Lompat ke konten

Windows Mobile Is Dead, Namun Bukan Microsoft Mobile

Gergasi perisian sedang menciptakan bisnis baru buat menciptakan aplikasi buat kedua-2 platform mudah alih. Para eksekutif Microsoft seperti Belfiore & Bill Gates telah beralih ke Android menggunakan pelaksanaan Microsoft . Dan ia melancarkan pelaksanaan pembunuh dalam iOS dan macOS, seperti OneNote untuk mengalahkan Nota Apple .


Sebenarnya, kami telah melihat lonjakan pelaksanaan baharu menurut Microsoft dalam kedua-dua platform ini yang perlu anda periksa.

1. Microsoft Launcher (Android): Untuk Mula Produktif

Jadi apakah maksud Gates saat dia menyampaikan dia menggunakan Android menggunakan pelaksanaan Microsoft? Anda boleh bertaruh dia bercakap tentang aplikasi misalnya Pelancar Microsoft baru, dahulunya dikenali sebagai Pelancar Arrow . Ia berjanji buat membarui cara anda menggunakan Android anda.

Pelancar Arrow Baru Microsoft Menjadikan Android Lebih Produktif  

Microsoft Launcher mempunyai antara muka yg higienis dan gampang. Ia secara automatik mengganti latar belakang ke wallpaper Bing baru setiap hari. Terdapat pandangan suapan atau utiliti terbina dalam, di mana anda boleh mengakses kenalan kegemaran anda, lihat pelantikan yg akan tiba pada kalendar, dapatkan peringatan, & poly lagi.

Ciri kemuncak artinya “Teruskan di PC” yg menyegerakkan telefon menggunakan peranti Windows 10 anda. Jadi bila anda merogoh foto di telefon anda, dia akan ada pada personal komputer  anda buat mengeditnya. Begitu juga, anda boleh bekerja pada dokumen dalam mana-mana peranti menggunakan penyegerakan masa nyata.

Microsoft Launcher pula dilengkapi dengan Bing & Cortana secara lalai, bukannya Google Now. Ia rupawan dan patut ditinjau. Tetapi ingat, terdapat pelancar Android yg hebat pula.

2. Penyusun SMS (Android): Mungkin App SMS Terbaik buat Android

Aplikasi SMS lalai saya yg baru di Android adalah Penganjur SMS Microsoft, menandakan betapa baiknya aplikasi syarikat itu. Dan itu selesainya menyemak beberapa mesej teks SMS terbaik pelaksanaan Android .

Jadi apa yang menjadikan SMS Organizer begitu baik? Sebagai permulaan, ia secara automatik membahagikan teks masuk anda ke dalam 3 kategori: Peribadi, Transaksi, & Promosi. Penapis spam terbina pada buat teks sangat bermanfaat. Anda pula boleh menghalang nombor tertentu daripada menghantar mesej lagi pada anda. Dan buat mengurangkan kekacauan skrin, togol “Tunjukkan belum dibaca sahaja.”

Di luar itu, Penyelenggara SMS berfungsi menjadi pembantu pandai . Ia membaca teks & nomor  peringatan pandai , seperti pembayaran bil, penerbangan, & tarikh penting lain. Hebatnya, aplikasi itu mengiktiraf beberapa insiden yg nir dijawab oleh Google Now. Microsoft mungkin mempunyai pemenang di tangannya di sini.

3. Edge for Mobile (Android, iOS): Browser Datang ke Telefon

Microsoft sudah mendapat banyak cinta untuk pelayar Edge buat Windows, dan beliau membawa dia ke skrin gampang alih. Ia hanya versi pratonton atau beta sekarang, tetapi ia berfungsi dengan baik.

Terdapat pandangan Hub buat mengurus senarai kegemaran & bacaan anda, dan gambaran Bacaan buat versi page web yang dilucutkan. Microsoft sudah pun dilemparkan dalam pengimbas kod QR. Dan tentu saja, dia menyinkronkan dengan pelayar Edge dalam desktop Windows 10 atau personal komputer  riba anda.

Edge dalam mudah alih juga membolehkan anda memilih antara Bing, Yahoo, & carian Google sebagai enjin lalai anda. Ciri-ciri yang akan tiba termasuk penyegerakan tab, anotasi halaman, dan masalah lain yg Edge baik buat .

Ingat, ini masih adalah prapapar atau versi beta, jadi ia mungkin sedikit buggy. Tetapi dia terbukti sebagai pelayar yang baik & cepat dalam ujian kami.

4. Microsoft Pix (iOS): Kamera iPhone Pintar

Apl kamera lalai Apple hanya berfungsi. Dan ada beberapa aplikasi kamera yg sangat baik buat iPhone . Tetapi siapa sangka yang terbaik menurut Microsoft?

10 Aplikasi Kamera iPhone yang Berkuasa & Berguna buat Membantu Anda Mengambil Gambar yang Lebih Baik  

Microsoft Pix merupakan aplikasi kamera “pintar” yg secara automatik mengambil gambar terbaik. Idea di sebalik aplikasi itu bukan seluruh orang adalah seseorang jurugambar atau editor yg hebat, jadi pelaksanaan itu harus menjaga butiran buat anda. Dari secara automatik memilih pendedahan yang tepat buat merogoh satu siri tangkapan agar anda boleh memilih yg terbaik, Pix berguna buat jurugambar orang baru.

Pix jua menciptakan sesuatu misalnya Foto Live di iPhone & menjadikannya video. Anda akhirnya boleh berkongsi gambar eksklusif dengan mudah & bukan sahaja peranti iOS yg lain.

5. Tulis Idea (iOS): Bagaimana Memulakan Esei atau Laporan Buku

Sesetengah orang diberkati menggunakan seni menulis. Bagi yang lain, menulis adalah usaha. Tidak kira siapa anda, page kosong boleh menjadi penglihatan yang menakutkan. Tulis Idea pada sini buat membantu anda memulakan.

Aplikasi ini memiliki templat atau garis panduan buat pelbagai jenis projek. Sama terdapat ulasan buku, esai, atau artikel, ia akan menanyakan soalan yg betul. Dan jotting down jawapan boleh membantu anda menciptakan pemikiran anda & mengatur mata anda. Para pemaju mengatakan format ini amat bermanfaat buat pelajar yg mengalami perkara pembelajaran.

Write Ideas bahkan membolehkan anda menukar antara menaip & melukis. Ini adalah aspek utama aplikasi yg mengutamakan ungkapan dalam bentuk apa-apa berbanding perkataan. Ini merupakan keliru satu aplikasi terbaik buat pelajar memakai iPhone atau iPad .
Apa yang anda tukar?

Sudah kentara bahawa Microsoft sangat suka  Apple & eksekutifnya adalah pengguna Android. Tidak terdapat keraguan bahawa anda perlu menukar. Satu-satunya soalan merupakan, Android atau iPhone?