Lompat ke konten

Google Akhirnya Berakhir Sokongan buat Glass Google

  • oleh

Google mengakhiri sokongan buat versi Explorer Google Glass. Untuk yang belum memahami, Google Glass adalah peranti realiti yg diperluas yg meletakkan skrin tepat pada depan bola mata anda. Dan Explorer Edition merupakan versi yg ditujukan pada pengguna biasa.


Sejarah Ringkas Google Glass


Letakkan minda anda pulang ke 2012. Google mengeluarkan video konsep untuk sesuatu yg dipanggil Project Glass. Video itu, hanya berjudul “One Day …” menampakan hari dalam kehidupan seorang lelaki yang mengenakan peranti realiti bertambah yg sebagai Google Glass.

Google Glass dikeluarkan dalam tahun 2013, & ulasan Google Glass kami memperlihatkan apa yang kami fikirkan pada masa itu. Walau bagaimanapun, Google Glass menggunakan cepat melumpuhkan menjadi peranti pengguna arus perdana, sebahagiannya ditimbulkan oleh harga dan sebahagiannya disebabkan sang beberapa kebimbangan privasi yg ditubuhkan.

Pada 2017, Google melancarkan Glass untuk perniagaan . Edisi Enterprise Google Glass direka untuk membantu orang dalam pelbagai industri menjalankan tugas mereka. Walau bagaimanapun, versi pengguna Google Glass kini   tewas, dengan Google melepaskan satu pembaruan perisian akhir.

Cara Memperbaharui Masa Akhir Satu Kaca Google


Dalam jawapan Google Glass Help , Google mengumumkan dia mengeluarkan kemaskini perisian akhir buat Google Glass Explorer Edition. Kemas kini   ini “membuang keperluan & keupayaan buat memakai akaun Google anda pada Kaca. Ia pula menghilangkan sambungan Glass buat perkhidmatan backend. “

Memasang kemas kini   ini bermakna anda masih boleh “memakai peranti yang dipasangkan ke telefon anda, mengambil gambar dan video dengan Kaca, & pakai apl sideloaded seperti biasa.” Walau bagaimanapun, dari 25 Februari, 2020, “Aplikasi cermin, misalnya Gmail, YouTube & Hangouts, nir akan berfungsi lagi.”

Google menyatakan bahawa kemas sekarang ini “harus dipasang agar anda dapat terus menggunakan peranti anda tanpa masalah.” Ia boleh didapati kini  , tetapi perlu dipasang secara manual. Arahan penuh, dan pautan ke fail imej yg ditandatangani, boleh didapati di sini.

Baca juga: Peta Google Memperoleh Memuat Turun 5 Bilion Di Play Store


Sekiranya Google Glass Diperbuat menjadi Flop?


Google Glass akan dibincangkan sebagai keliru satu teknologi terbesar yg gagal pada dekad ini. Dan betullah. Ia sangat terkejut jika dilancarkan bahawa beliau nir akan bisa hayati sebagai akibatnya pengebilannya menjadi cara kita akan berinteraksi menggunakan internet (dan satu sama lain) pada masa akan tiba.

Bagaimanapun, lihat sekeliling anda sekarang & anda akan melihat zombi telefon pintar di mana-mana. Yang benar-benar nir ada yang lebih baik daripada seluruh orang berjalan-jalan menggunakan alat dengar dipasang pada muka mereka. Yang menciptakan saya berfikir Google Glass adalah peluang yg nir dijawab.