Lompat ke konten

Makanan Snek Yang Akan Membantu Kekuatan Anda Melalui Hari Ini

  • oleh

Bagi kebanyakan daripada kita, masa kuliner ringan adalah bila kita kehilangan kawalan diet kita, sama terdapat menggunakan makan berlebihan atau dengan memanjakan makanan tinggi lemak, tinggi kalori. Ini tak jarang berlaku kerana kita membenarkan diri kita lapar & lalu nir dapat menghentikan diri kita daripada berlebihan, istilah Dee Sandquist, jurucakap Persatuan Dietetik Amerika dan pengurus Pusat Pemakanan dan Diabetes pada Pusat Perubatan Washington Barat Daya di Vancouver, Washington.


Cuba resipi ini: Spiced Black Bean Hummus menggunakan Peach Marinated

Untuk mengelakkan diri daripada lapar, Sandquist menyampaikan dia mengesyorkan selalu membawa snek yang sihat dan mudah dibawa bersama menggunakan anda jika anda tahu anda akan keluar pada perjalanan. Matlapi sekurang-kurangnya dua deretan kuliner pada setiap makanan ringan itu agar anda menggabungkan karbohidrat dan lemak / protein, yang akan membantu anda membuat kenyang lebih lama  , tambahnya. Berikut adalah beberapa idea kuliner ringan kuliner kegemaran kami:

Yogurt Plain menggunakan Blueberries


Nyatakan yogurt biasa menggunakan blueberry untuk merawat cantik yang mempunyai tekstur yg sama dengan ais krim. Yogurt adalah sumber kalsium dan protein yg hebat, dan blueberry dikemas dengan antioksidan berharga yg membantu melawan penyakit jantung. Apabila blueberry segar nir di trend, cuba beku kebalikannya-mereka bekerja hebat dalam yoghurt sejuk dan krim. Atau jika anda bosan menggunakan blueberries, tukar apa-apa butir beku lain misalnya cranberry atau ceri. Anda juga boleh mencuba yogurt Yunani biasa buat membungkus lebih banyak protein.

Saiz Serving yg Disyorkan: yogurt rendah lemak biasa, 1/dua cawan, 56 kalori; blueberries, dua/3 cawan, 30 kalori

Pisang dengan Almond Butter


Gabungan ini akan menjadikan anda kenyang lebih lama   daripada sama ada sendiri kerana campuran serat dalam pisang & protein & lemak dalam mentega badam. Pisang pula merupakan asal kalium yang sangat baik, yg membantu mencegah kekejangan otot & penting buat fungsi otak normal. Sudah tentu, mentega kacang akan menjadi pengganti hebat buat mentega badam.

Saiz Serving yang Disyorkan: pisang sederhana, 95 kalori; mentega badam, 1 sudu akbar, 101 kalori

Hummus dengan Roti Pita


Dibuat berdasarkan kacang chickpeas, hummus menyediakan protein, serat, & karbohidrat. Spread hummus pada roti pita buat beberapa karbohidrat tambahan. Juga, cuba letakkan beberapa sayuran pada atas roti anda buat membuat sandwic yg hebat.

Saiz Hidangan yg disyorkan: hummus, 2 sudu besar , 83 kalori; roti pita, 1 pusingan, 195 kalori

Apple dengan Brie Cheese


Melekatkan sedikit keju menggunakan kuliner ringan ini kerana kandungan lemak tepu tinggi Brie. Walau bagaimanapun, Brie nir memperlihatkan sumber protein yang baik. Epal mempunyai indeks glisemik yang rendah, yg bermaksud mereka mengekalkan kelaparan lebih usang daripada butir-buahan lain.

Saiz Servis yg Disyorkan: epal, 47 kalori; Brie keju, dua auns, 160 kalori

Salsa menggunakan Chop Tortilla Baked


Bahan-bahan dalam salsa berbeza-beza, tetapi kebanyakan sayur-sayuran berasaskan tomato merupakan asal antioksidan yang sangat baik, vitamin C, dan lycopene, yang membantu mencegah penyakit jantung dan beberapa jenis kanser. Elakkan cip goreng tinggi kalori dengan membeli jenis bakar sebaliknya (atau buat sendiri !), Dan pastikan anda mencari varieti yg menyenaraikan lemak sifar trans pada label pemakanan mereka.

