Tarian Pole Akhirnya Menjadi Sukan Olimpik – Situs Bisnis

Tarian Pole Akhirnya Menjadi Sukan Olimpik

Jangan salah: Tarian tiang tidak mudah. Mudah-mudahan memutar badan anda ke arah penyongsangan, lengkungan artful, dan gimnast yang diilhamkan memunculkan mengambil athleticism di atas tanah, apatah lagi ketika cuba untuk tetap digantung di sisi tiang halus. Ia sebahagian tarian, gimnastik sebahagian, dan semua kekuatan (walaupun Jennifer Lopez berjuang untuk menguasai tiang tiang untuk peran Hustlers ).

Tarian Pole Akhirnya Menjadi Sukan Olimpik
Tarian Pole


Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, komuniti kecergasan telah mula mengiktiraf ini dengan studio yang menawarkan kelas pemula dan kelas yang memberi tumpuan kecergasan yang membawa keluar sass dalaman anda.

Tetapi jika anda masih perlu meyakinkan bahawa tarian tiang lebih daripada sekadar keseronokan untuk dilakukan untuk parti bachelorette, anda akan berminat untuk mengetahui bahawa atlet dapat memperoleh pingat emas untuk kerja keras mereka dalam sukan ini.

Persatuan Global Sukan Antarabangsa Persekutuan (GAISF) – organisasi payung yang menempatkan semua federasi Sukan Olimpik dan bukan-Olimpik-telah memberi status pemerhati rasmi Persekutuan Politik Antarabangsa , satu langkah yang mengiktiraf dan mengesahkan sukan secara antarabangsa. Pengiktirafan ini dari GAISF adalah langkah pertama yang berpotensi menjadikannya Sukan Olimpik. Seterusnya, sukan itu harus diiktiraf oleh Jawatankuasa Olimpik Antarabangsa (IOC), yang boleh mengambil masa beberapa tahun. ( Cheerleading dan Muay Thai telah ditambah ke senarai sukan sementara IOC, membawa mereka lebih dekat dengan podium Olimpik.)

“Sukan Kutub memerlukan kekuatan fisik dan mental yang hebat, kekuatan dan ketahanan diperlukan untuk mengangkat, memegang, dan memutar badan,” kata GAISF dalam satu kenyataan . “Tahap fleksibiliti yang tinggi diperlukan untuk mencontoh, menonjol, menunjukkan garis, dan melaksanakan teknik.” Di sana anda memilikinya: Sama seperti ski, bola tampar, berenang, dan sukan Olimpik kegemaran peminat, tiang menari memerlukan latihan, ketahanan, dan kekuatan yang serius. Ini hanya beberapa sebab untuk mempertimbangkan mengambil kelas menari tiang sendiri.

Baca juga: Lewis Hamilton keenam kejohanan dunia F1


Juga ditambah ke senarai status pemantau pemerhati: gusti lengan, dodgeball, dan kettlebell mengangkat. Dalam erti kata lain, mungkin tidak lama sebelum latihan anda menyertai atlet elit pada peringkat sukan antarabangsa terbesar di dunia. Sehingga itu, teruja untuk bersorak pada pendakian rock, melayari, dan karate di Sukan 2020 di Tokyo.