Lompat ke konten

Korea Selatan Melancarkan Rangkaian 5G Negeri Segala Dunia Pertama

  • oleh

Dalam perlumbaan buat bagaikan negeri rasmi awal yang melancarkan komersil 5G, Amerika Syarikat serta Korea Selatan telah memerangi kepala ke kepala. Minggu bertepatan pada Verizon melancarkan rangkaian 5G komersil awal memakai telefon pintar 5G yg diaktifkan; Walaupun bagaimanapun, rangkaian 5G komersial Verizon saat ini cuma ada di 2 bandar, Chicago& Minneapolis.


Di balik Verizon, pengusaha gampang alih Korea Selatan SK Telecom, KT serta LG Uplus telah mengumumkan pelancaran rangkaian 5G komersil di seluruh negeri mereka. Proteksi 5G di seluruh negeri dilaporkan sudah dicapai dengan 34, 000 stesen pangkalan 5G di 85 bandar.

Dalam satu realitas, dia melaporkan bahawa 5G boleh mengalami di ibu kota Seoul& kawasan metropolitan sekitarnya, 6 bandar metropolitan lain, mayoritas bersumber pada 85 bandar primer, 70 sentra membeli- belah akbar& kedai diskaun& 464 kampus kolej.

Ketiga syarikat telekomunikasi saat ini menghadirkan pelan mudah alih 5G yg ada buat pembelian, bersama memakai Samsung Galaxy S10 yang baru dilancarkan, telefon pandai

5G yang awal di Samsung. Pelanggan dini hendak menerima akses tanpa had kepada informasi 5G sehingga akhir tahun 2019.

Sudah diramalkan bahawa 3 juta warga

Korea Selatan hendak bergeser pada teknologi 5G menjelang akhir tahun 2019.