Lompat ke konten

Menikmati Sajian Rusa Rusa Jatuh, Ayam Goreng & Khas Cina


Deep Fried Dover Sole @ Hutong Shard

Cuaca sejuk menciptakan langit yang menarik, jadi dapatkan pandangan terbaik minggu ini dengan mengarahkan ke Hutong, di Shard, dan meraikan Tahun Baru Cina dalam masa yg sama. Dua burung, satu batu. Atau patutkah itu menjadi babi? Siapa memahami. Tetapi tahun babi itu dihormati sepanjang Februari pada restoran Cina kelas tinggi ini, dengan pilihan sajian sajian sembilan-kursus spesial  . Tahun baru secara rasmi jatuh pada hari Selasa, jadi restoran melihatnya pada hari Isnin menggunakan satu ‘makan malam perjumpaan’, di mana seluruh tetamu boleh menikmati menu epik rusuk babi Sichuan, dendam pada Dover tunggal menggunakan cili & lychee, kerang & udang kekurangan dengan minyak cili terkenal chef, dan poly lagi. Akan ada penari singa, penanda suara dan pembacaan horoskop juga

Fallow Deer Chop @ Gridiron

Jika anda berputus asa kepada tanggapan Veganuary ini dan menyambung semula (atau hanya bersukacita) kebiasaan karnivor anda, anda memerlukan orang-orang seperti Gridiron pada radar anda. Berfokus pada pemancaran api & terletak di sebelah hotel Como Metropolitan (anda hanya perlu mengabaikan aspek itu), restoran dibuka sebelum Krismas & menawarkan silsilah yang hampir nir ternilai: chef eksekutif Richard H Turner (daripada Hawksmoor, Blacklock & Pitt Cue, ditambah tukang daging Turner & George) & chef ketua Colin McSherry memiliki The Bebek Lemak, Makan Malam sang Heston Blumenthal & Chiltern Firehouse pada bawah sabuknya. Oh, & pengkritik wain Guardian Fiona Beckett telah melengkapkan senarai wain, jadi anda akan berterima kasih dalam bulan Januari yg kemarau.

Menu yang ringkas dan ringkas adalah, bagaimanapun, semua kaya menggunakan relatif, jadi pastikan salad hijau pada sisi akan meringankan selera anda. Apabila tidak, anda juga boleh pulang ke bandar (sama ada anda sudah menunda bulan tanggal atau nir): ketua babi dan croquette puding hitam; kerang panggang dengan sumsum tulang asin yang dilakukan dengan gaya XO; stik yg indah dimasak menggunakan barah. Petua kami? Pastikan untuk mencuba galat satu daripada kepala-ketua (mereka bersaiz besar  & penuh succulently), menentukan chew Tunworth mash lebih cip, dan selesaikan menggunakan tart manis madu bahasa Inggeris.

Wings Ayam & Baldi Beer @ Red Rooster Shoreditch

Bersedia buat permulaan yg mengantuk buat minggu depan, jika Super Bowl shindigs malam Ahad sudah menjalankan kursus mereka. Ia sentiasa lebih menyeronokkan buat menonton menggunakan orang lain, jadi kepala Harlem import Red foster yang menarik, di Hotel The Curtain, buat baldi minuman beralkohol dan sayap ayam goreng, yang akan menemani aksi layar besar  bermula dalam pukul 9 malam. Mereka termasuk pada tiket anda sebanyak £ 25, namun juga akan masih ada koktel Jack Daniel, es krim buas & sajian lebih banyak makanan ringan seperti lisan mac ‘n’ keju, telur yang dimakan & roti jagung yang luar biasa dari koki kepala Marcus Samuelsson ada. Kick-off merupakan pukul 11.30 malam buat UK dan loka ini senang pesta, jadi tidak akan menendang anda sehingga 4.30 pagi. Anda boleh melalui banyak ayam goreng dalam masa itu.

Dicukur Leher Lamb @ Babbo 

Makan di Babbo adalah licin dan dicapai pengalaman seperti yang anda harapkan berdasarkan sebuah restoran Itali kelas atas pada Albermarle Street. Namun, menyegarkan untuk bersama Mayfair, ia nir berlebihan atau berlebihan; mini   tetapi paripurna dibuat, dia merupakan loka yg ideal buat menyusun diri anda untuk makan usang. Memasak tradisional dengan perisa tulen yang latif. Sorotan antipasti termasuk burrata yg indah berkrim, dan polpette pada vitello – bebola daging sapi muda berair, disajikan dalam sos tomato yg kaya. Eskal berkapur, berperisa dengan lemon dan dihidangkan menggunakan sayur-sayuran adonan, merupakan hal yg primer, walaupun satu kes yg kuat dapat dibentuk buat leher kambing yg dipelihara (terutama jika disajikan menggunakan kentang yang dikeringkan). Tetapi mujurlah, bagi mereka yang tidak ragu-ragu (atau, terus terang, tamak) para pelayan lebih bahagia buat menghantar sajian pilihan, menggunakan anggur yg disertakan, tidak terdapat menu yg diharapkan. Molto buono!

Panggilan Di Calçotada @ Brindisa

Awak merayakan Calçotada, bukan? Anda tahu, perayaan isu terkini sejuk Catalan tradisional diadakan menjadi penghormatan kepada kerang yang rendah hati? Sudah tentu awak buat! Tetapi adakah anda meraikannya dengan benar ?

Sekiranya anda bertanya kepada kami, anda perlu turun ke Brindisa Shoreditch dan menyelam ke hidangan pesta desa yg berlangsung hingga Mac. Calçots (bawang hijau Sepanyol) diisi menggunakan barah terbuka & ditutup dengan sos romesco protesis sendiri yang lazat. Ia bukan hanya scallions, walaupun: memilih dari sosis Butifarra putih dan hitam, potongan domba panggang dan rebus kacang panaskan putih.

Seperti yang anda harapkan berdasarkan festival yang menyembah bawang, pilihan vegan & vegetarian merupakan misalnya mulut, dari sayur-sayuran panggang ‘Escalivada’, kepada kentang panggang dengan saus tomat ‘sanfaina’, buat merogoh haiwan yg mesra di Crèma Catalana.