Lompat ke konten

Apa yg Kami Makan Minggu Ini: Croque Madames, Ceviche & Absinthe Cocktails

  • oleh

Mereka telah membawa gaya brasserie Eropah yg mesra & hangat kepada bangunan Edwardian yg indah pada jalan raya yg tinggi, yang terletak pada loka yang bersebelahan, batu bata merah dan cat lukisan putih berseri-seri di bawah sinar mentari , awan Paris gelap yg memikat engkau . Poket hitam sukan perempuan   di atas baju mereka dan celemek putih panjang pada sekeliling pinggang mereka, memastikan bahawa keseluruhan keindahan membangkitkan karya seni Chaïm Soutine, pandangan baru eponim restoran yang mendeskripsikan para koki & pelayan di loka kerja pada awal abad ke-20.


Makanan ini mengikut gaya yang sama dengan apa yang anda sudah tahu dan senang dengan kumpulan, dan menghiburkan kelas-kelas yang kaya, seperti parfait hati ayam, sup bawang Perancis dan siput-bibit beku menggunakan gembira dalam mentega bawang putih. Terdapat juga salad endorsing yang indah yang menyerupai dadih kambing dengan menonjolkan kepingan jeruk zesty buat memeriahkan langit-langit. Perlombongan sukar buat dipilih namun mereka melakukan frit steak yang bermakna, dan daging lembu mereka ‘au poivre’ pastinya nir berfungsi pada lada. The schnitzel merupakan masterclass dalam kuasa kesederhanaan – rangup di luar, berair dalam dan ditaburi dalam serpih garam, separuh lemon disediakan menjadi pilihan yang berkembang. Anda boleh duduk & mencuba berjam-jam di ruang makan, atau jatuh di bahagian hadapan di sebelah bar buat croque cepat (monsieur atau madame) dan segelas sesuatu yg memuaskan.

Masa koktail nir sebagai lebih bergaya daripada di Blue Bar The Berkeley. Direka oleh David Collins dalam biru Lutyens yang tersendiri, dengan sinar lampu merah sultry, beliau merupakan failsafe bila anda ingin mengesankan atau, sebenarnya, buat kagum sendiri. Anda sahih-benar mencicipi seolah-olah anda berada pada den eksklusif, walaupun relatif mewah. Dan liputan gembira merupakan bahawa ia baru saja mendedahkan hidangan koktail baru.

Stick menggunakan Negroni anda bila anda mahu, namun jika anda mahu anak lelaki lebih banyak pilihan, sila lihat Menu Meta. Dengan gambaran pada sebelah setiap item, ideal bila anda berada pada mood buat sesuatu yang anda tidak memahami apa yg dalam akhir hari yg panjang – lihat apa yg visual otak anda memandu anda ke arah & anda tidak perlu membaca bahan-bahan senarai; dia merupakan kaedah yang sangat berkesan. Setiap penciptaan dibuat dengan perhatian yang teliti terhadap perincian (praktiknya ‘meta’ dalam diri mereka), menurut suhu individu di mana setiap minuman dihidangkan ke kesejahteraan buatan dan infus. Kami mencadangkan ‘Roti adalah Emas’, yang menggabungkan rum menggunakan roti panggang (diambil berdasarkan sisa-sisa hotel buat mengurangkan residu) sebelum dipasarkan menggunakan casamel caramel, mead & Laurent-Perrier. Jika hari ini sahih-sahih sukar, pilih ‘Kryptonite’ – nama yang sesuai buat elixir hijau bercahaya yang menggabungkan coklat absinthe, bourbon, liqueur pudina & koko. Anda akan mendapat rasa bakat yang indah tanpa terdapat indikasi-indikasi keburukan pada sini. Blue Bar adalah jauh buat berkelas untuk itu, selepas semua.

Berkeley, Wilton Place, London, SW1X 7RL; the-berkeley.Co.Uk

Confit Potato @ House Quality Chop
Sekiranya sebuah restoran bertukar sebagai 150 (ya, satu setengah abad yg lalu) maka anda memahami ada sesuatu yang sepatutnya sepatutnya. Dan House Quality Chop, di Farringdon, adalah salah  satu penerima paling ramai di mana-mana pada waktu eksklusif (kentang goreng misalnya Jenk chunky merupakan kasus-masalah legenda yg sepenuhnya disenangi) tetapi terutama kini   bahawa beliau memiliki ulang tahun buat meraikan. Dan yg besar  pada masa itu. Dan hidangan khas buat menandakan insiden itu.

Sejak dilancarkan semula dalam tahun 2012 di bawah pengetua kepala Shaun Searley, The Quality Chop House telah terkenal menggunakan masakan Britain yang agak tidak menyenangkan namun relatif lazat – memperkayakan, substansial, inovatif tanpa mempamerkan & sentiasa memakai bahan-bahan yg segar. Menu ke- 150 mempamerkan yang terbaik dengan sajian termasuk brioche lemak daging sapi dengan parfait hati itik dan truffle hitam, belut jeli dan kacang-kacangan menggunakan buttermilk & herba, dan Dexter daging sapi dengan kentang confit & sebidang sayuran mince pada roti bakar. £ 45 menerima anda empat kursus & segelas Moët, hanya untuk mendapatkan parti pergi.

Sehingga 31 st Ogos

88 – 94 Farringdon Road, London, EC1R 3EA; thequalitychophouse.Com

Tropical Ceviche @ Ella Canta *
Ketika ekspresi dominan panas akhirnya mengancam buat datang, ini adalah momen yang tepat buat menangkap Siri Tulum Brunch pada restoran Mexico, Ella Canta, berhampiran Hyde Park, sebelum kemunculannya. Menu ini sudah direka spesial   sang penaung chef Martha Ortiz menggunakan kehidupan pantai Tulum, yang bermaksud warna & rasa yang besar , margaritas yang mengalir bebas – termasuk punchy (pada ke 2-dua deria istilah) versi oren darah & kembang sepatu – & restoran DJ pemastautin bermain lagu-lagu suri tempat tinggal   yang dipilih sang kelab pantai Coco Tulum. Mungkin ada rombongan tarian di tepi meja buat menonton kerana anda mengetuk taco daging babi anda pula. Hidangan pendirian termasuk ceviche tropika, yang memakan irisan seabass dalam juz buah semangat menggunakan gigitan cili & kemangi di atas, ditambah tostada gurita dan churros Mexico.

Brunch Tulum yang terakhir berlaku dalam 20 Julai, 11.30 pagi – 4 petang; £ 49 seseorang dengan margaritas tanpa had