Daftar 8 Aplikasi GPS Offline Terbaik

GPS Offline adalah karakteristik penting buat mana-mana aplikasi peta. Anda akan menggunakannya bila anda menjelajah bandar asing & memiliki perayauan data dimatikan, atau apabila anda memandu ke zon tewas semasa bepergian jalan raya.

Berikut adalah aplikasi GPS luar talian yang terbaik buat Android.

1. Peta Google

Peta Google memberikan cara untuk memuat turun dan menyimpan peta serantau buat kegunaan luar talian-anda hanya perlu melakukan sedikit persiapan sebelum anda meninggalkan tempat tinggal  .

Untuk memuat turun peta, ketik pada menu Lagi (3 baris mendatar) di penjuru kiri sebelah atas, lalu pilih Peta Luar Talian . Google akan mencadangkan beberapa peta buat anda memuat turun dari lokasi rumah dan kerap anda. Anda pula boleh ketik Pilih Peta Sendiri buat memuat turun kawasan lain.

Saiz maksimum peta yang anda boleh muat turun adalah 2GB, yg bersamaan menggunakan kira-kira 200 x 120 batu. Apl secara automatik memadam mana-mana peta yg dimuat turun selepas 30 hari tanpa sambungan internet.

Untuk nasihat lanjut, semak petua Peta Google yg penting buat merancang bepergian .

2. Navigasi GPS Sygic & Peta Luar Talian

Sygic adalah pelaksanaan GPS luar talian yg paling dipasang di Gedung Google Play. Syarikat itu mempunyai perjanjian menggunakan TomTom, membolehkannya menyediakan peta luar talian buat setiap negara pada dunia.

Ciri-ciri lain yg penting termasuk kemas kini   peta percuma, navigasi GPS berpandukan bunyi, dan navigasi GPS pejalan kaki semasa anda berjalan kaki.

Aplikasi ini pula boleh membantu menjimatkan wang anda. Sekiranya anda memiliki sambungan internet, ia secara automatik akan memberi amaran pada anda mengenai tempat letak kereta dan stesen minyak yg paling rendah berhampiran, serta menyediakan maklumat mengenai kamera kelajuan yg akan datang.

Sygic menunjukkan versi percuma & berbayar. Anda boleh mencuba versi berbayar selama tujuh hari bila anda mula-mula memuat turun aplikasinya.

3. OsmAnd

OsmAnd merupakan satu lagi aplikasi peta popular yang berfungsi pada luar talian. Terdapat pula mod pada talian buat masa-masa bila anda mempunyai sambungan data yg boleh dipercayai.

Bahagian GPS pelaksanaan memiliki beberapa ciri utama. Mereka termasuk bimbingan suara, bimbingan lorong, masa anggaran masa ketibaan, mod skrin siang / malam, laluan memandu semasa terbang bila anda merogoh giliran yg keliru, & laluan berbasikal pakar.
Di sesetengah negara, peta luar talian jua memiliki karakteristik-ciri seperti masa pembukaan & kaedah pembayaran yg diterima. Terakhir, ini merupakan pemain aplikasinya yang sepatutnya terdapat. Terdapat plugin berbayar yang memberitahuakn peta laluan buat poly pusat peranginan yg paling popular pada global.

4. MAPS.ME

MAPS.ME merupakan pelaksanaan GPS percuma yg lengkap. Sekiranya anda memerlukan navigasi luar talian, dia pasti bernilai diperiksa.

Dalam mod luar talian, anda boleh menikmati fungsi carian lengkap, navigasi suara, pengiraan semula penghalaan, dan pengangkutan awam. Anda pula akan melihat restoran, ATM, dan tempat menarik. Sekiranya anda dalam talian, anda boleh berkongsi lokasi anda dengan rakan, menambah penanda buku, dan juga membuat tempahan hotel tanpa meninggalkan aplikasinya. Ini menjadikannya aplikasi Android yang hebat buat perjalanan .
Peta ini dikemas kini   oleh OpenStreetMap dan sepenuhnya terbuka.

Pemaju di sebalik pelaksanaan juga telah membuat janji. Semua peta & ciri akan menjadi percuma selama-lamanya; tiada rancangan buat memperkenalkan struktur harga. MAPS.ME disokong iklan dan anda boleh membayar buat membuangnya.

