Lompat ke konten

Cara Makan Siang Terbaik di Soho

Di Soho, menggunakan Wardour Street dan Jalan Berwick pada depan pintu kami, kami memiliki beberapa restoran makan tengah hari yg terbaik di London – tetapi kami sering mendapati diri kami berjalan-jalan di kedai-kedai sandwic generik yang sama dalam siang hari.


Untuk mengatasi kasus ini, kami merogoh tugas yg menyeramkan buat menyiasat tempat makan tengah hari yg paling bebas atau kurang dikenali di daerah paling bersemangat pada London – buah-buahan yang anda boleh (misalnya) mencuba dengan mencuba loka di bawah. Terima kasih jika anda penuh.

Hoppers – Sri Lanka

Menu pada sini didasarkan  dalam hoppers – pancake yg diperbuat dari beras adas dan santan yg ditemui di butik tepi jalan pada Sri Lanka – yang pemilik Karam Sethi , lelaki pada belakang Gymkhana legenda London, mendeskripsikan menjadi ‘ hamburger India ‘. Dihidang dengan atau tanpa telur & pada samping pemilihan daging curian yg menakjubkan, beliau merupakan makanan ringan yang paling menakjubkan & – sekurang-kurangnya – sesuatu yg sangat unik pada pantai ini.

Saranan: Pergi dengan senama menggunakan kari dan ikan – namun nir sebelum anda merawat diri anda dengan bonemarrow varuval & roti buat memulakan.

Tamarind Kitchen – Indian

Kami mendengar anda. Fikirkan India, berfikir panjang, makan malam glamor. Tetapi koki di Tamarind Kitchen – outlet saudara tertua ke galat satu loka makan terbaik di Mayfair – sudah mencipta sajian platter yang membolehkan anda menikmati hidangan hebat kuliner India kelas pertama tanpa kehilangan jam atau membongkar tali pinggang anda. Sepuluh, sajian ringan yg luar biasa disampaikan dengan segera menurut pilihan daging atau vegetarian, membuahkan ini pilihan yg ideal buat sesiapa yg ingin menarik perhatian.

Saranan: Ini seluruh hebat, namun lada bayi yang disumbat akan meninggalkan anda lebih cita-cita dan seabass chargrilled merupakan salah  satu yang terbaik di bandar.

Papaya – Thai

Satu sandwic tuna atau salad pasta selalu menjadi pilihan yg selamat. Namun siapa yg mahu selamat. Terletak pada Jalan Wardour di Mahkamah St. Anne merupakan Thai takeaway Papaya. Pada sekitar £ 5 sajian, anda akan keluar dengan beberapa perubahan. Antrian panjang, tetapi dia berkecimpung cepat, jadi pastikan anda mempunyai penyepit anda pada siap.

Cadangan: Ayam pad thai atau kari hijau menggunakan ayam dan sayur-sayuran pada atas katil nasi melekit – mudah dan paripurna.

Pitstop Cafe – Pan Asian

Katakanlah pada bawah gazebo pada bahagian atas Jalan Berwick, permata yg terkenal ini menyajikan beberapa makanan Pan Asia terbaik yang kami temukan pada Soho (dari penjual jalanan: hujung penuh yg terbaik). Ia adalah pejabat pejabat Esquire – penuh rasa, murah hati dan dengan hidangan yg bervariasi, anda tertanya-tanya bagaimana di bumi mereka berjaya membuatnya dalam ruang yang kecil.

Lina Stores – Bahasa Itali

Tempat ini sudah sebagai kiblat penduduk Soho mencari daging ternakan berkualiti tinggi, keju & pasta segar sejak tahun  1944 – sebenarnya, Lina Stores adalah deli Itali tertua pada Soho. Kini, mereka sudah memperluaskan tawaran mereka buat memasukkan ruang makan luaran dan (hurray!) Lesen minuman keras buat pergi dengan menu makan tengah hari yg ringkas & lazat. Platters perkongsian yg murah hati, salad segar & – terbaik menurut seluruh – ravioli protesis sendiri yang anda akan meracau kira-kira untuk minggu merupakan urutan hari, seluruh berkhidmat pada galat satu orang cosiest-menonton sudut di daerah itu.

