasar£ 25.

Serta apa yang kami hendak bisa bila kami tidak menegaskan kamu dengan besok lama besar besok merupakan Hari Burger Kebangsaan? Ini merupakan karena yang nyaris absurdly dekat dengan hati kita serta satu tawar- menawar yang kita rasa kehormatan buat memberitahu kamu merupakan istimewa£ 7 yang ditawarkan di seluruh tapak Patty& Bun buat hari istimewa ini sahaja. The Burger Day Banger terdiri daripada 2 patties daging lembu, dengan daging mayat lemak usia serta 2 cheddar salai, dalam brioche bun. Ambil satu kala kamu boleh serta kamu hendak berakhir dengan menggembirakan dengan kegembiraan.