5. MapFactor GPS Navigation Maps

MapFactor adalah satu lagi pelaksanaan GPS percuma yang hebat buat Android.

Jika anda menyalakan apl untuk kali pertama, dia akan meminta anda memuat turun peta buat penggunaan luar talian. Itu kerana tiada fungsi peta pada talian pada sini. Sebaliknya, aplikasi ini memberikan lebih daripada 200 peta individu tersendiri untuk dipilih, termasuk 56 di Eropah & 53 pada Amerika.

Peta ini dianjurkan oleh negara, tetapi tempat padat penduduk mempunyai sub-wilayah yg tersedia. Anda juga boleh mencari peta buat kamera kelajuan di tempat tertentu. Setiap peta menarik datanya berdasarkan OpenStreetMap.

6. DI SINI WeGo

DI SINI WeGo merupakan pelaksanaan lain yang mengkhususkan diri dalam navigasi GPS luar talian. Ia memperlihatkan peta luar talian buat lebih daripada 100 butir negara.

Peta offline termasuk arahan, harga tiket pengangkutan awam, harga perkongsian kereta, & jadual ketika kereta barah dan bas.

Jika anda memasukkan laluan anda, aplikasinya akan membandingkan laluan kereta, basikal, pejalan kaki, teksi, dan pengangkutan awam buat mencari cara terpantas dan paling berkesan kos buat menciptakan bepergian anda. Ia juga akan memberitahu anda sama terdapat bepergian anda lebih tinggi daripada bukit atau menurun.

Anda boleh mengakses maklumat pengangkutan awam untuk lebih daripada 1,300 bandar pada semua dunia, termasuk kebanyakan Amerika Utara dan Eropah.

Seperti MAPS.ME, aplikasi HERE WeGo adalah disokong iklan.

7. CoPilot GPS

Navigasi pada kereta adalah fokus utama CoPilot GPS. Orang yg berjalan kaki hendaklah mengelakkannya.

Aplikasi ini cemerlang pada perancangan laluan. Untuk setiap bepergian, dia menaruh anda 3 pilihan berasingan. Dan buat setiap satu daripada tiga laluan, anda boleh menambah sebagai akibatnya 52 titik laluan individu.

CoPilot pula memiliki ribuan lokasi luar talian seperti hotel, restoran, ATM, dan loka menarik. Anda boleh memakai karakteristik carian untuk mencarinya walaupun anda berada pada mod luar talian.

Anda boleh menikmati percubaan tujuh hari buat karakteristik-karakteristik premium. Ini termasuk peta 3D & pembantu navigasi audio. Setelah percubaan tamat, apl ini membataskan anda ke peta luar talian 2D dan arah pusingan demi pusingan visual.

8. Peta Genius

Versi Genius percuma membolehkan anda memuat turun peta luar talian & menaruh maklumat mengenai loka menarik tempatan.

Sekiranya anda mahukan arahan suara, peralihan semula automatik, isyarat had laju, & laporan lalu lintas hidup, anda perlu menaik tingkat ke versi pro. Anda boleh melakukannya berdasarkan pada aplikasinya.

Peta Genius mempunyai peta luar talian yg tersedia buat sebahagian akbar global. Eropah dan Amerika Utara menikmati liputan 100 peratus.

GPS Adakah Hebat, tetapi Watch Battery Anda!

Kami berharap aplikasi GPS ini membantu anda mendapatkan loka anda pergi, walaupun tanpa data. Namun kami akan meninggalkan anda menggunakan amaran cepat: terus menjalankan aplikasi GPS pada latar belakang menggunakan cepat akan mengalirkan bateri anda.

Sekiranya anda berjalan, cubalah buat meninggalkan GPS anda dimatikan sebesar mungkin. Jika anda memandu, anda wajib  mempertimbangkan buat melabur dalam pengecas kereta, yang adalah aksesori telefon pandai  penting buat menyimpan kereta anda . Kami jua melindungi bagaimana buat menyelamatkan hayat bateri anda di Android jika anda ingin mengetahui lebih lanjut.