Cadangan: ‘Nduja Calabrese’ adalah sosej Calabrian yg boleh disebarkan menggunakan pedas yang disajikan dalam roti segar dengan roket dan, seperti semua yang lain pada sajian, sangat berharga.

Suvlaki – Greek

Makanan Yunani yang hebat boleh mengejutkan menggunakan sukar buat tiba di London, namun Suvlaki memberikan anda peluang yang tepat buat makan jenis makanan jalanan yang anda dapati di Athens dalam harga yang sangat berpatutan. Berfikirlah poly daging berkualiti yang dimasak pada atas panggang robata & salad lazat – tersaji dalam suasana santai, ramah atau dibawa pergi ke pejabat buat membuat semua orang pada lebih kurang anda cemburu.

Cadangan: Tusuk sate ayam liar merupakan kegembiraan nakal.

Salad Savage

Dilihat oleh giliran yg monoton, semakin sukar buat memanggil Savage Salads rahsia (pastikan anda pulang sebelum 12.15 malam sebelum beliau sebagai terlalu gila) namun dia berbaloi. Idea Chef Itali & peminat kuliner Sweden, apa yang Savage telah terkena merupakan kombinasi yang kelihatannya sporadis sekali hangat, sihat & benar mengisi salad tanpa daun yg lemah. Rasanya sangat indah pula.

Cadangan: Salad ayam dan halloumi dengan kubis merah, couscous & quinoa. Jadikannya yg besar  – anda tidak akan menyesalinya.

Bibimbap – Korea

Dinamakan sempena masakan Korea yg ditandatangani, Bibimbap (secara harfiah bermaksud ‘beras adonan’), memasak makanan keselesaan muktamad – mangkuk mangkuk mangkuk batu yang tersaji dengan daging atau kuliner laut (tauhu disediakan buat sayuran), sayuran tepung & telur goreng. Hidangan lain termasuk mi goreng, salad dan lempeng Korea, menjadikannya keliru satu restoran makan tengah hari terbaik di London.

Kua ‘Aina – Hawaiian

Diucapkan ‘koo-a eye-na’, ini adalah sebuah restoran Hawaii sebenar di tengah-tengah Soho. Penubuhan Hawaii mereka yg terkenal juga menjadi galat satu kegemaran hangout Barack Obama jika beliau pulang ke negeri asalnya. Hancurkan burger 1 / 2lb dengan nanas, sandwic teriyaki marin ayam atau fillet mahi-mahi yang dilingkupi oleh papan papan berbentuk Dick Brewer dan kipas siling tropika. Sebagai cara lain , anda boleh membawanya pulang ke meja anda & merobohkannya pada sana.

Cadangan: Kami pergi ke burger menggunakan alpukat & bacon. Atas alasan yg kentara.

Yoobi – Jepun / Brazil

Bermain di temaki tradisional (sushi roll berbentuk kerucut akbar) asal berdasarkan Asia Timur, sajian tandatangan Yoobi menyediakan bahan-bahan & perisa menurut Brazil, membezakannya berdasarkan tambang biasa. Menggoda dirinya sebagai “temakeria” pertama London, hibrid Jepun / Brazil memperlihatkan hidangan tandatangannya pada 3 saiz yang berbeza, dan kotak sashimi dan roll maki. Terselip seret utama, ia jua adalah tempat yang baik buat duduk santai pada kawasan kalem.

Cadangan: Tuna taki pedas adalah pilihan, yg terdapat dengan salad romaine, crouton, beras, dan sos pedas Yoobi sendiri.

Tabun Kitchen – Palestin

Segala-galanya di menu restoran Palestin ini mengunyah, dari lisan ayam punchy dengan molasses delima (pilihan kami starter) kepada makloubeh kambing yang latif, keajaiban yang dimasak dengan sayur-sayuran panggang, nasi & kacang pinus (utama). Suasana santai kafe tempatan anda dengan makanan berkualiti restoran: pemenang sebenar.