Lompat ke konten

Burger ini tidak misalnya yang lain

  • oleh

Jika anda ingin memesan burger tuna pada Redeye Grill , anda perlu sebagai lebih spesifik. Tempat meluncur-&-rumput Midtown Manhattan yg sibuk menyediakan hidangan tuna yang dimasak dalam roti hamburger biasa yg dijalankan oleh nama itu, tetapi mungkin bukan yg anda cari. “Kami sudah menghantar begitu poly orang keluar ke meja – & kemudian pulang ke dapur,” ketawa chef eksekutif Jawn Chasteen. Tidak kerana mereka jelek; mereka bukan sahaja yg dipandang oleh tetamu di Instagram. Itulah sushi burger , yg menipu juga tuna yang diisi antara dua roti, namun roti terbentuk berdasarkan beras & tuna yg mentah jenis yang akan anda temukan dalam sushi sushi tradisional.


Chef di Redeye Grill mula menciptakan sushi burger hampir setahun kemudian. Inspirasi melanda selepas melihat sesuatu yang serupa pada Los Angeles, dan Chasteen memahami dia akan berlepas untuk restorannya juga. “Gulungan tuna pedas adalah keliru satu sajian kami yang paling popular, jadi burger itu hanya satu persembahan yg tidak dikenali buat tetamu,” ucapnya. Gimmik meletup buat Redeye Grill sebelum para chef bahkan boleh secara rasmi menciptakan item menu, menggunakan itu kekeliruan pesanan. Dan kerana beliau nir ditulis dalam batu (atau sebaliknya, dicetak dalam hidangan), Chasteen mempunyai peluang buat bereksperimen dengan kombinasi yg berbeza. Anda boleh memesan roti beras putih atau yang dibentuk dari beras hitam atau campuran quinoa. Dia pula mencuba makanan yang berbeza – sayur-sayuran jeruk dan udang tempura – namun ikan tuna masih sebagai yg paling diperintahkan. Pada malam hujung minggu yg sibuk,

Walaupun beliau mempunyai semua suspek biasa pada roll sushi (halia, alpukat, rumpai laut), dia bukan hidangan Jepun yang paling tradisional yg anda boleh dapatkan. Tetapi sekali lagi, ini adalah New York – hutan konkrit di mana virtual dibentuk. Dan jika impian tadi termasuk burger yang dibentuk menurut sushi , anda niscaya konfiden kita akan menyokong mereka.