Lima Cara Menghindari Bedbugs dalam Pesawat – Situs Bisnis

Lima Cara Menghindari Bedbugs dalam Pesawat

Mendidik Diri Anda
Sukar buat mengelakkan bedbugs bila anda tidak tahu apa yg mereka kelihatan. Dr. Cooper menasihatkan, “Serangga ini nir bersayap, berkisar menurut warna coklat muda sampai nir berwarna coklat kemerahan sebagai orang dewasa, dan berkisar dari sekurang-kurangnya 1/32 inci apabila menetas dari telur sampai 1/4 -inch sebagai orang dewasa. Kesemua peringkat dapat ditinjau oleh mata kasar. “


Walaupun anda perlu merasa cemas bila anda menemui sebarang jenis bug yg merangkak pada kerusi anda, mengetahui bagaimana bedbug kelihatan bisa membantu kes anda buat menukar tempat duduk-tiada siapa yg mahu bercelaru dengan bedbugs.


Sekiranya anda menemui satu, aturkan dengan segera kepada atendan penerbangan & lihat jika anda boleh bergerak, sinkron menggunakan seksyen pesawat yg jauh menurut baris yg dijangkiti. Dr Cooper pula mengesyorkan menangkap serangga itu supaya syarikat penerbangan itu memiliki bukti bahawa dia sebenarnya sebuah tong sampah pada atas kapal terbangnya.

Cuba Tutup Tempat Duduk
Walaupun bedbugs boleh hidup pada atas pakaian, mereka tidak boleh benar-sahih menggigit melalui kebanyakan kain, jadi mungkin patut mencuba penutup tempat duduk gunakan misalnya ini . ( Nota: Terminix belum menilai produk ini & nir akan memberi komen mengenai keberkesanannya .)

Pilih penerbangan yg benar 
Jika boleh, pilih sebuah syarikat penerbangan yang memakai pesawat dengan loka duduk vinil. Menurut Dr. Cooper, “Bedbugs lebih suka  permukaan bertekstur, seperti kain, kepada orang-orang yang licin, misalnya persekitaran kain vinil-begitu-buruknya di mana perosak-perosak ini nir bisa dicermati lebih cenderung buat memupuk populasi bedbug yg berjaya. Walau bagaimanapun, merupakan krusial buat ambil perhatian bahawa jenis tempat duduk nir meningkatkan kemungkinan bedbugs diperkenalkan di loka pertama. “

Bagi syarikat penerbangan tertentu, berdasarkan Thrillist dan Fox5NY , Air India memiliki beberapa laporan tentang bedbugs pada pesawatnya, termasuk pada kelas perniagaan … Eeek. Bedbugs pada pesawat pula telah dilaporkan di British Airways & United Airlines pada masa lalu.

Berhati-hati Mematikan Pesawat Seketika
Malangnya, dia bukan hanya pesawat yg anda perlu bimbang. Anda perlu berhati-hati di teksi, kereta bawah tanah, atau menaiki bas ke lapangan terbang, kerana bedbugs boleh didapati di seluruh bentuk pengangkutan massa.

Apa yg Harus Dilakukan Jika Anda Melihat Bedbugs pada Pesawat
Keutamaan nombor satu anda harus memastikan bahawa anda nir membawa bedbugs ke tempat tinggal   anda selepas turun pesawat. “Perkara yg paling penting bagi penumpang yg bimbang tentang bedbugs merupakan mengasingkan & menangani barang-barang dan barang-barang mereka saat pulang ke rumah,” kentara Dr. Cooper. “Tempatkan bagasi di dalam beg plastik yg tertutup atau bekas lain yang boleh menghalang mereka daripada menyebarkan, membasuh barang-barang di mesin basuh panas atau pengering yang dibenarkan sang arahan penjagaan sandang, dan letakkan barang-barang yang bertolak ansur dengan haba tetapi nir boleh dicuci ke pada ruangan panas yang direka bentuk panas buat tujuan ini. Melakukannya akan mengurangkan kemungkinan para pelawat secara tidak sengaja memperkenalkan bedbugs ke tempat tinggal   mereka. “