Lompat ke konten

Ingin Membuat Android Terlihat Seperti Iphone? Coba Cara Ini

Oleh itu, sama ada anda mahukan anda memiliki iPhone, atau anda hanya mahu menggunakan sepenuhnya kesesuaian Android, teruskan membaca buat mengetahui cara menciptakan Android kelihatan misalnya iPhone atau iPad.


Ubah Pelancar Anda

Salah satu cara terbaik buat menukar cara anda kelihatan dengan serta-merta merupakan memasang pelancar pihak ketiga.

Sekiranya anda tidak menyedari, pelancar bertanggungjawab untuk melihat skrin utama peranti anda, bagaimana pelaksanaan bermula, cara anda menciptakan panggilan telefon, & cara anda berinteraksi dengan sistem pengendalian Android yang mendasarinya.

Terdapat pelancar buat memenuhi setiap rasa. Sesetengah penekanan pada reka bentuk yang lebih baik; yang lain mengutamakan fungsi yang lebih baik.

Beberapa peluncur terbaik yg mengakibatkan telefon anda kelihatan seperti iOS termasuk:

Pelancar X Telefon

Dimodelkan dalam iOS 12, X Launcher Telefon bertujuan buat meniru model generasi terkini iPhone pada peranti Android anda. Ini bermakna anda akan mendapati kedudukan pada bahagian atas skrin, tanpa menerka sama terdapat model telefon anda sebenarnya mempunyai satu.

Pelancaran ini meniru pengalaman iOS. Ia termasuk bar carian leret, skrin kunci gaya iOS, versi adat menurut Pusat Kawalan iPhone, togel pintar buat Wi-Fi dan lampu suluh, & pemilihan wallpaper iOS yg terbaik.

Terdapat pembelian dalam apl sekiranya anda mahu mengeluarkan iklan.

ILauncher

iLauncher direka buat kelihatan misalnya iOS 9.

Ia mengalih keluar dulang apl, menggunakan itu meletakkan semua pelaksanaan anda pada skrin primer anda misalnya iOS. ILauncher juga menggantikan ikon lalai beberapa pelaksanaan sistem primer misalnya Telefon, Mesej, Kamera, dan Tetapan buat menjadikannya kelihatan seperti rakan kongsi iPhone mereka.

Malangnya, ikon yang digunakan tidak hidup. Aplikasi jam tidak akan memaparkan masa sebenar, dan pelaksanaan kalendar nir menampakan tarikh yg sempurna dalam imej mini   ikon.

Pakej Ikon iOS buat Android

Satu lagi cara buat menaruh telefon Android anda rasa iPhone adalah menggunakan menggunakan pek ikon.

Untuk menggunakan pek ikon, anda perlu menggunakan pelancar yg menyokong ciri tadi. Anda nir perlu memilih galat satu pelancar yg dibincangkan pada atas. Anda boleh memasang pelancar yang anda suka  menyesuaikannya dengan cara anda sendiri. Lihat senarai pelancar Android terbaik buat mengetahui lebih lanjut.

IOS 11: Icon Pack

Boleh dikatakan pek ikon iOS terbaik buat Android adalah iOS 11-Icon Pack.

Pek ikon ini menawarkan bilangan ikon iOS yang terbesar buat Android. Ini termasuk Galeri, Tetapan, Cuaca, Kalendar, Kalkulator, Kamera, Google Pay, dan poly lagi.

Semua ikon memiliki resolusi 192 × 192. Mereka direka bentuk untuk bekerja pada berukuran 110 peratus dalam grid 7 × 5 memakai Pelancar Nova yg popular.

IUX 12

iUX 12 menggunakan reka bentuk yg sama buat aplikasi misalnya yg ditinjau dalam iOS 12.

Walaupun reka bentuk aplikasinya sedikit lebih segar daripada pilihan sebelumnya, kami masih mengesyorkan pek icon IOS 11 kerana dia mempunyai lebih banyak ikon yg tersedia. Sekiranya anda mahu melihat konsisten di telefon anda, itu penting.

Di samping itu, perbezaan reka bentuk antara iOS 11 dan iOS 12 relatif kecil-diperiksa buat diri sendiri. Walau bagaimanapun, jika mempunyai tweak terkini krusial bagi anda, iUX 12 masih menjadi pilihan yg padat.

Versi Android of iPhone Apps

Anda boleh memasangkan pek ikon dan peluncur di atas dengan aplikasi yg kelihatan misalnya kesamaan iPhone mereka. Ini cara buat menerima pengalaman yg paling lancar. Apabila tidak, beliau boleh menjengkelkan buat melantun antara ikon iOS dan pelancar & pelaksanaan Bahan Android Design.

Sudah tentu, anda nir boleh menggantikan semua pelaksanaan dalam Android anda menggunakan versi iOS, tetapi berikut merupakan beberapa yg anda perlu periksa:

Skrin Kunci IOS12

Seperti namanya, IOS12 Lock Screen berakibat skrin kunci Android anda kelihatan seperti versi terkini skrin kunci iPhone. Ia memperlihatkan pemberitahuan gaya iOS, kawalan pemain muzik yang kelihatan seperti iOS, & pilihan membuka kunci skrin bertema iPhone.

ICalendar

Untuk sesuatu yg menyerupai kalendar iPhone di Android, lihat iCalendar iOS 13. Ia harmonis dengan Google Calendar, menunjukkan kod warna khusus buat acara, menyokong gambaran peta, & mempunyai pengurus tugas bersepadu.

Baca senarai apl kalendar terbaik untuk Android buat lebih banyak pilihan.

IMusic

Dari segi reka bentuk, iMusic adalah aplikasi terdekat yang anda akan dapati ke apl Muzik Apple iOS. Aplikasi ini adalah pemain MP3 penuh yg menyokong pengeditan tag, main balik  tanpa mainan, dan senarai main pandai . Terdapat pula pemasa tidur, pemetik nada dering, dan penyamaan.

ICalculator

iCalculator membawa kalkulator iOS ke Android, termasuk butang nombor bundar  & skema rona.

Sebagai tambahan pada asas-asas, iCalculator boleh log sejarah persamaan anda, menyediakan karakteristik grafik, melakukan penukaran, dan memiliki fungsi ingatan seperti M +, M, MR, dan MC.

Pusat Pemberitahuan iOS 12

Akhirnya, lihat Pusat Pemberitahuan iOS 12. Ia meletakkan skrin pemberitahuan iOS dalam skrin utama Android anda. Oleh itu, anda mendapat akses cepat ke kawalan kelantangan, Bluetooth, Wi-Fi, lampu suluh, mod kapal terbang, kawalan muzik & banyak lagi.

Aplikasi ini jua memiliki beberapa pilihan penyesuaian. Anda boleh memilih pada mana pada skrin pemberitahuan alat ada dan menyembunyikan orang yang anda nir perlukan.

Lebih Banyak Pilihan Penyesuaian Android

Kami nir semestinya mengesyorkan mana-mana peluncur, pek ikon, atau aplikasi ini apabila anda mahu undur yg terbaik pada setiap kategori. Jika kualiti dan karakteristik merupakan keutamaan nombor satu anda, terdapat pilihan yang lebih baik di semua papan.

Walau bagaimanapun, jika anda pergi ke projek ini dengan matlamat tunggal menciptakan peranti Android anda menyerupai IOS seketul mungkin, pilihan yg kami cadangkan merupakan yang terbaik.