Dapatkan resipi: Chipotle-Corn Salsa

Saiz Servis yg Disyorkan: salsa, 2 auns, 20 kalori; keropok tortilla panggang, 1 auns, 120 kalori

Popcorn Microwave Light


Walaupun ini merupakan kuliner ringan tunggal, Sandquist mengungkapkan dia mengesyorkannya kerana kandungan vitamin dan vitamin B yg tinggi. Dan jika anda ingin melangkau versi ketuhar gelombang mikro, sangat mudah buat menonjolkan diri anda pada atas dapur dan bungkusnya dalam beg untuk membawa anda. Plus, yg boleh menunda bau popcorn?

Saiz Serving yang Disyorkan: 1 cawan, 30 kalori

4 Bahan-bahan buat Mencari Makanan Makanan Snek yang Dibeli


Makanan ringan segar selalu hebat apabila anda mempunyai masa buat membuatnya, namun snek yang dibeli pada kedai pula boleh sebagai sihat, terutamanya bila anda sedang menghidangkan makanan. Berikut adalah beberapa ramuan buat mencari jika anda membandingkan makanan ringan yg sihat di kedai runcit.

Kacang


Kacang sangat bagus buat anda, dan kami bukan hanya bercakap mengenai memasak & melayani mereka sebagai hidangan sampingan. Anda boleh mencari puffs kuliner ringan yg terbuat dari kacang chickpeas, & pula pelbagai jenis kacang goreng panggang yg dibentuk menggunakan rasa yg lazat seperti barbeku atau kayu anggun. Kacang tinggi protein, serat, dan nutrien lain misalnya magnesium, folat, kalium, & besi. Sesetengah pilihan, misalnya Hippeas, bahkan dapat memuaskan asa anda buat cip. Hippea organic chickpea puffs tiba dalam rasa yang lazat seperti cheddar vegan putih, sriracha, dan barbeku, jadi anda mungkin akan mendapati ia adalah swap yg sihat untuk cip kegemaran anda.

Sorghum


Sorghum merupakan bijirin bebas gluten & asal protein, serat & antioksidan yg hebat. Anda boleh pop biji misalnya popcorn buat snek malam filem dengan lebih banyak nutrien, tetapi anda jua boleh mendapatkan ia dipakai dalam beberapa kuliner ringan seperti pretzels menggantikan terigu. Quinn merupakan keliru satu syarikat yg membuat pretzel sorghum, dan mereka membentuk poly variasi yang lazat pada pretzel biasa, misalnya tongkat kacang yang dipenuhi mentega dan gaya-deli.

Beli Ia: Quinn Pretzels Salt Sea Classic, $ 3.99

Buah-buahan & Sayuran Penuh


Pembungkusan epal atau tongkat lobak buat kuliner ringan tengah anda merupakan cara yg mengagumkan buat menambah lebih banyak output pada hari anda, tetapi bukan satu-satunya cara. Sekarang, masih ada sekumpulan makanan ringan yang dibuat dengan buah-buahan & sayur-sayuran yang memukul pasar raya. Sesetengah pilihan, seperti Bare Snacks, bertukar menghasilkan misalnya bit, epal, pisang, & ubi jalar menjadi cip renyah menggunakan perasa dan membakarnya. GAEA merupakan syarikat lain yg membuat makanan ringan menggunakan buah-buahan & sayur-sayuran, menggunakan pilihan kembang kol, lobak merah, dan gherkin. Mereka pula mematuhi TSA, jadi anda boleh membawa mereka ke mana-mana sahaja. Bar snek baru, seperti bar Phyter, juga memukul rak. Mereka dibentuk menggunakan makanan holistik & tidak mempunyai sebarang bahan pengawet, jadi ia disimpan dalam bahagian yang didinginkan buat mengekalkan segar. Jangan melangkau kes-kes yg sejuk pada masa akan tiba,

Nut Flours


Sejumlah badam merupakan snek meja klasik, tetapi kadang-kadang kita boleh memakai sedikit variasi. Di situlah snek baru dibentuk menggunakan kacang & tepung kacang masuk. Sesetengah syarikat misalnya Simple Mills & Blue Diamond menciptakan keropok (& pula barangan bakar lain) menggunakan tepung badam. Kacang memiliki jumlah protein dan magnesium yang baik bersama-sama dengan banyak lemak yang baik, jadi mengisar mereka sebagai tepung merupakan cara mudah buat menciptakan kuliner ringan yang lebih sihat.